Μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

19 Οκτωβρίου 2023
15:46

 

 Μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο συγκαταλέγονται μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η λίστα “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University, κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα τους επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2022. Σε αυτή περιλαμβάνονται 100.000 επιστήμονες, διακεκριμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων στην επιστημονική υποπεριοχή στην οποία εξειδικεύονται. Η καινοτομία της μελέτης αυτής είναι ότι οι βιβλιομετρικοί δείκτες που αξιολογούνται δεν περιλαμβάνουν μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index των επιστημόνων σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus αλλά και παραμέτρους όπως η σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής και της θέσης του συγγραφέα στις δημοσιεύσεις.

Έντεκα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, από διάφορες επιστημονικές περιοχές, συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών (με αλφαβητική σειρά):

Ονοματεπώνυμο
Γιανναράκης Γρηγόρης
Γούλα Μαρία
Θεοδουλίδης Θεόδωρος
Μπουλογεώργος Αλέξανδρος
Πέλλας Νικόλαος
Πηλαβάκης Πέτρος
Ράδογλου- Γραμματίκης Παναγιώτης
 Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης
Τσίπουρας Μάρκος
 Φροντιστής Ζαχαρίας
Χαρισίου Νικόλαος

Η λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεων καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Στην κατάταξη αυτή περιλαμβάνονται πέντε μέλη του διδακτικού προσωπικού (με αλφαβητική σειρά):

Ονοματεπώνυμο
Θεοδουλίδης Θεόδωρος
Φροντιστής Ζαχαρίας
 Τσίπουρας Μάρκος
Σκόδρας Γεώργιος
 Πηλαβάκης Πέτρος

Οι σπουδαίες αυτές διακρίσεις αντανακλούν την υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι από το 2021 έως και σήμερα τα μέλη του Ιδρύματος που συγκαταλέγονται στην εν λόγω λίστα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.

14 σχόλια

  • Αξία έχει οι δημοσιεύσεις να έχουν όφελος στην φοιτητική κοινότητα κι όχι στο βιογραφικό τους. Αν αυτά είναι προς ίδιον όφελος κι όχι προς το συμφέρον του φοιτητή είναι άχρηστα για την κοινωνία μας .

    • Καλά η αλήθεια είναι για εσένα ανώνυμε, μόνο.. εσύ μπορείς να ξέρεις.. τι αξία έχουν οι παγκοσμίες κατατάξεις και οργανισμοί…

  • Δυστυχώς το Πανεπιστήμιο παραμένει εσωστρεφές και δεν έχει καμία σύνδεση με την πραγματικότητα της περιοχής που μαστίζεται από την ανεργία και όλοι οι νέοι απόφοιτοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Σαν να ζούν σε μια πλαστική φούσκα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι διακρίσεις στα χαρτιά και τα συγγράματα.

      • είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτή η λίστα και για την αναγνωρισιμότητα του Πανεπιστημίου . Μόνο από το κυλικείο του πανεπιστημίου θα έχεις περάσει

  • Το έργο και η προσφορά ενός ακαδημαϊκού δεν αφορά μόνο την κλειστή κοινωνία της Κοζάνης, όπως επιθυμείτε όσοι βγάζετε χολή, αλλά όλο τον κόσμο και για αυτό και οι διακρίσεις είναι παγκόσμιες. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου δεν είναι μόνο Κοζανίτες, αλλά παιδιά από όλη την ελλαδα. Αν δεν σας αρκούν τα ενοίκια και η τόνωση της αγοράς από αυτους και εσείς θέλετε να βραβεύσετε αυτούς που προσφέρουν στην πόλη σας απαιτειστε από τους δημάρχους που ψηφίζετε να το κάνουν. Άλλωστε αυτοί είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να προσφέρουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.