Δισπηλιό, Λίμνη της Καστοριάς – Άγιος Γερμανός, Πρέσπες – Άρνισσα, Λίμνη Βεγορίτιδα 3 παραλίμνια χωριά της Ελλάδας: Κινηματογραφικά τοπία, φύση, γαστρονομία

2 Νοεμβρίου 2023
07:11

Mεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής φήμης της Ελλάδας έχει να κάνει με το υγρό στοιχείο. Το νερό της θάλασσας και οι ακτές του Αιγαίου και του Ιονίου είναι αυτές που προσελκύουν εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, τα γλυκά νερά της Ελλάδας έχουν τη δική τους χάρη.

Οι λίμνες της Ελλάδας, τεχνητές και φυσικές, είναι ένα μάλλον υποτιμημένο στοιχείο της ελληνικής φύσης αλλά, σίγουρα, υπάρχουν τόποι που αξίζει να βάλετε στον εκδρομικό προγραμματισμό σας, ειδικά τη φθινοπωρινή περίοδο. Θα συναντήσετε τοπία που θυμίζουν τα αριστοτεχνικά κινηματογραφικά πλάνα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, θα απολαύσετε νοστιμιές που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

 

H συνέχεια εδώ από το travel.gr

4 σχόλια

  • Έχουμε πανέμορφο τόπο που κράτησε την ταυτότητά του, λόγω έλλειψης μαζικού τουρισμού.
    Οι κρυφές ομορφιές του είναι ακόμη περισσότερες, από όσες γνωρίζουν οι πολλοί…

    • Για αυτό ας συνεχίσουμε να τον κρατάμε κρυφό μέχρι να μείνει παντελώς ακατοίκοιτος . Η ταυτότητα θα ψαθεί η οφορφιά θα παραμείνει.

  • Αν ειμασταν πιο κοντα στην Αθήνα θα υπηρχε τουρισμός. Στην ορεινη Αρκαδια γινεται χαμος τα ΣΚ με καλυτερο πλεον οδικο δικτυο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι