Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Τη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “HOPE4schools”

1 Νοεμβρίου 2023
11:04
Κανένα σχόλιο

Τη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “HOPE4schools” (κωδικός προγράμματος: 2021-1-RO01-KA220-SCH-000024401 και διάρκεια υλοποίησης από 01-01-2022 έως 01-01-2024) στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να υποστηρίζουν τους μαθητές, το προσωπικό και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διδασκαλίας, με γνώμονα την υγεία και την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με οργανισμούς από τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, την Τσεχία και δυο από τη Ρουμανία, ο ένας από τους οποίους είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης του Erasmus+ στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η Γιαννούλα Τζώτζη, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, που συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Αρχικά, έγινε αποτίμηση των σταδίων-αποτελεσμάτων που έχουν ολοκληρωθεί  μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, ο οδηγός “Εκπαιδευτική μεθοδολογία για την εισαγωγή της ευημερίας στα σχολεία” έχει ολοκληρωθεί και αναρτηθεί στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος  https://hope4schools.eu/. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αναρτηθούν και οι μεταφράσεις του οδηγού στις γλώσσες των εταίρων του προγράμματος. Έπειτα, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το ψηφιακό αποθετήριο που περιλαμβάνει ψηφιακούς πόρους και διαδραστικά ψηφιακά εργαλεία που προωθούν την ευημερία στην σχολική κοινότητα. Καταγράφηκαν τα συμπεράσματα από την  πιλοτική εφαρμογή  των εργαλείων αυτών και παρουσιάστηκε η δομή και ο τρόπος εμφάνισής τους στην ιστοσελίδα του έργου. Τον συντονισμό και τη βασική ευθύνη για την υλοποίηση του δεύτερου αποτελέσματος  έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την περάτωση του τρίτου αποτελέσματος, που αναφέρεται στη δημιουργία βάσης δεδομένων με καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την καταγραφή εμπειριών από την σχολική πραγματικότητα σχετικά με θέματα ευημερίας. Ακόμη, περιγράφηκαν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανάρτησης  του συνόλου των αποτελεσμάτων του προγράμματος στην ιστοσελίδα του και οι τρόποι προώθησης και διάχυσής  τους στην ευρύτερη σχολική κοινότητα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει συνολικά δύο ομάδες σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) με περίπου 2.800 μαθητές.

Τα αποτελέσματα του έργου και περισσότερες πληροφορίες για αυτό υπάρχουν αναρτημένα  στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος  https://hope4schools.eu/ αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα (εδώ) που δημιουργήθηκαν για τη διάχυση και τη βιωσιμότητα του περιεχομένου του. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και ευελπιστεί να συμβάλει στην ευημερία και την «ανθεκτικότητα» της σχολικής κοινότητας.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.