prwtoselida


       

Αποχαιρετισμός του Αγαμέμνονα Πιτένη

7 Οκτωβρίου 2023
12:17

Καλό ταξίδι,

πολυαγαπημένε μας πατέρα και παππού,

 

Με ανείπωτη οδύνη αποχαιρετάμε τον Αγαμέμνονα Πιτένη, τον δικό μας ήρωα και σπάνιο πρότυπο Ανθρώπου. Τον ‘κυρ Μένιο’, πρωτοπόρο επιχειρηματία των μεταπολεμικών καιρών, άριστο οικογενειάρχη, ιδρυτή της οικογενειακής μας επιχείρησης ‘Pitenis’, επιστήθιο φίλο μας και πολυπράγμονα συνοδοιπόρο.

Με σπαραγμό καρδιάς αποχαιρετάμε εσένα, που θα μας εμπνέεις σε κάθε επόμενο βήμα. Εσένα, που δεν το έβαζες ποτέ κάτω. Έναν αφοσιωμένο πατέρα και παππού, που με το ανήσυχο και δημιουργικό σου πνεύμα έγραψες τη δική σου ιστορία στο ιδιωτικό επιχειρείν και στον τόπο μας.

Χαρισματικός, εργατικός, ανιδιοτελής, ακατάβλητος αγωνιστής, κέρδισες την εκτίμηση όλων μας χάρη στο φωτεινό σου παράδειγμα και στην ατόφια αισιοδοξία σου. Έτρεφες έμπρακτη αγάπη για όλα τα μέλη της οικογένειάς σου, όλο το προσωπικό της εταιρείας σου, όλους τους μακροχρόνιους συνεργάτες σου. Και ήσουν πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη.

Ξεκίνησες κυριολεκτικά από το μηδέν. Αυτοδημιούργητος, κατάφερες να παραδώσεις την επιχειρηματική σκυτάλη στους τέσσερις γιους σου, παραδίδοντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο μέλλον στα εγγόνια σου και στις νεότερες γενιές, που τόσο νοιαζόσουν και σεβόσουν.

Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, συνέβαλες όσο λίγοι στη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την καινοτομία. Είχες την τιμή να βραβευτείς από πολλούς αξιόλογους φορείς για το σπουδαίο σου έργο και την επιχειρηματική σου δράση, που διαπνεόταν από πείσμα, σκληρή προσπάθεια και αγάπη για καθετί που έκανες.

Άφησες την τελευταία σου πνοή πλήρης ημερών, όμως το διορατικό μυαλό σου είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο μας, γι’ αυτό και ο χαμός σου μας γεμίζει με βαθύτατη θλίψη.

Είμαστε υπερήφανα ευγνώμονες για όλα όσα μας χάρισες, τόσο απλόχερα. Βρισκόσουν ακούραστος στο πλευρό μας, εμπλουτίζοντας κάθε μας προσπάθεια. Ήσουν πάντα εκεί, σε κάθε μας χαρά και κάθε αγωνία.

Κάθε στιγμή είχες να δώσεις μια ζεστή αγκαλιά στον συνάνθρωπο. Αυτή είναι κι η μεγαλύτερή σου παρακαταθήκη.

Η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της προκοπής θρηνεί μία αβάσταχτη απώλεια.

Ο Θεός σε πήρε κοντά Του.

Μόνη μας παρηγοριά πως στους Ουρανούς θ’ ανταμώσεις με τον μονάκριβό σου έρωτα, την αείμνηστη και πολυαγαπημένη μας Θεοδώρα Αβαράκη.

Η σορός θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στο 5ο χλμ Κοζάνης Νέας Νικόπολης, από τις 15:00μμ, σήμερα Σάββατο 07 Οκτωβρίου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο, Κυριακή 08 Οκτωβρίου, στις 12:00μμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Κοζάνης.

 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

7 σχόλια

  • Πάντα γελαστός και χαρούμενος ο Μενιος Πιτενης μετέδιδε τη αισιοδοξία και την ελπίδα όχι μόνο στην οικογένεια και στους πολλους φιλους του . Ήταν αλληλέγγυος και είχε την απεριόριστη εκτίμηση στην ευρύτερη κοινωνία της Κοζανης η οποία τον ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζανης με δήμαρχο τον αείμνηστο δήμαρχο της δημοκρατιας γιατρό Γιάννη Παπαγιαννη αμεσως μετά τη δικτατορία.
    Η οικογένεια οι φίλοι και η κοινωνία θα έχουν πάντα την καλή μνήμη για τον αγαπητό Μένιο.!
    Συλλυπητήρια στην αξιόλογη μεγαλη του οικογένεια .!

  • Τον κύριο Μενιο τον γνώριζα από τον παππού μου. Οι άντρες εκείνης της εποχής είχαν έναν ευγενή ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις τους, είχαν λόγο και μπέσα!!
    Τον συνάντησα σε ένα κρητικό γλέντι που οργάνωσε ο ένας γιος του. Είχα χάσει τον παππού μου και αντίστοιχα μου μίλησε κι εκείνος για τον ευγενή ανταγωνισμό που είχαν αλλά και τις αξίες της εποχής τους.
    Την υπόλοιπη βραδιά μου μίλησε για την οικογένεια του και κυρίως για τη γυναίκα του που είχε χάσει αλλά ακόμη λάτρευε.
    Άνθρωπος γεμάτος αξίες, ουσία και εμπειρία. Με συγκίνησε τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αναφερόταν στον παππού μου αλλά κυρίως γιατί μέσα από τα μάτια και την αγάπη του εκείνη τη βραδιά γνώρισα την κυρία Θεοδώρα.
    Εύχομαι πραγματικά να υπάρχει ο τόπος που θα είναι πλέον δίπλα της και θα χαμογελάει για τα επιτεύγματα του, για τα οποία είμαι σίγουρη ότι στην επίγεια ζωή του ούτε μια φορά δε θα είχε καυχηθεί απλά θα καμάρωνε.
    Πανάλαφρο να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει κύριε Μένιο και ζεστή η γη που θα σε αγκαλιάσει!!!!!
    Στέλλα.

  • Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια σας που θρηνεί. Τα δάκρυά μου τρέχουν για έναν πραγματικό ανθρωπο. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να σας δίνει δύναμη. Καλό παράδεισο κυρ Μένιο !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι