Εκδίωξη ή γενοκτονία; (του Απόστολου Παπαδημητρίου)

6 Νοεμβρίου 2023
09:45

                Το Ισραήλ, μετά από επάλληλους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε επίθεση με χερσαίες δυνάμεις κατά της Γάζας, αφού προειδοποίησε τους κατοίκους του βορείου τμήματος να εκκενώσουν την περιοχή. Τα δραματικά γεγονότα, που ακολούθησαν, «απολαμβάνουμε» στα δελτία ειδήσεων! Οι εταίροι της ΕΕ έσπευσαν να υπερτονίσουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και με ήπιο ύφος να συμπληρώσουν με τη σύσταση να αποφευχθεί από μέρους του τιμωρού ανθρωπιστική κρίση. Έτσι, αισθάνονται ότι εξετέλεσαν το χρέος τους. Και ο πρωθυπουργός μας δηλώνει, προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι συντάσσεται με τις αποφάσεις, που λαμβάνονται στις συνεδριάσεις των εταίρων μας! Αλλά και σε ποια περίπτωση, κατά το παρελθόν, είχε ο εκπρόσωπος της χώρας μας άποψη διαφορετική από τη γραμμή των ισχυρών της ΕΕ;

                Είναι ο βομβαρδισμός αμάχων ενέργεια στα πλαίσια της αυτοάμυνας; Με μισόλογα απαντούν εκείνοι, που με παρέμβασή τους μπορούν να αποτρέψουν τη συμφορά, καθώς συντάσσονται όλοι με το Ισραήλ, υποταγμένοι όχι βέβαια στο κράτος, αλλά στους πανίσχυρους κύκλους, που ελέγχουν τη διεθνή οικονομία, κύκλους, στους οποίους κυρίαρχες είναι οικογένειες εβραϊκής εθνότητας. Αυτό ψιθυρίζεται στις παρέες με επιφύλαξη, μήπως ακούσει κάποιος και μεταφέρει τις απόψεις στο σύστημα εξουσίας! Άλλωστε είναι πολύ εύκολος ο χαρακτηρισμός κάποιου ως αντισημίτη. Όλοι οι στην υπηρεσία του διεθνούς συστήματος εξουσίας ευρισκόμενοι ή τρέμοντες την ισχύ αυτού θεωρούν ότι όποιος καταφέρεται κατά των σιωνιστών είναι αντισημίτης, αποδεχόμενοι να ευτελίζονται εμφανιζόμενοι ως αγνοούντες (βέβαια δεν αγνοούν) ότι ο αντισημίτης στρέφεται και κατά των Αράβων, που ανήκουν στον ίδιο κλάδο της λευκής φυλής, αν έχει ακόμη νόημα να γίνεται λόγος για φυλές. Άλλοι αποφεύγουν την όποια αναφορά φοβούμενοι τον στιγματισμό εκ του χαρακτηρισμού ως οπαδών της ναζιστικής ιδεολογίας, οι οπαδοί της οποίας εξόντωσαν εκατομμύρια φτωχών Εβραίων, ως υπευθύνων δήθεν της κακοδαιμονίας της Γερμανίας, όχι όμως και πλουτοκράτες της ίδιας εθνότητας. Και είναι θλιβερό να ακούγεται, έστω από ελάχιστους, και στη χώρα μας ότι ο Χίτλερ δεν ολοκλήρωσε το «θεάρεστο» έργο!

                Αν σήμερα υπάρχουν φωνές, που με θαυμαστή εντιμότητα ορθώνονται κατά της επιχειρούμενης γενοκτονίας ή εξαναγκασμού σε φυγή των Παλαιστινίων της λωρίδας της Γάζας, αυτές είναι θαυμαστά εντίμων Εβραίων. Μεταξύ αυτών ο κορυφαίος επιστήμων, ομότιμος καθηγητής του ΜΙΤ (Τεχνολογικού ινστιτούτου Μασαχουσέτης) Νόαμ Τσόμσκυ, που, αν και υπέργηρος πλέον, μας εκπλήσσει με τη σαφήνεια των δηλώσεών του: «Οι βομβαρδισμοί με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα εναντίον αμάχου πληθυσμού, που δεν έχει ανάλογα μέσα, να αμυνθεί, προκαλούν μείζονα ανθρωπιστική καταστροφή  και δεν είναι ούτε αυτοάμυνα ούτε πόλεμος , αλλά δολοφονία». Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει ανθρωπιστική καταστροφή αυτού του είδους. Οι «σύμμαχοι», κατά το τέλος του Β΄ μεγάλου πολέμου του 20ου αιώνα ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και, μήνες αργότερα, τις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι  φονεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων. Το «λογικό» επιχείρημα ήταν: να λήξει ενωρίτερα ο αιματηρότατος πόλεμος (46 εκατομμύρια νεκροί!). «Λογικά» επιχειρήματα θα προβάλλονται από τους ισχυρούς, που αναδεικνύονται νικητές στις επιχειρήσεις τους. Το Ισραήλ θέλει να τελειώσει οριστικά με τη Χαμάς, που κρύβεται (όντως κρύβεται) μεταξύ των αμάχων και τους προτάσσει ως ασπίδα με την εντύπωση (πράγματι;) ότι ο εχθρός θα τους σεβαστεί!

                Αλλά εγείρονται ερωτήματα, που ζητούν απάντηση. Στόχος πράγματι είναι η εξόντωση των πολεμιστών της Χαμάς ή του συνόλου των Παλαιστινίων; Έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο ότι ο Αριέλ Σαρόν, ο ενεχόμενος για σφαγές στον Λίβανο είχε δηλώσει: «Η θα φύγετε ή θα σας εξοντώσουμε»! Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη στη Δύση έντιμοι δημοσιογράφοι, που φέρουν στο φως πληροφορίες, που επιμελώς αποκρύπτονται από τα υποταγμένα στο σύστημα εξουσίας ΜΜΕ. Ο Σέυμουρ Χέρς, βραβευμένος με το βραβείο Πούλιτζερ δημοσιογραφίας, για την αποκάλυψη της σφαγής αμάχων από τον στρατό των ΗΠΑ στο Βιετνάμ (αυτοί είναι δημοσιογράφοι) καταγγέλλει τον Νετανιάχου ότι είναι υπαίτιος για την ενδυνάμωση της Χαμάς με χρηματοδότηση του Κατάρ. Την ήθελε ως αντιπερισπασμό προς την μετριοπαθή Παλαιστινιακή αρχή, η οποία κέρδιζε τη συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης, έχοντας αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας του Όσλο (1993). Οι σκληροί, όπως ο Νετανιάχου, θέλουν απέναντί τους άλλους σκληρούς, όπως η Χαμάς. Δεν είναι εύκολο να απαντηθούν ερωτήματα όπως: Πώς έφθασαν τόσα οπλικά συστήματα στη Γάζα, ενώ η Μοσάντ θεωρείται ίσως πιο αποτελεσματική και από τη ΣΙΑ; Γιατί αποδυναμώθηκε από άνδρες η συνοριακή φύλαξη προς τη λωρίδα της Γάζας, ώστε να καταστεί δυνατή η επιχείρηση της Χαμάς, που έδωσε την αφορμή; Μήπως επιδιώκεται η πρόκληση του Ιράν να εμπλακεί στην αντιπαράθεση; Ας ευχηθούμε να μη συμβεί αυτό.

