Υπογραφή σύμβασης για το έργο με τίτλο : «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Εορδαίας»

7 Νοεμβρίου 2023
11:51
Κανένα σχόλιο

 

 

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου που αφορά την Αγροτική Οδοποιία Δήμου Εορδαίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.950.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και ποσού συμβατικού αντικειμένου 2.483.053,25 € ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και η νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Εορδαίας Νικόλαος Φουρκιώτης.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με την ολοκλήρωση του οποίου θα βελτιωθούν, σε μεγάλο βαθμό, υφιστάμενες αγροτικές οδοί, οι οποίες λόγω των καιρικών συνθηκών και της ελλιπούς συντήρησης τους δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, εγκυμονώντας ταυτόχρονα κινδύνους ατυχημάτων.

Οι οδοί που θα βελτιωθούν εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αγροκτημάτων με δενδροκαλλιέργειες, αμπελώνες, περιοχές με ενεργειακές καλλιέργειες, καλαμπόκι και θεωρείται απαραίτητη η ασφαλτόστρωσή τους, για να μπορεί να είναι απρόσκοπτη η πρόσβαση σ’ αυτές τις ιδιοκτησίες όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι εργασίες που προβλέπει το εν λόγω έργο, αφορούν βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αγροτικών περιοχών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών και κτηνοτροφικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών και μηχανημάτων, εύκολη διακίνηση της παραγωγής, σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, κτλ.), συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις και στο αγροτικό εισόδημα.

Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Εορδαίας ανταποκρίνεται στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής. Στο πλαίσιο μάλιστα της επερχόμενης απολιγνιτοποίησης της περιοχής, η συμβολή του έργου στην επίτευξη της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης θα είναι καθοριστική, καλύπτοντας μια σειρά από ανάγκες, λειτουργώντας ως κίνητρο για την επιστροφή της νέας γενιάς στην ενασχόληση και πάλι με τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει ξανά σημαντική συνιστώσα ανάπτυξης.

Η ύπαρξη σωστών βάσεων, ελκυστικών προϋποθέσεων και απαραίτητων υποδομών είναι πρώτιστης σημασίας για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. Η προώθηση λοιπόν του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα είναι κυρίαρχη και στρατηγικής σημασίας για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, δημιουργώντας ευκαιρίες και παράλληλα επιλύοντας χρονίζοντα αλλά και νέα προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του έργου, το οποίο θα περιλαμβάνει κοντά στα 20 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια ενώ η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.