prwtoselida


       

Kozan gr: Βγήκε “εκτός”, λόγω διαρροής στο λέβητα, χθες το βράδυ, η μονάδα 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου – Νέες καθυστερήσεις και μεγάλος προβληματισμός, πλέον, για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

20 Οκτωβρίου 2023
08:27

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, “εκτός” βγήκε, λόγω διαρροής στο λέβητα, χθες το βράδυ, η μονάδα 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Νέες καθυστερήσεις και μεγάλος προβληματισμός, δημιουργείται πλέον, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη. Ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος στη μονάδα 4 θα εκτιμηθεί σε 2-3  ώρες από τώρα, ενώ να σημειώσουμε πως τόσο η μονάδα 3 αλλά κι η μονάδα 5 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι διαθέσιμες. Η μονάδα 3 θα είναι διαθέσιμη γύρω στα μέσα Νοεμβρίου ενώ η μονάδα 5 περί τις αρχές  Νοεμβρίου. Είναι προφανές πως όλα πηγαίνουν πίσω σε ό,τι αφορά τους χρόνους λειτουργίας της τηλεθέρμανσης καθώς όταν ξανατεθεί σε λειτουργία η μονάδα 4 θα πρέπει να ξαναγίνει όλη η προετοιμασία προθέρμανσης κτλ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται με νέες καθυστερήσεις.

kozan.gr

32 σχόλια

  • Σκεψου στην πτολεμαιδα που δεν υπαρχουν προς το παρον προβληματα ακομα δεν εχει δοθει τθ φαντασου να υπαρξουν προβληματα τι εχει να γινει!!!

  • φταινε καποιοι αχαρακτηριστοι που μπλοκαραν το φυσικο αεριο απτη δυτικη μακεδονια. Μη χασετε το μισθουλακο σας καποιοι τα κοροιδα να πληρωνουν και ολοι να κρυωνουμε. ελλαδαρα ρε

  • Κωνσταντινίδη το δήμαρχο σου τον έβγαλες τώρα κάνε ενέργειες να μπει σύντομα ηλεκτρολεβητας στον Άγιο Δημήτριο

  • Οι άχρηστοι των αχρήστων δεν μπορούσαν να τα δουν αυτά νωρίτερα ? Οι έμπειροι και τεχνοκράτες !!!!!!!!!!!Για φτύσιμο ήταν τελικά κι όχι για ψήφο !!! Ουστ απο δω !

  • Το θέμα τηλεθέρμανση έχει μεγάλο πρόβλημα καί λόγω ΔΕΗ και λόγω γήρανσης τού δικτύου.
    Πρέπει με ρεαλισμό να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα Δήμος και πολιτεία γιατί ο κοσμακης θα ψοφαει από το κρύο με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • Η περιοχή έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, ένα καλό είχε,
    την τηλεθέρμανση πάει κι αυτό. Ποιός προγραμματισμός έγινε από την κυβέρνηση για την θέρμανση τόσων χιλιάδων πολιτών ?
    Ο Δήμος Κοζάνης είχε κάνει τίποτα? Η ΄Διοίκηση της ΔΕΗ κάνει ότι γουστάρει? είναι ανεξέλεγκτη?

  • Δικαιωματα έχει ως επιχείρηση να κράζει με το γάντι τον κόσμο να πληρώσει. Υποχρεώσεις όμως με ένα σκασμό λεφτά που παίρνουν από εμάς δεν έχουν. Φέσι και στην δεη. Δεν υπάρχει έλεγχος δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας κάποιος άνωθεν να τους ξεκολλήσει από τις θέσεις τους?

  • Η περιοχή έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, ένα καλό είχε,
    την τηλεθέρμανση πάει κι αυτό. Ποιός προγραμματισμός έγινε από την κυβέρνηση για την θέρμανση τόσων χιλιάδων πολιτών ?
    Ο Δήμος Κοζάνης είχε κάνει τίποτα? Η ΄Διοίκηση της ΔΕΗ κάνει ότι γουστάρει? είναι ανεξέλεγκτη?

  • Μη φοβάστε, τώρα με η νέα δημοτική αρχή θα τα λύσει όλα τα προβλήματα της τηλεθέρμανσης… Αφού οι άλλοι ήταν οι “άχρηστοι” και “ανίκανοι”, τώρα με αυτούς όλα θα λυθούν.

    Τι, όχι;;;

  • Έχουμε τοπικούς βουλευτές; δεν ενδιαφερει τους βουλευτές η θέρμανση στην πόλη; Μερίμνησαν να είναι η ΔΕΗ έτοιμη για παροχή θερμικής ενέργειας ή μόνο για τους εργολαβιοούς ερργαζομενους ενδιαφέρονται;
    Έχουν 4 μήνες βουλευτές… Έχουν ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό ή έτρεχαν για να στηρίξουν τον ανύπαρκτο;
    Πόση ακόμη κατηφόρα;;
    κύριοι είστε ανύπαρκτοι. Μόνο για ψιλορουσφετια και να απομακρύνετε ανθρώπους που δεν είναι δικοί σας ασχολείστε.
    Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο.

    Για τον περιφερειάρχη δεν ρωτάω γιατί 4 χρόνια είναι απών έτσι και αλλιώς. Μόνο οι δρόμοι στα μαντριά είναι το φλέγον ζήτημα.

  • Μηηηηηηηηηηηηη φοναζετε θα ξυπνήσουν ο δήμαρχος ο περιφερειάρχης ο υπουργός και οι βουλευτάς μηηηηηηηηηηη .

  • Μ αρέσει που έκανε απολογισμό πεπραγμένων ο Μαλοϋτας και είναι περήφανος για τα επιτεύγματά του κιόλας!!!!Ντροπή.Ξεπαγιάσαμε.

  • Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ( 5000 euro ) ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

  • Η ΚΟΖΑΝΗ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ!!!! Έτσι απλά….και ευθύνη έχουν άμεσα ή έμμεσα με πράξεις και παραλείψεις τους και οι τρεις βασικοί διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Ο νυν και απερχόμενος πλέον δήμαρχος διότι είχε την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ τις αυτοδιοικητικές περιόδους 2010-2014 και 2019-2023.Ο νέος πλέον δήμαρχος διότι ως δημοτικός σύμβουλος θήτευσε στην θέση του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ ( για δύο έτη αν θυμάμαι ορθώς) κατά την αυτοδιοικητική περίοδο 2010-2014, χρονική περίοδος μικρή μεν, κρίσιμη δε, λόγω το ότι ήταν η απαρχή των μνημονίων με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική διαχείριση και τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό της βιωσιμότητας της επιχείρισης.Ο τρίτος εκ των διεκδικητών διότι η παράταξη της οποία ηγείται είχε την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ την αυτοδιοικητική περίοδο 2014-2019 (Το ότι εκείνη την περίοδο δεν ήταν καν δημοτικός σύμβουλος δεν παίζει κανένα ρόλο, από την στιγμή κατά την οποία εντάσσοντας τον πρώην δήμαρχο στο ψηφοδέλτιο του, επί της ουσίας αποδέχτηκε και τα πεπραγμένα της περιόδου 2014-2019).
    Το να λέμε “φταίει η απολιγνιτοποίηση και ο κακός Μητσοτάκης” που εξήγγειλε και επέβαλε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων 8 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικώς προγραμματισμένο (2020 αντί 2028) είναι πολύ βολικό για όλη την τοπική κοινωνία. Πάντα μας βολεύει να υπάρχει ένας άλλος να του ρίξουμε την ευθύνη και εμείς να αποσείουμε των ευθυνών μας.Ας υποθέσουμε για μία στιγμή ότι οι λιγνιτικές μονάδες θα αποσύρονταν οριστικά το 2028 όπως ήταν το αρχικό πλάνο και όπως ήταν γνωστό και αποδεκτό εδώ και πολλά χρόνια…..σε πέντε χρόνια από σήμερα δηλαδή….και ας υποθέσουμε ότι για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 θα υπήρχε απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη παροχή θερμικής ενέργειας από τις μονάδες 3-4-5 προς το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ.Ποιές ήταν οι προγραμματισμένες ενέργειες του δήμου για την εξεύρεση, δημιουργία πέστε το όπως θέλετε εναλλακτικής παροχής θερμικής ενέργειας;;;;ΚΑΜΙΑ!!!!Θα μας φαινόταν το 2028 “πολύ μακρινό” και θα λέγαμε όπως συνηθίζει ο νεοέλληνας “έλα μωρέ έχουμε καιρό”….έλα όμως που ο χρόνος κυλά σαν νεράκι….όλες οι δημοτικές αρχές άφησαν τον χρόνο να περνά ανεύθυνα λες και περίμεναν τον από μηχανής Θεό ο οποίος θα δώσει την μαγική λύση στο πρόβλημα….ή είχαν την κρυφή ελπίδα ότι η κεντρική κυβέρνηση θα εξαιρέσει τις λιγνιτικές μονάδες του Αγίου Δημητρίου από την παύση λειτουργίας προκειμένου να έχουμε παροχή θερμικής ενέργειας….έλα όμως που το κράτος είναι πλέον μειοψηφία στην ΔΕΗ και στο τιμόνι της ΔΕΗ είναι πλέον ένας τύπος (και συγγνώμη που θα γίνω χυδαίος) που γράφει στα παλια παπουτσια του το γεγονός ότι μία πόλη 50.000 και βάλε (με Χαραυγή και ΖΕΠ) κατοίκων θα παγώσει και απαιτεί το επιπλέον κόστος λειτουργίας των μονάδων (τέλη εκπομπής ρύπων κλπ) να τα επιβαρυνθεί η τοπική κοινωνία.Για τον δε νέο πλέον δήμαρχο που εξήγγειλε ότι θα διεκδικήσει την παραχώρηση 1500 στρεμμάτων από την ΔΕΗ για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για παροχή ενέργειας στην ΔΕΥΑΚ, πραγματικά αναρωτιέμαι που ζει….ο CEO της ΔΕΗ δεν δίνει του αγγέλου του νερό, όχι να παραχωρήσει 1500 στρέμματα.Και να μην μιλήσουμε για το απηρχιωμένο δίκτυο, το οποίο πλέον είναι έτοιμο να παραδώσει το πνεύμα του και δεν υπήρξε παραμικρή μέριμνα και σχεδιασμός ώστε να αρχίσει να αντικαθίσταται τμηματικά ανά περιοχή της πόλης….άντε να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό…

    • Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον οι απερχομενοι που αναφέρατε και ήδη δοκιμαστηκαν και απέτυχαν, θα έπρεπε να έχουν και νομικές συνέπειες για όλα αυτά και όχι απλά να πάνε σπίτια τους και να παριστάνουν και την αντιπολίτευση…

