Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Πρωτιά του Δήμου Γρεβενών σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας στην ένταξη έργων (Βίντεο & Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2023
23:02
Κανένα σχόλιο

Πράσινη ενέργεια, δράσεις ΑμεΑ και στήριξη της απασχόλησης, αποτελούν τα τρία κομβικά σημεία του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) του Δήμου Γρεβενών, το οποίο, λίγο πριν την τελική επικαιροποίησή του για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με την ένταξη έργων.

Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, όπου η Δημοτική Αρχή Γρεβενών, παρουσίασε όλες τις εν εξελίξει πράξεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που υλοποιεί και δρομολογεί προς όφελος των δημοτών, εκμεταλλευόμενη όλα τα διαθέσιμα κοινοτικά και κρατικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδικότερα, η ριζική ανανέωση της 13ης Οκτωβρίου, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων, ο σύγχρονος οδοφωτισμός τύπου LED, η παιδική χαρά ΑμεΑ, τα επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων αλλά και η προμήθεια ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων, η αποκατάσταση του Υπαίθριου Θεάτρου Καστράκι και η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης για το ΕΣΣΒΑΑ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παράδοση του τελικού Επικαιροποιημένου Σχεδίου θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς και αναμένεται να εγκριθεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών στις αρχές του 2024 ώστε να κατατεθεί εν συνεχεία στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.