Τα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Λαϊκή Συσπείρωση: Τα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» στην πρώην Δημοτική Ενότητα Αιανής να γίνουν κριτήριο για τις εκλογές στις 8 Οκτώβρη

25 Σεπτεμβρίου 2023
19:30
Κανένα σχόλιο

 

Οι ωφελούμενοι  του προγράμματος αλλά και οι οικογένειές τους  στις κοινότητες του πρώην Δήμου Αιανής, αγωνιούν για την  παροχή  των κοινωνικών υπηρεσιών από την  υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζει στη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα στη δομή της Δημοτικής Ενότητας Αιανής  καλύπτονται  οι ανάγκες  60 περίπου ωφελούμενων   σε εβδομαδιαία βάση και αν προσθέσεις τα έκτακτα,  όπως αιμοληψίες, ενεσοθεραπείες, αλλαγές σε τραύματα και κατακλύσεις κλπ   ξεπερνούν τους ογδόντα  (80) για όλο την Δημοτική Ενότητα  (επτά οικισμοί).

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 4 θέσεις προσωπικού (κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής και δυο οικογενειακοί βοηθοί) και σήμερα συνεχίζει με (1) μία νοσηλεύτρια και (1)μία οικογενειακή βοηθό. Την  εργασία του οδηγού, που απλώνεται σε επτά οικισμούς, την καλύπτουν με ειδική άδεια  οι εργαζόμενοι  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία έμεινε χωρίς αυτοκίνητο γιατί κρίθηκε ακατάλληλο λόγω παλαιότητας  και συνεχών ζημιών . Στην καλύτερη περίπτωση να μοιράζονται ένα  αυτοκίνητο κάποιες μέρες της εβδομάδας   με άλλη Δημοτική Ενότητα. Δυσκολία υπάρχει επίσης  και σε περίπτωση άδειας του προσωπικού.

Το αποτέλεσμα είναι να μένουν οι ωφελούμενοι για διαστήματα χωρίς ακόμη και αυτές τις  υποτυπώδεις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αυτή η εξέλιξη σε ελλείψεις προσωπικού και μέσα, εκτείνεται σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης και όχι μόνο. Αντί να καλύπτονται όλες οι ανάγκες σε προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά αυξάνεται η ελαστική εργασία με αποτέλεσμα να γεμίζουν με ανασφάλεια και αδιέξοδα οι εργαζόμενοι. Επίσης η  υποστελέχωση των υπηρεσιών όπως πχ των δομών αυτών  (Βοήθεια στο Σπίτι) στρώνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίησή τους  για τα κέρδη των ομίλων της πρόνοιας.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση  είναι η πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων   (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβερνήσεων), είναι η πολιτική της ΕΕ, που αποδέχονται και υλοποιούν  οι τοπικές αρχές  σε δήμους και περιφέρειες είτε είναι με τη στήριξη των κομμάτων που κυβέρνησαν  είτε χαρακτηρίζονται «ανεξάρτητοι».

Απαιτούμε:

  • Χωρίς ώρα καθυστέρησης να λυθεί το πρόβλημα με το αυτοκίνητο στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Δημοτική Ενότητα Αιανής
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις για την ολοκληρωμένη λειτουργία και παροχή υπηρεσίας στους ωφελούμενους της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», στη Δημοτική Ενότητα Αιανής και όχι μόνο.

 Μπροστά στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη αυτό να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό της περιοχής και δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο και την Περιφέρεια.

25/9/2023

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.