ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σπάρτακου στις 25/10

26 Οκτωβρίου 2023
10:15
Κανένα σχόλιο

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με κύριο θέμα την έναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας ΕΣΣΕ η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και προβληματισμούς.

Η νέα ΕΣΣΕ πρέπει να καλύπτει όλο το προσωπικό που εργάζεται στην ΔΕΗ ΑΕ ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις με τις οποίες εργάζονται (8μήνα, εργολαβικοί).

Η διαδικασία επιλογής των προτάσεων που θα τεθούν σε διαπραγμάτευση για την νέα ΕΣΣΕ πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των εργαζόμενων μέσα από γενικές συνελεύσεις των ΣΩΠ.

Το ξεπάγωμα του χρονοεπιδόματος από 1/1/2024 χωρίς αναδρομική ισχύ και η λογική «περασμένα – ξεχασμένα» για τα 12 χρόνια δουλειάς που διαγράφονται δεν μας βρίσκει σύμφωνους και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης έγινε αναφορά για νέο μισθολόγιο χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν 2 μισθολόγια, ένα για τους νέους εργαζόμενους και ένα για τους παλιούς.

Στη διαδικασία της συζήτησης η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε ψήφισμα για να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, το οποίο αρνήθηκε να βάλει προς συζήτηση το Προεδρείο.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του σωματείου καταλήγει με μία θέση των δήθεν ίσων αποστάσεων, δηλαδή συνενοχή στο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, θέση που ούτε συζητήθηκε ούτε αποφασίστηκε.

Σαν Αγωνιστική Συνεργασία δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτή την τοποθέτηση των ίσων αποστάσεων. Η ιστορία έχει μια πλευρά και συντασσόμαστε με αυτή που είναι με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά. Τοποθέτηση  που κάνουν γνωστή μέσα από τη δράση τους εκατοντάδες σωματεία εργαζόμενων σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Κοζάνη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.