    • Απο την σελίδα της ΔΕΥΑΚ
      …..
      ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.
      Το σύστημα της τηλεθέρμανσης τροφοδοτείται και λειτουργεί με θερμική ισχύ που λαμβάνει σταθερά από τρεις (3) Μονάδες του Α.Η.Σ. Αγ. Δημητρίου της Δ.Ε.Η., την 3η, την 4η και την 5η, δυναμικότητας η κάθε μια από 67 έως 70 MW και το σύνολο της παρεχόμενης ισχύος ανέρχεται σε 137 MW (η ισχύς παρέχεται σταθερά από δύο Μονάδες και η τρίτη έχει το ρόλο της εφεδρείας). Εκτός των παραπάνω, η Επιχείρηση διαθέτει δικό της εφεδρικό λεβητοστάσιο, ισχύος 50 MW, το οποίο χρησιμοποιείται κάθε φορά που δημιουργείται ανάγκη να καλυφθεί κάποιο έλλειμμα θερμικού φορτίου απ΄ τη ΔΕΗ. Η λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης όλα αυτά τα χρόνια είναι απόλυτα επιτυχής, κάτι που προκύπτει από τη διαχρονική εξέλιξη του και εδράζεται στο αναμφισβήτητο γεγονός πως ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρξε αδυναμία επαρκούς τροφοδοσίας του απ΄ τη ΔΕΗ, λόγω αναπόφευκτων βλαβών στις Μονάδες της, αυτές αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά χάρη στην πρόβλεψη για την ύπαρξη εφεδρειών παροχής θερμικής ενέργειας (μία Μονάδα της ΔΕΗ και το εφεδρικό λεβητοστάσιο). Έτσι, η τηλεθέρμανση Κοζάνης λειτουργεί με επιτυχία και ανταποκρίνεται στη ζήτηση των καταναλωτών, ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι χαμηλές και υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας από κάποια απ΄τις Μονάδες της ΔΕΗ.

      ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
      Από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα τηλεθέρμανσης και μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο με τη λήξη της χειμερινής περιόδου και αφού έχουμε καταγράψει και αξιολογήσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, φροντίζουμε να τα αποκαθιστούμε και να τα διορθώνουμε στο σύνολο τους εν όψει της νέας περιόδου. Χάρη σ΄ αυτή την πάγια τακτική μας παρουσιάζεται διαχρονικά βελτίωση του όλου συστήματος, το οποίο πλέον λειτουργεί με αυτοματοποιημένο και αυτορυθμιζόμενο τρόπο, με βάση τη ζήτηση των καταναλωτών. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε πρόσφατα στην κατασκευή και λειτουργία δύο νέων βοηθητικών αντλιοστασίων μέσα στην πόλη που προστέθηκαν στα άλλα τρία που υπάρχουν, κάτι που βοηθά σημαντικά στην καλύτερη εξισορροπημένη λειτουργία του δικτύου της Κοζάνης.
      …..
      Η ΔΕΥΑΚ έχει Διοικητικό συμβούλιο και μπορούμε να τους μηνύσουμε μαζικά αλλιώς ο εισαγγελέας δεν ενεργοποιείται ενάντια στο κατεστημένο. Η ΔΕΥΑΚ έχει την υποχρέωση να παρέχει θερμική ενέργεια κάτι που δεν έκαναν και οφείλουν αποζημειώσεις στους καταναλωτές.
      Μην βγεί κανένας “σιούρδος” να πεί καμμιά εξυπνάδα γιατί σας ξέρουμε τώρα. Άντε γιατί η τηλεθέρμανση μου θυμίζει ιστορία “καλατράβα”.

      Κάθε πέρσι και καλύτερα λέει μια παροιμία.

  • Υπομονή μέχρι μέσα Νοέμβριου που θα μπει η 3 και η 5 μονάδα και νσ παρακαλάτε να χει καλό καιρό μέχρι τότε.41τακατο θέλατε, ιδιωτική ΔΕΗ με 200 διευθυντάδες, απολιγνιτοποίηση και δεν κουνιώταν φύλο πληρώστε τώρα 3 φορές πάνω το λογαριασμό της ΔΕΗ ας κρυώσουμε και λίγο και μη ξεχνάτε να βλέπετε καθημερινά ΣΚΑΪ

  • να πατε εκει που ψηφισατε με 41% να κανετε παραπονα καλα να παθετε….. κραταει τηε μοναδες 1 χρονο σβηστες τι θελατε να γηνειαιντε καληνυχτα και καμια κουβερταα να σκεπαστιτε….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι