Φθηνότερες λύσεις αναζητούν οι πολίτες για να μπορέσουν να ζεσταθούν την φετινή χειμερινή περίοδο και μάλιστα σε μια περιοχή όπως η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης που η διάρκεια του χειμώνα ξεπερνά τους πέντε μήνες.

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,41 στην αντλία, η αγορά γίνεται με το σταγονόμετρο, καθώς τα νοικοκυριά δυσκολεύονται οικονομικά και οι πρατηριούχοι αναπολούν τις παλιές καλές εποχές που η ζήτηση ήταν μεγάλη.

«Πιο παλιά γεμίζαμε ένα βυτίο και βάζαμε σε 2-3 σπίτια. Τώρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι χρειάζεται να πάμε σε 15 σπίτια για να αδειάσει ένα βυτίο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζήσης Πάτρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου Βενζίνης.

Η τιμή πώλησης στα καυσόξυλα παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους καταναλωτές να αγοράζουν στα 80 ευρώ το χωρικό (κυβικό μέτρο) και τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη.

Οι πολίτες αναζητούν τις φθηνότερες λύσεις στην αγορά, καθώς τα οικονομικά είναι περιορισμένα. Εάν πάντως επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και ο χειμώνας θα είναι βαρύς τα πράγματα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