Το Αρδευτικό της Άνω Κώμης κ. Μαλούτα είναι έργο που σχεδιάσαμε και δρομολογήσαμε από το 2017

5 Οκτωβρίου 2023
18:39

 

Ενημερωθήκαμε με δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης για την υπογραφή της σύμβασης για την  υλοποίηση  του έργου  αναβάθμισης του αρδευτικού της Άνω Κώμης. Όμως το συγκεκριμένο έργο (που περιλάμβανε στην αρχική του φάση και την Κάτω Κώμη) ξεκίνησε στην δική μας θητεία. Δυστυχώς ο κ. Μαλούτας για μια ακόμα φορά επιδιώκει να οικειοποιηθεί έργα που συνέλαβαν, σχεδίασαν και δρομολόγησαν άλλοι πριν από αυτόν.

Συγκεκριμένα:

  • Έπειτα από συζητήσεις με τους τοπικούς παραγωγούς διαπιστώσαμε ότι το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής χρήζει αναβάθμισης, καθώς δεν είχε γίνει καμιά παρέμβαση επί δεκαετίες.
  • Είχε ήδη προηγηθεί σχετική διαβούλευση με την Διαχειριστική Αρχή του Π.Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας για την χρηματοδότηση του έργου από το αντίστοιχο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Το 2017 ζητήθηκε από την ΑΝΚΟ η εκπόνηση του φάκελου έργου για την μελέτη του, ο οποίος παραδόθηκε λίγους μήνες μετά στις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης.
  • Στις 18/3/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με την απόφαση 187/2019 ΑΔΑ: ΨΑΠΟΩΛΠ-Π6Ο ενέταξε την υλοποίηση των μελετών στον Τοπικό Πόρο και ανέθεσε στην ΑΝΚΟ την εκπόνησή τους.
  • Οι Μελέτες εκπονήθηκαν από την ΑΝΚΟ Α.Ε. Στον αρχικό σχεδιασμό στις περιοχές παρέμβασης συμπεριλαμβανόταν και η περιοχή της Κάτω Κώμης που για άγνωστους λόγους εξαιρέθηκε από το έργο.

 Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή την περίοδο 2014 – 2019 δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη του πρωτογενή τομέα. Το ίδιο και με μεγαλύτερη ένταση, σκοπεύουμε να κάνουμε και την επόμενη πενταετία ως Δημοτική  Αρχή.

Ο μηδενισμός του έργου μας, για μια ακόμα φορά, δείχνει την αλαζονεία του κ. Μαλούτα.

13 σχόλια

    • Έργο της Περιφέρειας. Πάλι στην ΑΝΚΟ ; Αυτή δεν την ενδιέφερε να προχωρήσει, αφού μια μελέτη μετά από καιρό απαξιώνεται ;

      • Μάλιστα, γράφτηκε και αυτό… φταίει ο μελετητής που δεν προχώρησε το έργο. Έπρεπε να το χρηματοδοτήσει κιόλας. Επίσης φταίει ο Καλατράβα που δεν συντηρήθηκε το στέγαστρο του ΟΑΚΑ, φταίει και ο Μοράντι που δεν συντηρήθηκε η γέφυρα Σερβίων….

  • Γινόμαστε Πρωταγωνιστές σε έναν δήμο Πρωταγωνιστή.

    Η γενιά των 40ρηδων παίρνει το τιμόνι του Δήμου Κοζάνης.

    Συμπολίτες μας μορφωμένοι, εργατικοί με όρεξη για προσφορά αναλαμβάνουν την τύχη του τόπου.

    Με όραμα, σχέδιο και δυνατότητα υλοποίησης.

    Αφήνουμε πίσω τη λογική Μαλουτα. Τη λογική “πάμε και όπου βγει”…

    Γινόμαστε όλοι στρατιώτες και όχι στρατηγοί όπως το παράδειγμα του Λευτέρη Ιωαννίδη.

    Ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη είναι οι μοναδικοί πρώην δήμαρχοι που θέτουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι.

  • Άσε Λευθέρη, δεν πείθεις!
    καό κ μόνο κάνεις στον Κουζιάκη.
    στο χρονοντούλαπο έπρεπε να μπείς και όχι να περιφέρεσαι με ύφος Εξοχότητας!
    Κρίμα τον Κουζιάκη και τους λοιπούς.

  • Ο Μαλουτας έχει να δείξει τόσα άλλα έργα…Το Κολυμβητήριο, τό γήπεδο,το κυνοτροφειο.το νέο νοσοκομείο κ φυσικά την ανάπτυξη της πόλης…. φωτοβολταϊκά κλπ τι τα θέλει τα αρδευτικά του Ιωαννίδη!

  • Έχει τόσα έργα να δείξει ο Μαλουτας,το ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ,το ΓΗΠΕΔΟ,το ΚΥΝΟΤΡΟΦΕΟ,το Νέο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ πολλά ακόμα,την ανάπτυξη της Κοζάνης με τα φωτοβολταικα κλπ.Τι τα θέλει έργα του Ιωαννίδη?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.