Πραγματοποιήθηκε η χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κάλεσμα του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης με θέμα το ζήτημα της θέρμανσης που απασχολεί όλο το λαό.

                Στην εισήγηση της σύσκεψης τονίστηκε   την ανάγκη ενός καλά οργανωμένου και συλλογικού αγώνα όλου του λαού της περιοχής για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση. Συνολικά για τη θέρμανση του λαού το πρόβλημα έχει μία βασική αιτία που είναι η συνολική αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα που έχει φτάσει το κόστος για το λαό σε δυσθεώρητα ύψη ανεξάρτητα τι καύσιμο χρησιμοποιεί.

Η λειτουργία της τηλεθέρμανσης δεν είναι θέμα μόνο τεχνικό αλλά μπαίνουν μπροστά τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ που με βάση αυτά αποφασίζουν αν θα χρησιμοποιήσουν τον λιγνίτη ως καύσιμο για τη παραγωγή του ρεύματος που και αυτό έχει γίνει απλησίαστο για τον λαό με φυσικό επακόλουθο να μειώνεται η παροχή θερμικής ενέργειας προς την ΔΕΥΑΚ και να μπαίνει σε κίνδυνο η λειτουργία της.

Η σύσκεψη κατέληξε στο παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων :

Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση – διπλασιασμός των επιδομάτων θέρμανσης

Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρική ενέργεια

Κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες ξυλείας στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν καυσόξυλα σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ευπαθείς ομάδες.

Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση-εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης

Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ – κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των χρεών της

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στις 11:00πμ παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και το απόγευμα κινητοποίηση στην Κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 6:30μμ