Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοπική ενίσχυση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων (του Χάρη Βαρδάκα)

7 Οκτωβρίου 2023
17:00

 

Την Πέμπτη 5-10-2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοπική ενίσχυση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και η εφαρμογή της αμφίπλευρης εσωτερικής και εξωτερικής προέντασης του άκρου του προβόλου Μ6.2 του φορέα της γέφυρας, όπως προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη ενίσχυσης και οι δοκιμαστικές φορτίσεις .

Κατόπιν αυτών οι αρμόδιοι Μηχανικοί προτείνουν να επιτραπεί ξανά η διέλευση φορτηγών οχημάτων συνολικού βάρους εως 40 τόνων με την προσωρινή παραμονή των φωτεινών σηματοδοτών στις προσβάσεις της γέφυρας γιά την εκ περιτροπής διέλευση ανά κατεύθυνση.

 

Θα διεξαχθεί επίσης την Δευτέρα στις 9-10-2023 δοκιμαστική φόρτιση παρόμοια με αυτή που διενεργήθηκε στο άκρο του προβόλου Μ6.2, και στα άκρα των προβόλων Μ5.2 και Μ4.2 για να επαληθευθεί πειραματικώς η σημερινή διαθέσιμη δομική επάρκεια τους και η απομένουσα φέρουσα ικανότητα τους σε φορτία κυκλοφορίας με στόχο να καταστεί δυνατή η κίνηση χωρίς φανάρια και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας .

Αμέσως μετά θα ορισθούν οι νέοι όροι κυκλοφορίας

 

Θα ακολουθήσει το συντομότερο η μεγάλη μελέτη συντήρησης , ελέγχων, επισκευής και ενίσχυσης όπου χρεισθεί όλου του φορέα της γέφυρας.

Την 6-10-2023 το βράδυ εστάλη στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας η σχετική Τεχνική Εκθεση από τον Δρ Πολ. Μηχ. Παν. Πανέτσο και τον Αν. Καθ. Κων Κατάκαλο.

Χάρης Βαρδάκας

σ. Πολ. Μηχ.

52 σχόλια

  • Το δαμε και αυτο. Ενας πολιτης να ανακοινωνει κατι για το πιο σοβαρο ζητημα που απασχολει μια ολοκληρη περιοχη. Ποσο ακομη πιο χαμηλα Κασαπίδη;
    ….

    • Ως γνωστό οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας κλείνουν από την Παρασκευή το μεσημέρι ως την Δευτέρα το πρωί.

      ΛΟΓΩ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ !!!!!!!

      ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Ως τι μιλάς; έχεις κανένα θεσμό και δεν το ξέρουμε. Συνταξιούχος απερχόμενος και ξερόλας πάνω από όλα. Έγινες γραφικός εσύ και μερικοί άλλοι.Εγινες και γεφυροποιος.Με αντιπαροχες ασχολήθηκες.Εκτος αν είσαι και Περιφερειακός εκπρόσωπος.

      • Δηλαδή να βγαίνει ο κάθε πολιτικός μηχανικός και να μας ενημερώνει κατά το δοκούν για οποιαδήποτε δημόσια έργα. Ό,τι να ‘ναι. Έχει εκλείψει η σοβαρότητα απ’την περιοχή μας. Καποιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του τον κύριο.

  • Αν δεν κάνω λάθος, ο κύριος είναι συνταξιούχος.

    Με ποια ιδιότητα ομιλεί;

    Θα βασιστούμε στα λόγια ενός συνταξιούχου για να περάσουμε τη Γέφυρα ή στις επίσημες ανακοινώσεις της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας;

    Δεν του έχει πει κανένας ότι αυτό που κάνει είναι το λιγότερο unfair και προσβάλει τους εν ενεργεία υπεύθυνους;

    Το περισπούδαστο ΤΕΕ που έχει άποψη για όλα, δε νιώθει την ανάγκη να τον επιπλήξει ως τέως μέλος του;

    Αιδώς Αργείοι!

    • Οι Συνταξιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί δεν χάνουν τις γνώσεις τους και οπότε θελήσουν μπορούν να διακόψουν την σύνταξη και να εργαστούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ
      και παραμένουν ενεργά μέλη του Συλλόγου Πολ. Μηχανικών Ελλάδος .

      Πολύ κακία και μίσος γιατί ;;

      Σας ενοχλεί τόσο η επιτυχία του Κασαπίδη και των συνεργατών του και των άξιόλογων μηχανικών πο έκαναν το έργο ;

      Μεταφέρει πληροφορίες από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ.

      Οι επίσημες ανακοινώσεις από Δευτέρα .