                Εκδηλώθηκε μεγάλη κινητικότητα ηγετών και ανούσιες διπλωματικές επαφές, καθώς γνωρίζουμε ότι το σύνολο των δυτικών χωρών υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα το Ισραήλ, γι’ αυτό και το προταθέν από αραβικές χώρες ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3. Η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ με ηγέτες Αραβικών χωρών σκοπό έχει να κατευνάσει την αγανάκτησή τους κατά του Ισραήλ. Αλλά εφόσον αυτοί παραμένουν ακόμη υποταγμένοι στη Δύση για λόγους οικονομικών συμφερόντων των ιδίων και όχι των λαών τους, οι φανατικοί μουσουλμάνοι θα κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Θα έλθει καιρός, που η Δύση θα είναι αδύνατη να τους αντιμετωπίσει. Η χώρα μας απείχε από την ψηφοφορία, ακολουθώντας τη γραμμή των περισσότερων χωρών της ΕΕ. Ο λόγος είναι ότι στο ψήφισμα δεν χαρακτηριζόταν η Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Ποιος θα δώσει τον ακριβή ορισμό της τρομοκρατίας; Για τους Άγγλους αποικιοκράτες τρομοκράτες ήταν και οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ! Η πρωτογενής βία του Ισραήλ εκτρέφει τη δευτερογενή της Χαμάς. Θύματα και οι δύο λαοί.

                Είναι αστείο να υποστηρίζεται ότι η χώρα μας τήρησε ίσες αποστάσεις από τους αντιμαχόμενους. Ο πρωθυπουργός μας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ (23/10), δήλωσε ότι προσήλθε ως φίλος και είναι πρόθυμος να προσφέρει κάθε βοήθεια, την οποία το Ισραήλ δεν χρειάζεται, πέραν της αποχής βέβαια από την ψηφοφορία! Τί βοήθεια μπορεί να προσφέρει όχι η χώρα μας, αλλά η ΕΕ στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους; Θα αποστείλει τουλάχιστον πόσιμο νερό, ώστε να μην αναγκάζονται οι εκτοπισμένοι να πίνουν, αν αληθεύει, το αλμυρό της θάλασσας; Θα επιτύχει, ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να προσφέρεται χωρίς το Ισραήλ να προβάλλει εμπόδια; Ή μήπως θα συμβάλει στον εκπατρισμό των Παλαιστινίων, ικανοποιώντας το σχέδιο του Ισραήλ για την εκδίωξή τους; Η αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στη γηρασμένη από κάθε άποψη ήπειρό μας δεν τους απασχολεί! Πιστεύομε πράγματι ότι το Ισραήλ θα αναχαιτίσει τον τουρκικό επεκτατισμό, επειδή ο Ερντογάν έλαβε σαφή θέση υπέρ των Παλαιστινίων; Ας αναμείνουμε τις εξελίξεις. Δεν απασχολεί εμάς, ως ορθοδόξους, ότι μεταξύ των δοκιμαζομένων στη λωρίδα της Γάζας είναι και ομόπιστοί μας. Έλληνας επίσκοπος, ο Τιβεριάδος Αλέξιος δήλωσε πρόσφατα: «Μέχρι να υπάρχει τουλάχιστον ένας χριστιανός στην επικράτεια της Γάζας δεν θα πάω πουθενά, γιατί μπορώ να είμαι μια ελπίδα γι’ αυτούς. Αν πεθάνω, θα έχω έναν αξιοπρεπή θάνατο ως μερίδιό μου». «Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων»!

                                                                                                                «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

7 σχόλια

 • είχαμε την αρχαία φιλοσοφία,την βγάλαμε στα παζάρια,
  την αγόρασαν οι ξένοι λαοί και μεις ασπαστηκαμε
  την θρησκεία των Εβραιων!
  Εβραίων που γνώριζαν τις σφαγές που θα υποστούν από
  τη χαμας,αλλά θεώρησαν τις σφαγές ως σκαλοπάτι για
  να κατασφάξουν όλους τους παλαιστινιους!

  • Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΔΕΛΦΕ. ΤΟΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
   ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ.
   ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.

   ΑΛΗΘΕΙΑ; Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ; ΕΧΕΙ ΕΘΝΟΣ; ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΥ;

   ΠΩΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;

  • Oι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν σε ένα Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για την τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.
   Περίμεναν καρτερικά την έλευση του Χριστού για αιώνες. Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση Χριστού και Ελλήνων, ο Χριστός είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» (Κατά Ιωάννην -12,23) δηλαδή «έφτασε ή ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου (=ο Χριστός)». Και έτσι έγινε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.