Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά και την πλατεία του Βελβεντού

24 Σεπτεμβρίου 2023
18:10
Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά και την πλατεία του Βελβεντού με επικεφαλής την Ειρήνη Γκαμπράνη υποψήφια Δήμαρχο Βελβεντού  και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κοζικόπουλο Γιώργο, Μαλλιούρα Κώστα, Μητσιάκο Γιάννη.

Η περιοδεία έγινε μέσα σε ένα θετικό κλίμα απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση και την αντιπροσωπεία. Οι υποψήφιοι είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με πλήθος κόσμου στους οποίους μεταφέρθηκαν οι ανησυχίες και αγωνίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι και εργαζόμενοι από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται συνολικά από κυβέρνηση, δήμους και περιφέρεια.

Η αντιπροσωπεία κάλεσε τον κόσμο στις 8 Οκτώβρη να «ρίξει» στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της πάλης και του αγώνα. Τονίζοντας ότι το μόνο ψηφοδέλτιο που μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση των κατοίκων και να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα προς τα συμφέροντα των εργαζόμενων είναι αυτό της Λαϊκής συσπείρωσης.

Τέθηκε ότι το δίλλημα που έχουμε μπροστά μας είναι ένα : ή με τις ανάγκες των πολλών ή με τα κέρδη των λίγων . Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαλέξει ξεκάθαρα τις ανάγκες των πολλών και σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσει όλες της, τις δυνάμεις.

Ακόμη το απόγευμα του Σάββατου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βελβεντού όπου μίλησαν ο Στολτίδης Νόντας υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η Γκαμπράνη Ειρήνη υποψήφια Δήμαρχος Βελβεντού.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Στολτίδης Νόντας ανέφερε : Δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην μεγάλη προσπάθεια όλων που συνέβαλαν στο να έχουμε συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Βελβενδό όπως και σε άλλους 10 δήμους τις περιοχής.

Αυτό δείχνει ότι όταν το αποφασίζουμε, ξεπερνάμε εμπόδια όπως ο αρνητικός συσχετισμός, ο νέος εκλογικός νόμος που έβαλε αρκετές δυσκολίες στη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Πετύχαμε μια μικρή νίκη και μπορούμε μέσα από αυτή τη δοκιμασία να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί στις 8 Οκτώβρη με ακόμα περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που την επόμενη των εκλογών θα είναι στο πλευρό του λαού της περιοχής.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ανέδειξε και στάθηκε στο ζήτημα του φυσικού αερίου για το Βελβεντό τονίζοντας : μας παρουσιάζουν την έλευση του Φυσικού Αερίου σαν το φάρμακο για τα προβλήματα του λαού του Βελβενδού. Αφού εκτίναξαν το ρεύμα στα ύψη, αφού περιορίζουν τα χωρικά ξύλα σε οικισμούς και τα ξύλα πήραν στα ύψη μαζί με το πετρέλαιο μας βάζουν το δίλλημα θέλετε η δεν θέλετε το Φυσικό αέριο για να μειώσετε το κόστος.

Είναι όπως η επιχειρηματολογία του υπουργού Γεωργιάδη ότι σου δίνω τη δυνατότητα για δεύτερη δουλειά, δεν στο επιβάλλω. Αφού έφτασαν τους μισθούς στον πάτο τους μισθούς πείνας ώστε να εργάζεται κάποιος σε δύο δουλειές για να τα καταφέρει ,λένε ότι είναι επιλογή.

Αλήθεια ποιος μέσα σε αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να είναι ενάντια στην κεντρική θέρμανση που μειώνει το κόστος και προστατεύει το περιβάλλον; Όμως το Φυσικό Αέριο δεν θα έρθει με κριτήριο το συμφέρον του λαού για φθηνή θέρμανση, αλλά με κριτήριο την κερδοφορία του επιχειρηματικού κέρδους, το αν θα έρθει η όχι, εξαρτάται από το αν συμφέρει την εταιρεία να έρθει. Να ‘ρθει, όμως να μην χρειαστεί να βάλει ο λαός του Βελβεντού ούτε ευρώ για την σύνδεση του και τα τιμολόγια να είναι φθηνά κάτι που σε ένα τέτοιο μεταβαλλόμενο περιβάλλον με τις τιμές στην ενέργεια κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει  τι θα γίνει.

Τέλος τόνισε  ότι το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι τους είναι οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμους. Εγγύηση γι ’αυτό είναι η δράση μας τα τελευταία 4 χρόνια ενάντια στην περιφερειακή αρχή, σε  όλες τις δημοτικές αρχές της περιοχής .Ήμασταν μπροστά, δίπλα με το λαό της περιοχής σε όλους τους αγώνες από άκρη σε άκρη της περιοχής που έκανε ο λαός για την διεκδίκηση να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του.

Στην ομιλία της η Ειρήνη Γκαμπράνη μεταξύ άλλων στάθηκε : στα ζητήματα της υγείας που απασχολούν τους Βελβεντινούς , τονίζοντας ότι σε ένα ολόκληρο Δήμο δεν είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση των κατοίκων στην υγεία αφού το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο λειτουργεί 1 φορά την εβδομάδα. Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ιατρείο να λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Ενώ ανέδειξε την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σερβίων ως κάτι που θα δώσει ανάσα ανακούφισης στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συνολικά στην περιοχή. Όμως τόνισε ότι πρέπει να πάρουμε υπόψη και να είμαστε σε ετοιμότητα  διότι όλοι τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στηρίζουν το «νέο» ΕΣΥ που αποτελεί Ευρωπαϊκή πολιτική και απαίτηση, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και έχουν αναλάβει ρόλο να πείσουν το λαό της περιοχής να αποδεχτεί το πέρασμα της ΠΦΥ στην τοπική διοίκηση που θα έχει τραγικές συνέπειές στην υγεία του λαού.

Όλοι το έχουν στο πρόγραμμα τους να περάσουν τα Κέντρα Υγείας στην τοπική διοίκηση και η λειτουργία τους να εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των δημοτών να πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Ακόμη ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την στήριξη των αγροτών της περιοχής και να βρεθούν τα αιτήματα τους στο επίκεντρο (μείωση κόστους παραγωγής, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης, προστασία των καλλιεργειών από τις φυσικές καταστροφές.)

Τέλος τόνισε ότι ο λαός της περιοχής δεν χρειάζεται να εμπιστευτεί ξανά όλους αυτούς που ευθύνονται για την κατάστασή που αντιμετωπίζει και να στηρίξει μαζικά την Λαϊκή Συσπείρωση που αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει την μοναδική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.