Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός ναός της Κοζάνης

30 Οκτωβρίου 2023
22:23

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Κοζάνης, όπου και θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες:

ΤΡΙΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
6.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
6.45 π.μ.: Αγιασμός.
7.00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
5:00 μ.μ.: Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους

Θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Από το Ιερό Προσκύνημα

Ένα σχόλιο

  • Με τα ονόματα Κοσμάς και Δαμιανός υπάρχουν τρία ζεύγη Αγίων Αναργύρων στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλοι τους ήταν ανά δύο μεταξύ τους αδέλφια. Επίσης ήταν γιατροί οι οποίοι εξασκούσαν την ιατρική αφιλοκερδώς και γι’ αυτό επονομάστηκαν “Ανάργυροι” (δεν έπαιρναν αργύρια).

    Η Εκκλησία μας γιορτάζει 1 Νοεμβρίου τους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό που κατάγονταν από την Ασία.
    Πολλοί ασθενείς που θεραπεύθηκαν ήθελαν να τους ευχαριστήσουν.
    Αλλά οι Άγιοι Ανάργυροι, δε δέχονταν τις ευχαριστίες και απαντούσαν με τον ορθό λόγο της Αγίας Γραφής: «Η ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς τω Θεώ ημών εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκάλυψη Ιωάννου, ζ’ 12).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι