Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στην 111η επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας

4 Νοεμβρίου 2023
20:41

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην 111η επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στην δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο ηρώο της πλατείας Τσιστοπούλου και αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι.

Στο μήνυμά του για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Σιάτιστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και γιορτής για την Σιάτιστα. 111 χρόνια μετά την 4η Νοεμβρίου του 1912, θυμόμαστε ευλαβικά τη γενναιότητα, τον ηρωισμό, το σθένος και την αυταπάρνηση των προγόνων μας, που άνοιξαν το δρόμο για την απελευθέρωση της δυτικής Μακεδονίας.

Η συμμετοχή των Σιατιστινών στους Βαλκανικούς Πολέμους ήταν η φυσική συνέχεια της γενναίας δράσης τους κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Γιατί σε αυτόν τον τόπο η ελευθερία δεν χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε και ριζώθηκε με τόλμη, πίστη, θυσία και ομοψυχία.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες μεγάλωσε η Ελλάδα και σήμερα αποδίδουμε στο ιστορικό παρελθόν τις τιμές που αρμόζουν, υψώνοντας υπερήφανα την ελληνική σημαία, όπως πράξανε και τότε οι ήρωες πρόγονοί μας.

Χρόνια πολλά με εθνική υπερηφάνεια».

 

12 σχόλια

  • Μόνο φρου φρου και αρώματα. Απειλές και οτιδήποτε γυρνά την πολιτική ζωή του τόπου 10ετίες πίσω. Από έργο για την περιοχή τίποτα. Την άλλη φορά σπίτι σου να πάειπροστα η περιοχή

  • Τον νέο περιφερειάρχη θα τον κόβει και μετά από τις φωτογραφίες;
    Όπως έκοβε κάποτε και έναν τοπικο υπουργό ;

    • Ο νέος περιφερειάρχης αλήθεια τωρα , προεκλογικά εκει Απρίλιο Μάιο Ιούνιο κτλ έσταζε μελι για τον Κωνσταντινιδη να φανταστώ Ε;; ποτε μα ποτε δεν ειπε κατι εναντίον του προς θεού ….
      Τέλος πάντων αλλα λόγια να αγαπιόμαστε καλα ειναι να συνεννοούνται μεταξύ τους έστω θεσμικά και ολα τα αλλα ειναι χάσιμο χρόνου να ασχολείται κανεις πλέον

  • Να ρωτήσω κάτι που δε ξέρω ;
    Γιατί δε κάνουμε και ένα υπουργείο Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου ας πούμε ;
    Γιατί έχουμε Μακεδονίας Θράκης ;
    Έχει καμία αρμοδιότητα;
    Περιφέρεια δεν έχει η Μακεδονία και η Θράκη;

    Για φωτογραφίες και λεζάντα και τίτλο καλά πάει ο Σταθαρας.

  • Λες και φτιάχτηκε το Μακεδονίας-Θράκης για τον συγκεκριμένο. Και τίποτα δεν κάνει και βγάζει τις φώτο που τόσο αγαπά.

  • Ο μακεδονομαχος μέχρι το 2019,μέχρι να γίνει
    κυβερνηση,τωρα έγινε βορειομακεδονομαχος.
    χαιρετίσματα από τον Ζαεφ,σου έστειλε ανθοδέσμη,
    την παρελαβες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι