prwtoselida


       

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Η Μακεδονία και η Θράκη στέκονται αλληλέγγυες στο λαό του Ισραήλ»

17 Οκτωβρίου 2023
14:58

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, υποδέχθηκε στο Διοικητήριο τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επανέλαβε την αποδοκιμασία και καταδίκη από την ελληνική Κυβέρνηση των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθύτατη θλίψη των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας για τον μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων.

«Η Μακεδονία και η Θράκη στέκονται αλληλέγγυες στον δοκιμαζόμενο λαό του Ισραήλ και αναγνωρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα απέναντι σε βάρβαρες επιθέσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης. Σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου», γνωστοποιώντας ότι χάρη στις ταχύτατες και συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, η πατρίδα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που ολοκλήρωσαν πρώτες και με επιτυχία τον επαναπατρισμό πολιτών.

Ο κ. Σαλτιέλ ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, για την αμέριστη συμπαράσταση στους Ισραηλινούς, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ισραήλ συμπορεύονται και συνεργάζονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επιλογής αμοιβαίου οφέλους για τις κοινωνίες και τις οικονομίες των δυο χωρών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος στο Διοικητήριο,  συζητήθηκε και η πορεία υλοποίησης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, για το οποίο έχει εκδοθεί προέγκριση της οικοδομικής άδειας. Απομένει η οριστική μελέτη, η οποία περιλαμβάνει την έκδοση της οικοδομικής άδειας, που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάδειξη του γενικού αναδόχου και την έναρξη κατασκευής του έργου στις αρχές του 2024.

Από τις δυο πλευρές επιβεβαιώθηκε η διάθεση στενής συνεργασίας σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

 

25 σχόλια

  • Για την κατεχόμενη Παλαιστίνη και τα παιδιά με τις σφεντόνες που τα εκτελούν εν ψυχρώ οι Ισραηλινοί, κουβέντα!
    Τέτοιες δηλώσεις ντροπιάζουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
    Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν προσπαθούν να ασκήσουν εξωτερική πολιτική οι άσχετοι.

    • από το 1948 που έγινε
      κράτος το Ισραήλ,μέχρι σήμερα
      σκοτώθηκαν χιλιάδες παιδιά
      Παλαιστινίων και θα σκοτώνονται!

  • Οι σφαγές είναι σφαγες, ειναι εγκλήματα!
    οι σφαγές που προκαλούν οι 🤬 εβραιοι
    είναι μικρότερα εγκληματα;

  • Να μιλας για τον εαυτο σου για τα τρολ τα δεξιοβολεμενα που σε βγαλανε ξανα , και κυριως για το συνονθυλευμα σου το καταστροφικο που παριστανει την κυβερνηση. Ενταξει ειμαστε Σταθικα? Ενταξει ειμαστε!

    • Αν εννοείς γιατί στήριξε τον Κασαπίδη σε παραπέμπω στην επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού και του κόμματος. Αν κάποιοι άλλοι δεν τον στηριξανε επειδή δεν τους έγινε αυτο που θελανε δεν νομίζω οτι ειναι πρόβλημα του Κωνσταντινιδη

    • Αυτός έπρεπε να αναλάβει και την ευθύνη της ήττας,αλλά και την κατάσταση του κόμματος. Ακόμα περιμένουμε.
      Να φέρει και τον βοριδη να κάνουνε μαζί δηλώσεις και φυσικά να ζητήσουν και συγνώμη από τον λαό της ΝΔ.

      • Το νεο αφηγημα σου; για την κατασταση του κομνατος ψαξε αλλου θα σου προτεινα. Να ρωτησω κατι αν ειχε υπουργοποιηθει ο Παπαδοπουλος και ειχε παρει καμια θεση ο Αμανατιδης θα γινοταν ολα αυτα; την απαντηση την ξερουμε ολοι

    • Κανενα κομπλεξ δεν βγαζουμε δεξιοβολεμενο προβατακι. Κανενας δεν τον γνωριζε τον δικο σου μεχρι πριν μερικα χρονια περα απο μια χουφτα Κοζανιτες. Τι κομπλεξ να εχουμε με εναν ανυπαρκτο που εκλεχτηκε κυριως απ την Σουρδια με μερικα ψηφαλακια και ο αλλος κλοουν εκει κατω στο Μαξιμου τον ορισε υπουργο στην απογνωση του γιατι δεν ηξερε ποιον αλλο να βαλει αφου ολοι ειναι καμμενα χαρτια πλεον.. αντε βαλε την γκλαβα σου να λειτουργησει πριν γραψεις την μπαρουφα σου.
      Παρε την υπουργαρα σου και βγες καμια σελφι.

  • Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος = ΜΕ ΦΕΚ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ( ? )…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι