Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εκλεγμένοι των φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη

26 Οκτωβρίου 2023
22:06

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εκλεγμένοι των φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Κοζάνης στις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος μετα από πολλές προσπάθειες να μας δεχτούν για να καταθέσουμε τα αιτήματα μας.

• Τα αιτήματα που καταθέσαμε στις πρυτανικές αρχές είναι τα εξής:
• Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των φοιτητών και σε περίπτωση που δεν είναι δωρεάν με την ευθύνη του πανεπιστημίου, του δήμου ή της περιφέρειας, να εκδοθεί μηνιαία κάρτα με μικρό κόστος.
• Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας που το έχει ανάγκη.
• Να προχωρήσει το ίδρυμα σε υπενοικίαση δωματίων και να δημιουργηθούν νέες εστίες για να καλυφθούν οι ανάγκες
• Να μπορούν οι φοιτητές που έχουν ανάγκη να τρώνε και στις δύο λέσχες.
• Να βρεθεί λύση για να λειτουργεί ομαλά και να μην δημιουργείται ουρά στην λέσχη της ΖΕΠ.
• Να παρθούν μέτρα για να υπάρχουν στις λέσχες όλα τα αναγραφόμενα φαγητά.
• Να γίνει η απαραίτητη λήψη προσωπικού για την εξυπηρέτηση των φοιτητών
Παράλληλα με την κινητοποίηση στην Πρυτανεία οι εκλεγμένοι στους Φοιτητικούς Συλλόγους τις Κοζάνης προχωρήσαμε στο άνοιγμα των ταμείων τις λέσχης τρώγοντας δωρεάν πολλοί φοιτητές που δεν έχουν πάρει την κάρτα σίτισης και καλούνται να πληρώσουν. Με αποτέλεσμα να διεκδικήσουμε τη δέσμευση ότι θα έχουμε απάντηση στα αιτήματα μας την επόμενη εβδομάδα. Απαράδεκτη ήταν η απάντηση τους για το ζήτημα των εστιών για το απαράδεκτο χαράτσι που πρέπει να δώσουν οι φοιτητές για να πάρουν το κλειδί του δωματίου. Μιας και το ποσό τους φαίνεται αστείο μας πρότειναν η να κάνουμε <έρανο> και να μαζέψουμε το πόσο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν συμφοιτητή μας εκτός εστιών επειδή δεν έχει το πόσο τον 100 ευρώ. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές δράσεις μας τις επόμενες μέρες προχωρώντας σε επόμενες κινητοποιήσεις.
Εκλεγμένοι των φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης
ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΌΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

9 σχόλια

 • Τι λες τώρα δεν έχουν 100€ για όλο το χρόνο αλλά για να βγαίνουν κάθε μέρα έξω και να είναι στα κλαμπ χαλώντας τα διπλά μπορούν.Σοβαρες προτάσεις μπράβο.

 • Όχι κύριοι, δεν είναι το κρατικό χρήμα κομφετί να το μοιράζει όπως νομίζει καθένας που κάνει τον πρύτανη χάριν κανενός ανεύθυνου έφηβου. Δεν ήξερα ότι στις μεγάλες πόλεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Λάρισα υπάρχουν τσάμπα λεωφορεία για φοιτητικές βόλτες…

  Αυτές είναι οι συνθήκες, είτε τις δέχονται, είτε τις απορρίπτουν πηγαίνοντας σπίτι τους και πάμε παρακάτω.

  Τέρμα ο τσάμπας!

  Όποιος νομίζει ότι κάνοντας τον πρύτανη μπορεί να μοιράζει δωράκια, ας είναι έτοιμος και για τον έλεγχο των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

  Φρονώ ότι δε θα κοπεί το σχόλιο εκτός της τελευταίας παραγράφου

 • Μερικοί δεν κατάλαβαν ότι για να κρατήσεις ένα περιφερειακό Πανεπιστήμιο χρειάζεται να προσφέρεις κίνητρα στις οικογένειες των φοιτητών που έρχονται στην πόλη σου. Αντί αυτού με τα κείμενά τους κάποιοι προσφέρουν χολή. Σε όλα τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα πανεπιστήμια υπάρχουν αντίστοιχες παροχές με αυτές που ζητάν οι φοιτητές.

  • Βρε αλήθεια τώρα θες και τα λες η σου ξεφεύγουν.Ε να πάνε εκεί τότε να δω πως θα κουνιούνται έλα να σας δω άντε γιατί ξεφύγαμε τελειος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.