      Κρίμα ,πολύ μιζέρια .
      αντί να χαρείτε γιά τα καλά νέα .!

    • Αιδωως Αργειοι. Το ΤΕΕ έκανε κάτι και δεν το ξέρουμε, αλλά ξέρει μήπως να κάνει και κάτι;Οι τεχνικοί σύμβουλοι του κράτους απόντες. Τους εκπροσωπεί ο συνταξιούχος.

    • Η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας ούτε μια μελετούλα αδυνατούν να κάνουν Για τη γέφυρα θα μιλήσουν.! Ο ένας σε λίγο θα φύγει με σύνταξη και χωρίς το μεγάλο αξίωμα. Ακολουθούν οι επόμενοι.Τώρα κατάλαβα ποιος κάνει κουμάντο.

    • ρε φωστήρα η γνώση κ η επιστήμη όταν έχει σύνταξη δεν ισχύει και δεν λόγο ένας επιστήμονας IQ ραδικιού πρέπει να έχεις

  • Πώς μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσιακά έγγραφα ένας συνταξιούχος;

    Ποιος του ενεχείρισε τα σχετικά έγγραφα και με ποιο δικαίωμα;

    Υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει;

  • Κασαπιδουποστηρικτή αν νομίζεις ότι στο παραπέντε με το άνοιγμα της γέφυρας θα ανοίξει και πάλι η είσοδος του γραφείου της Περιφέρειας είσαι μακρά νυχτωμένος. Γιαυτό μην κουράζεσαι άδικα με άρθρα.

  • Κασαπιδη πόσα λάθη έκανες και αύριο είναι η μέρα που θα τα πληρώσεις.Ας πρόσεχες.Δεν σε σώσει κανείς.λ.Οποιον και να φέρεις, όσα άρθρα και να σου γράψουμε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.Και λοβοτομή να μας κάνουν Αμανατιδη θα ψηφίσουμε.

  • Για να υποστηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα στην περιφέρεια έβγαλε και ανακοίνωση στο παραπέντε τον εκλογών. Πώς να πάμε μπροστά με τέτοια μυαλά συνταξιούχων.

  • Το γραφείο του Περιφερειαρχη ήταν ανοιχτό μόνο για αυτόν και δύο τρεις άλλους συνταξιούχους. Οι υπόλοιποι έξω από την πόρτα. Το πιο κατσούφικο γραφείο ήταν έξω από του Περιφερειαρχη. Για να πας εκεί έπρεπε να πάρεις πολλές ανάσες.

    • Το μεγαλύτερο ζόρι θα το τραβήξεις εσύ αύριο.Ετοίμασε τον Τζόνι τον Περπατητή με μπόλικο πάγο για να δροσιστείς.

  • Αμανατίδη αυτόν τον κύριο μην τον ακούσεις.Το ΤΕΕ εδώ και χρόνια δεν παίρνει θέση για τα σοβαρά. Κοίταξε να έχεις τους καλύτερους για συμβουλές.

  • Οι ειδικοί που ασχολήθηκαν αμισθί με τη γέφυρα και έφερναν με φάσεις τους φοιτητές για να μάθουν να χτίζουν με πλιθια.Ο κόσμος έφτασε στο φεγγάρι, οι Κίνα πρωταθλητές σε τεχνικά έργα και εμείς εδώ ρεμ βάζουμε για το καλό της παιδείας.

    • Κύριε Κιανα πρόεδρε του ΤΕΕ οφείλετε να εγκαλεσετε τον κ Βαρδάκα για το γεγονός ότι βγάζει ανακοινώσεις υπηρεσιακές αντικαθιστώντας υπηρεσίες.

  • Η ενημερωση απο εναν επιστημονα για τα νεα της γεφυρας τι σχεση εχει με τις εκλογες;Εγω προσωπικα τον συγχαιρω και τον ευχαριστω.Ο κ.Βαρδακας,ως πολιτης του κοσμου, παντα οταν αρθρογραφει εκφραζει αποψη και γνωμη γιατι εχει γνωση.

  • Τα φανάρια μόνο κακό κάνουν στην γέφυρα γτ προκαλούν απότομη τάση,απλή λογική παιδιά,όσοι ζούμε στην περιοχή ξέρουμε τι διέλευση έχει με και χωρίς φανάρια…

  • Σίγουρα δεν άνοιξε μόνο για τις εκλογες;
    Μήπως ξανακλείσει μετά από 1⁰ μερες; χρειάζεται επίσημη ανακοίνωση.

  • Ότι ναι μεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοπική ενίσχυση της γέφυρας…. αλλά ούτε μία θέση πάρκινγκ δεν δημιουργήθηκε… πρόκειται περί σκανδάλου….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.