Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Ειρηναίος

22 Οκτωβρίου 2023
10:22

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλλειτουργούν οι Μητροπολίτες, Διδυμότειχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Γρεβενών Δαβίδ, Καλαμαριάς Ιουστίνος και Παραμυθίας Σεραπίων.

Να αναφερθεί ότι στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Κιλκισίου Βαρθολομαίος και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Χουδελούδης, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Μοναχές και πλήθος πιστών.

Στον Χειροτονητήριο Λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Φλώρίνης κ. Ειρηναίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ιδιαιτέρως, με συγκινεί το γεγονός ότι εξελέγην και χειροτονούμαι Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, στην πολυβασανισμένη Μακεδονία μας και διαδέχομαι δύο μεγάλους επισκόπους. Τον θρυλικό κυρό Αυγουστίνο και τον αγιοπνευματικά χαριτωμένο κ. Θεόκλητο, των οποίων, του μεν πρώτου την πρεσβεία επικαλούμαι, του δε δευτέρου την ευχή και τη στήριξη επιζητώ».

«Την ιερή αυτή στιγμή την οφείλω σε Σας· αν δεν με είχατε Εσείς επιλέξει και προτείνει για την Μητρόπολη Φλωρίνης δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Γι’ αυτό και με όλη την πνοή μου ευγνωμόνως Σας ευχαριστώ. Προσεύχομαι σεμνά, ώστε η ταπείνωσή Σας, η ειρήνη Σας, η σωφροσύνη Σας, η αγάπη Σας, το εκκλησιαστικό φρόνημά Σας να είναι για μένα και την αρχιερατική μου πορεία ένα διαρκές μάθημα» – πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης.

Romfea.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.