Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο»

22 Οκτωβρίου 2023
10:47

Στη Βουλή φέρνει το επικείμενο κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και τον Νεστόριο, αλλά και όσων έχουν βάλει “λουκέτο” το προηγούμενο διάστημα, ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σε Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή, μαζί με τριάντα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τονίζει προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι «μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας κάθε θεσμικό μέσο, έχουμε επανειλημμένως επισημάνει το απαράδεκτο κλείσιμο πάνω από εκατό υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη Χώρα. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφορεί για τις δυσχέρειες που προκαλεί σε μεγάλο τμήμα των κατοίκων της περιφέρειας. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι σχεδιάζει περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου των ΕΛΤΑ μέχρι το τέλος του έτους, οδηγώντας σε κλείσιμο άλλα 41 υποκαταστήματα ανά την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και τα ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο».

«Αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, στο όνομα του δήθεν “εκσυγχρονισμού” και “αναβάθμισης” των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ., στην πραγματικότητα βιώνουμε την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό. Δεν λαμβάνετε υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις γεωμορφολογικές παραμέτρους, τις αποστάσεις, την κατάσταση του οδικού δικτύου, πρωτίστως τις συνέπειες σε συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας που κατοικούν στα χωριά μας, σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, χωρίς να διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, συνήθως μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους που έχουν μεταφορικά μέσα και γνώσεις χειρισμού των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Δεν είναι δυνατόν να στερείτε ξαφνικά τη διακίνηση της αλληλογραφίας τους, τις πληρωμές συντάξεων, οφειλών στο Δημόσιο και κάθε είδους εξυπηρέτηση σε συνανθρώπους μας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου τα ΕΛΤΑ έχουν ως υποχρεωτική αποστολή την παροχή καθολικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες δεν πρέπει να στερηθούν οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κοζάνης.

Επιπλέον, αναδεικνύει τα προβλήματα και αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων ΕΛΤΑ που βάζουν “λουκέτο”, σημειώνοντας τις συνέπειες στην περαιτέρω ερήμωση και γήρανση της υπαίθρου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Π. Κουκουλόπουλος, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές, ζητά από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει:

1) Εάν υπήρξε μελέτη εκ μέρους των ΕΛΤΑ που αποδείκνυε και υποδείκνυε την αναγκαιότητα διακοπής λειτουργίας των συγκεκριμένων τοπικών υποκαταστημάτων που έκλεισαν και όσων επίκειται να κλείσουν, η οποία μελέτη να είχε συνυπολογίσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της αναστολής της συναλλακτικής δραστηριότητας στα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ.

– Εφόσον υπήρξε μελέτη, να προσκομιστεί στο Κοινοβούλιο.

– Εάν δεν υπήρξε μελέτη, ο Υπουργός να απαντήσει βάσει ποιων κριτηρίων ή θεσπισμένων προϋποθέσεων προχωρά η διαδικασία διακοπής λειτουργίας υποκαταστημάτων, αλλά και να καταθέσει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα.

2) Εάν υπάρχει πρόθεση επαναλειτουργίας των δομών των ΕΛΤΑ, με διαφορετικά κριτήρια αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τους, για τα υποκαταστήματα που έχουν κλείσει, βάσει των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και αναγκών, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κάτοικοι και να μη χάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

3) Πως θα αναπληρωθεί άμεσα η αναστολή λειτουργίας και θα αποτραπεί το κλείσιμο νέων υποκαταστημάτων, όπως στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο, ώστε να διασφαλιστεί χωρίς κανένα χρονικό κενό ο καθολικός χαρακτήρας των ταχυδρομικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.

15 σχόλια

 • Τώρα θυμηθήκατε όλοι. Όταν πουλούσαν τα ΕΛΤΑ σε ιδιώτη δεν σκεφτήκατε ότι αυτό θα ήταν το σενάριο που ακολουθούσε. Εξεπλάγην όλοι σας ξαφνικά από το πουθενά… Αλλά τι σας ένοιαζε; Εσείς ή οι οικογένειες σας ήταν υπάλληλοι των ΕΛΤΑ;

 • Η Δυτική Μακεδονία αδειάζει. Η Κοζάνη πάγωσε. Το λάδι έφτασε 15 ευρώ το λίτρο. Τα μνημόνια που ψηφίσατε τα ξεχάσατε; ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.

 • Πάρη μιλάς μια γλώσσα άλλης εποχής. Και όσο μιλάς αυτή
  τη γλώσσα χάνεις και μαζί με εσένα το ΠΑΣΟΚ τους ψηφοφόρους του.

  Τι να περιμένουμε από κάποιον που ανέδειξε το θέμα της Μάνα Νερού Μεσιανης και στη συνέχεια έκανε αγώνα από σπίτι σε σπίτι για να εκλεγούν οι αιρετοί που συμμετέχουν στο θέμα…

 • Ευτυχώς υπάρχει ο Πάρις και μας ενημερώνει και ανασύρει θέματα. Το ότι μας κυβερνούν κάποιοι άλλοι τα τελευταία 15 χρόνια και ψηφίζουν αυτά που ψηφίζουν αυτό δεν σας λέει κάτι;;;;; Δηλαδή πάλι ο Πάρις και το ΠΑΣΟΚ σας φταίει;;;;;;;;;;; Ε, τότε λουστείτε τα…………..

 • Ετσι… ασχοληθειτε με τα ΕΛΤΑ και αφηστε το Μποδοσακειο να λειτουργει χωρις γιατρο στο ογκολογικο. Αλλα αν εχεις τις σωστες προτεραιοτητες…

  • ποσό κομπλεξισμός… ο καλιαριωτης μπαίνει στο Κοζάν να μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει η κωμόπολη που κατοικεί…

   • Ποιανού το σχόλιο βγάζει κόμπλεξ εδώ φαίνεται αγαπητέ Κοζανίτη. Κωμόπολη θα γίνει και η δική σας σε λίγα χρόνια έτσι όπως πάει το πράγμα, μην αγχώνεσαι καθόλου

 • Και φυσικά επί μεγαλη πληρωμή πια κάθε γράμμα και δέμα στις διάφορες κουριερ
  Αλλά όλα καλά. ΝΔ για πάντα όπως και οι δήμαρχοι. Όλοι οι ίδιοι εκτός του Μαλούτας που πήγαμε σε αυθεντικό σταθη

 • Παρη θυμισε μας λιγο 09-12 που ησουν κυβερνητικος βουλευτής υφυπουργος που έκλεισαν εφοριες ικα υποθηκοφυλακια, ειρηνοδεικια. Θυμισε μας…Τετοιου ειδους αντιπολιτευση Παρη ουτε στα 80

 • Εδώ θα κλείσει στην Κοζάνη, πόσο μάλλον στο Πεντάλοφο.

  Ας είναι καλά τα διάφορα πρόστιμα από Δήμους κλπ για να έχουν και λίγη δουλειά και τα ταχυδρομεία.

  Οι ιδιώτες κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους με τα email και τα courier.

 • Αντί να κάνουμε 20 έξυπνα χωρια σε όλη την περιφέρεια να φάνε ψωμάκι οι ημετέρου!!!.

  Ο ανθρωπος ζει ακόμα στο “λεφτά υπαρχουν” με αυτό πορευτηκε πολιτικά και με αυτό συνεχίζει.

 • Η Ν.Δ πήρε κοντά στο 50% στις περιοχές αυτές. Δεν με νοιάζει καθόλου για το τι θα γίνει! Τελειώνωωωωωωωω!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.