Το βιβλίο «Αυθεντικές Ιστορίες Προσφύγων Β΄» του Γ. Τσακαλίδη στα 10 προτεινόμενα

21 Οκτωβρίου 2023
17:39

 

Το βιβλίο του συντοπίτη μας Γεωργίου Τσακαλίδη «Αυθεντικές Ιστορίες Προσφύγων Β΄» είναι μεταξύ των δέκα προτεινόμενων βιβλίων από την πρόσφατη εκδοτική κίνηση. Την πρόταση έκανε στον ειδικό για βιβλία ιστότοπό της papakostories η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια  του Star Κατερίνα Παπακωστοπούλου με μία πολύ κολακευτική παρουσίαση του βιβλίου. Η παρουσίασή της έχει ως εξής:

10 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 «Αυθεντικές Ιστορίες Προσφύγων Β’» του Γεώργιου Χ. Τσακαλίδη

Πρόκειται για 24 ιστορίες προσφύγων, που συγκλονίζουν με την τραγικότητά τους, αλλά και εντυπωσιάζουν με το άρωμα που εκπέμπει η ευωδιαστή και αξιομίμητη ζωή τους. Άνετα θα μπορούσε να ονομασθεί το βιβλίο «Προσφυγικό Λειμωνάριο.

    Κάθε μία από τις ιστορίες αυτές αποτελεί και έναν επί πλέον αδιάψευστο μάρτυρα της προγραμματισθείσας και συντελεσθείσας γενοκτονίας, όπως τη βίωσαν όχι το κοινωνικό σύνολο των Ποντίων, αλλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με ονοματεπώνυμα, τόπο καταγωγής και φωτογραφίες τους. Ο συγγραφέας δεν θέλησε ούτε να ωραιοποιήσει ούτε να τραγικοποιήσει καταστάσεις. Τις κατέγραψε με απλότητα, όπως του τις διηγήθηκαν απόγονοι των ιστορουμένων προσώπων. Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Ερμόπουλος Ιωάννης και διανθίζεται με πολύ όμορφους πίνακες του γνωστού Πόντιου καλλιτέχνη Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Χρήστος Κωνσταντινίδης

Δημοσιογράφος

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.