Με ενδιαφέρουσα Διάλεξη για την “ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ” στο Α’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας, το ΠΤ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας , τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης (Bίντεο & Φωτρογραφίες)

20 Οκτωβρίου 2023
09:33
Κανένα σχόλιο

 

 Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας και με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης “, διοργάνωσε επίκαιρη ομιλία με θέμα:”Οστεοπόρωση, η “σιωπηλή” νόσος” και εισηγητή τον Ορθοπεδικό Ασράφ Χαμίντ, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 , στον κατάμεστο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας . Τους παρισταμένους υποδέχθηκε θερμά η Προϊσταμένη του ΚΑΠΗ Μαριάννα Κουτσουμπίδου , ενώ η Πρόεδρος του ΠΤ ΕΕΣ Πτολεμαΐδας Κούλα Πουλασιχίδου ευχαρίστησε την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ και τον Ομιλητή για τη συνεργασία τους , καθώς και όλους τους παρισταμένους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας.

Στη συνέχεια ο κ. Χαμίντ με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση , ανέπτυξε το θέμα της” Οστεοπόρωσης” περιγράφοντας τις αιτίες και την εξέλιξη της Νόσου, αναφέρθηκε στις μεθόδους διάγνωσης και στην αντιμετώπιση, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη τονίζοντας τα 3 βήματα:” Άσκηση, Ασβέστιο και Βιταμίνη D” , που αποτελούν και το μήνυμα της φετινής “Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης”. Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησής του επί του θέματος, ο κ. Χαμίντ απάντησε στα ερωτήματα , που τέθηκαν από το πολυπληθές ακροατήριό του . Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά ειδών ατομικής υγιεινής στους παρισταμένους, από μέλη της Διοίκησης και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.