Για να επενδύσει κάποιος στην περιοχή, θα πρέπει να έχει κίνητρα. Και θα πρέπει να είναι εύκολο (Άρθρο του Γιάννη Μπαλαμπανίδη, υπ. περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό του Γ. Αμανατίδη)

24 Σεπτεμβρίου 2023
20:39

 

Αν κάτι πραγματικά ενδιαφέρει το μέσο πολίτη στην Περιφέρειά μας, ιδιαίτερα την παρούσα στιγμή, θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην απώλεια ΑΕΠ, η πρώτη Περιφέρεια σε μείωση πληθυσμού, η πρώτη -από το τέλος- Περιφέρεια σε επενδύσεις κι εξαγωγές, η πρώτη -από το τέλος- Περιφέρεια σε απορροφητικότητα κονδυλίων… Κι όχι η γνωστή παραφιλολογία χρισμάτων κλπ..

Ενδιαφέρει οπότε το απλό ερώτημα: πως θα ανατρέψουμε αυτήν την ζοφερή κατάσταση. Πως θα φέρουμε ανάπτυξη κι οικονομική ανάκαμψη στην Περιφέρεια;

Πρέπει να βασιστούμε στις δυνάμεις μας και να βρούμε τις εναλλακτικές εκείνες λύσεις που θα αποτελέσουν αντιστάθμισμα στο μαρασμό. Αλλά και να λάβουμε από την κεντρική Κυβέρνηση ότι μας αναλογεί.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας υπάρχουν σαφείς κατευθύνσεις στο πως να αξιοποιήσουμε τα ισχυρά σημεία της Περιφέρειάς μας, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη. Θα μείνω σε δύο – τρία βασικά σημεία, που αφορούν τις επενδύσεις και την οικονομία:

Απλά και λαϊκά, για να επενδύσει κάποιος στην περιοχή, θα πρέπει να έχει κίνητρα. Και θα πρέπει να είναι εύκολο.

Θα προχωρήσουμε λοιπόν στη δημιουργία Μηχανισμού Προώθησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων με αντικείμενο την προσέλκυση και την οργανωμένη διαδικασία αξιολόγησης κι υποστήριξης επενδυτικών προτάσεων. Αρωγό στην προσπάθεια αυτή θα αποτελεί ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών :  θα είναι το σημείο επαφής κι υποστήριξης από την ιδέα μέχρι την έναρξη λειτουργίας μιας επένδυσης. Επιπροσθέτως θα διερευνά και θα προσδιορίζει επενδυτικές ευκαιρίες (Ιδιωτικές Επενδύσεις, ΣΔΙΤ).

Θα εξαντλήσουμε επίσης όλα τα διαθέσιμα μέσα, χρηματοδοτικά εργαλεία κι αναπτυξιακούς μηχανισμούς σε εθνικό κι επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία οικονομική δραστηριότητα

Θα προχωρήσουμε τέλος, σε ολιστικό σχεδιασμό κι εκπόνηση Οδικού Χάρτη για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ώστε να αναδείξουμε τα σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά σημεία της Περιφέρειάς μας

Αυτά είναι μερικά μόνο, από τα μέτρα που προτείνουμε, για την αναστροφή του κλίματος. Με την στήριξή σας, θα γίνουν πραγματικότητα 

 

Το πρόγραμμα του συνδυασμού, η σύνοψη και το Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης είναι διαθέσιμα εδώ

 

https://amanatidisg.gr/programma-syndyasmou/#dearflip-df_9303/1/

5 σχόλια

  • Μηπως πρεπει να τα πειτε στο κομμα σας, αυτα που λετε για τη καταντια της περιφερειας μας?
    Λες και ηρθατε απο αλλο πλανητη!

  • Η πινακιδα με το Γραφειο Εξυπηρετησης Επενδυτων, υπαρχει στην Π.Ε.Κοζανης. και λογω μεγαλης ζητησης,η προσελευση γινεται με ραντεβου.Αλαργααααααααααα.

    • Τι λες;;;;;;; Δηλαδή την αξιολόγηση των επενδύσεων του Αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ θα την αξιολογείτε εσείς;;;;;;; Δηλαδή σε όληηηηη την Ε.Ε. Μόνο εσείς στη Δυτική Μακεδονία θα αποφασίζετε μόνοι σας…. Τέλος πάντων Γιάννη για τα μόνα χρήματα που μπορείτε να αποφασίζετε εσείς που θα τα δώσετε είναι τα προσωπικά χρήματα του κάθε υποψηφίου, και αφού αποφασίσατε να τα δωρίσετε στην περιφέρεια εύγε…

      Και για να σοβαρευτούμε , σε ποια χώρα του κόσμου και σίγουρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίζει τη διανομή κρατικού η Ευρωπαϊκού χρήματος στις επιχειρήσεις η Αυτοδιοίκηση , βάζοντας αυτή κανόνες επιτροπές κ.α.
      Υστερόγραφο : ο κ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ σίγουρα δεν συμφωνεί με αυτά που γράφεις… Έτσι πιστεύω..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.