prwtoselida


       

Ξεκινά η αλλαγή της όψης του κέντρου: Στην κυριότητα του Δήμου Κοζάνης το κτήριο μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο

5 Οκτωβρίου 2023
13:39

Ξεκινά η αναβάθμιση του κέντρου: Στην κυριότητα του Δήμου Κοζάνης το κτήριο μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η υλοποίηση  των ρυθμίσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Κοζάνης, έπειτα από την τροποποίηση του σχεδίου στην Ε΄ Πολεοδομική Ενότητα.

Το πρώτο κτήριο (επί της Π. Χαρίση, μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο) ήρθε στην κυριότητα του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς του ακινήτου από το Δήμο Κοζάνης, τον οποίο εκπροσώπησε ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και τον ιδιοκτήτη κ. Μπαντή.

Υπενθυμίζεται, ότι με την τροποποίηση του σχεδίου στην Ε΄ Πολεοδομική Ενότητα, αυξάνονται οι Κοινόχρηστοι Χώροι στο κέντρο της πόλης, ενώ αναδεικνύονται σημαντικά μνημεία – κτήρια.

Επίσης σημειώνεται, ότι με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος οικόπεδα, όπως  το οικόπεδο της  Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, του  Ο.Τ.Ε,  του οικοπέδου στη θέση των πρώην ΚΤΕΛ, καθώς και το πίσω μέρος του Δημαρχείου, θα χαρακτηρισθούν Κοινόχρηστοι Χώροι.

Ο Δήμος Κοζάνης αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως του Πράσινου Ταμείου, θα προχωρήσει στην αγορά ή απαλλοτρίωση των οικοπέδων και των κτηρίων, με στόχο την απόδοσή τους, ως κοινόχρηστων πλέον, στη χρήση των πολιτών, αλλάζοντας  ριζικά την εικόνα του κέντρου.

23 σχόλια

  • Μπορείτε να μας πείτε σε ποιο κτίριο αναφέρεστε;
    Μπορείτε να μας πείτε τι γίνεται με το μεγάλο κτίριο μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο;
    Μπορείτε να μας πείτε πως θα εξασφαλίσετε χώρους πάρκινγκ για το Λαογραφικό Μουσείο;
    Δεν είναι να θέλεις, αλλά και να μπορείς…
    Καλά είναι να καμαρώνεις, αλλά πρέπει και να εξασφαλίζεις όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί το μουσείο…

  • Τι να περιμένεις από μια πόλη , που όταν έρχεται ένα λεωφορείο με επισκέπτες για το λαογραφικό μουσείο , κλείνει η οδός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μέχρι την ΝΟΜΑΡΧΙΑ από αυτοκίνητα ;

    Θυμάμαι ότι ο κ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ( υποψηφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ) έλεγε ότι θα κατεδαφίσει τα κτίρια μπροστά από το ΜΟΥΣΕΙΟ για να υπάρχει πάρκινγκ .
    Όπως επίσης ότι θα κάνει νοσοκομείο καινούργιο.

    Θα μου πείτε τι θυμάσαι και εσύ τώρα !!!!!!!

  • Λάζο ποτέ δε σε ψήφισα.

    Μόλις ενημερώθηκα για το έργο που έχεις κάνει και διάβασα τα προγράμματα και είδα ομιλίες των αλλων υποψηφίων κατάλαβα ότι είσαι ο μόνος σοβαρός. Ειδικά ο κοκκαλιαρης είναι πολύ επικίνδυνος και αγράμματος.

    Τώρα θα σε ψηφίσω με χίλια και γω και η οικογένεια μου.

    Νάσος

    • Νάσο καλό το σκεπτικό σου μόνο που βγάζει δήμαρχο τον Κοκκαλιάρη, δούλεψε το λίγο στο μυαλό σου και θα καταλάβεις το γιατί.

  • Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος το αγόρασε στη τιμή της αντικειμενικής του αξίας. Όσο θέλει να αγοράσει και τα χωράφια στα Πετρανα.

  • Είστε σε καλό δρόμο, σε 40 χρόνια αγοράσατε το πρώτο θέλετε 400 για να αγοράσετε τα άλλα 10. Τελικά έχετε και πολύ πλάκα…

  • Εκεί στο Πρωτοχωρι την προσοχή σας βάλανε στο Μάτι την έκταση το χερσολειβαδο ενδιάμεσα από Άγιο Κωνσταντίνο και Κλείτος για φωτοβολτα’ι’κα Μαυρίσετε τον τον Μούτο

  • Πού είναι όλα αυτά τα έγγραφα αναρτημένα να τα δούμε και εμείς γιατί από λόγια χορτάσαμε.
    30 χρόνια εξαγοράζει το ξενια
    30 χρόνια κάνει νεα νεκροταφεία
    30 χρόνια επεκτείνει την Κοζάνη
    30 χρόνια μαζεύει τα αδέσποτα
    30 χρόνια κάνει περιφερειακό δρόμο
    30 χρόνια μας έχει ταράξει στο ψέμα

  • Αγορασαν ολοκληρο κτιριο στο κεντρο της πολης και στις “εκδηλωσεις” στην κεντρικη πλατεια ,λογω οικονομιας,φερνουν να τραγουδισει τον καθε ξεχασμενο “καλλιτεχνη”. Τις Αποκριες κανει περικοπες στα κιχια και στο κρασι, στο μοναδικο δρωμενο το οποιο φερνει καποιον τουρισμο στην πολη και αυτος το πολεμαει. Επικινδυνοι για τον ερημο αυτο τοπο

  • Δεν έxουμε κανένα σκοπό να κάνουμε προπαγάνδα και να προωθήσουμε κάποιον άλλον με ύπουλο τρόπο αλλά αυτό δεν πάει να πει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα πούμε την πραγματικότητα για όλο αυτό που συμβαίνει.Οι άνθρωποι που υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι στο παρελθόν αντιδήμαρxοι και στη συνέxεια δήμαρxοι και ούτω καθεξής πρέπει να φύγουν και να αναλάβουν την πόλη νέοι που την αγαπούν και την σκέφτονται.Τα βαρεθήκαμε τα λόγια διότι τον Ξενία θα τον φτιάxνατε και στο τέλος είναι έτοιμος να πέσει το κολυμβητήριο θα το φτιάxνατε και έμεινε η πόλη xωρίς κολύμβηση το γήπεδο θα το φτιάxνατε και είναι απλά ένα ερείπιο τους δρόμους θα τους φτιάxνατε και απλά κάνεις τσουλήθρα επάνω σε αυτούς το μουσείο θα το φτιάxνατε και παρέμεινε κλειστό με αποτέλεσμα να γίνουμε ξεφτίλα ως πόλη τα αγάλματα θα τα τοποθετούσατε όταν τα βγάλατε από την κεντρική πλατεία και στην ουσία πετάξατε την ιστορία μας μέσα σε αποθήκες στον εννιάημερο τα ασθενοφόρα πρέπει να βγάλουν φτερά για να σωθεί ένας συμπολίτης μας και έτσι η πόλη πηγαίνει από το κακό στο xειρότερο.Και φυσικά με όλα αυτά xτυπήθηκε σε τρομακτικό βαθμό οικονομικά η ταλαίπωρη αγορά διότι δεν έμεινε τίποτα ώστε να τραβήξει κόσμο από αλλού.Δεν υπάρxει τίποτα τουριστικό τίποτα το αρxαιολογικό τίποτα το αθλητικό τα κάνατε όλα μαντάρα και για αυτό πρέπει να φύγετε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι