Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο «Το σκάκι στα Σχολεία» με θέμα τη διδασκαλία του σκακιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διοργανώθηκε, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

6 Νοεμβρίου 2023
09:28

Διήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχολικό σκάκι. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) διοργάνωσε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο «Το σκάκι στα Σχολεία» με θέμα τη διδασκαλία του σκακιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2023 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται να διδάξουν το σκάκι στα σχολεία τους στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Οι επιμορφούμενοι/-ες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στο πλαίσιο των οποίων διερευνήθηκαν τρόποι ένταξης του παιχνιδιού στο σχολείο και αναδείχτηκε η παιδαγωγική σημασία της αξιοποίησης του σκακιού στη διδασκαλία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί τους εξαιρετικούς επιμορφωτές Κώστα Γιουβαντσιούδη, Άρη Πατεράκη, Βαγγέλη Βιδάλη και Στάθη Θεοφυλακτίδη για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση του σεμιναρίου. Ευχαριστούμε επίσης τον δήμο Εορδαίας και τον Διευθυντή του 7ου Δημοτικού, Βαγγέλη Τσάνη, για την άψογη φιλοξενία.

Από το Γραφείο της
Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης
Δυτικής Μακεδονίας

 

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.