Καλλιόπη Βέττα: «Η Δ.Ε.ΤΗ.Π. πρέπει να στελεχωθεί άμεσα με εξειδικευμένα στελέχη για να εξασφαλιστεί ότι η τηλεθέρμανση θα είναι προσιτή και απρόσκοπτη – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»

10 Νοεμβρίου 2023
15:16

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας».

Η ερώτηση βασίζεται στην από 7.11.23 επιστολή της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας, (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) αναφορικά με το αίτημα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Ειδικότερα, στην επιχείρηση διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις σε οργανικές θέσεις, καθώς λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων υπάρχουν 14 κενά, τα οποία  προοπτικά θα αυξηθούν έτι περαιτέρω, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 56 έτη.

Με απόφαση του εποπτεύοντα φορέα, του Δήμου Εορδαίας, υποβλήθηκε αίτημα από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη με τακτικό προσωπικό για 11 θέσεις ΙΔΑΧ, στους κλάδους ΠΕ Μηχανικών και ΔΕ Τεχνικού.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής, η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, με απρόσκοπτο και οικονομικό τρόπο, απαιτεί τακτικό και εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες λόγω του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και της συνεπακόλουθης αναγκαιότητας ανάληψης δράσεων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Kλικ εδώ για να διαβάσετε την ερώτηση.

6 σχόλια

  • Ήδη είναι πάρα πολλοί στην ΔΕΤΗΠ! να πάρουμε κι άλλους και ποιος θα τους πληρώσει? Ξέρεις ότι είναι σε ειδικό καθεστώς (μισθολόγιο)?

    • Πολλοι μπορει να ειναι οι συνδικαλησταραδες και οι προεδροι. Τα εργατικα χερια ομως οχι. Με τοση ανεργια που υπαρχει εκει εξω ανετα μπορει να παρει 5-10 ανθρωπους για εργασια με 8μηνες συμβασεις.
      8 μηνες περιπου αλλωστε διαρκει και ο χειμωνας που σημαινει πρακτικα οτι την δυσκολη περιοδο που χρειαζονται χερια θα καλυφθουν απ τα χερια αυτα
      και φυσικα θα κανει και καλο σε καποιους ανθρωπους που ψαχνουν εργασια και δυσκολευονται να βρουν.

  • Σε τι ακριβώς θα ωφελήσει η πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΤΗΠ; Έστω ότι προσλαμβάνονται 10.000 άτομα θα διασφαλιστεί η παροχή θερμικής ενέργειας; Η τραγουδίστρια είναι παντελώς άσχετη με τα ενεργειακά θέματα και καλό θα ήταν να μην ασχολείται με πράγματα που δεν καταλαβαίνει. Αν η Τ/Θ έχει 99 προβλήματα η έλλειψη προσωπικού δεν είναι ένα απο αυτά.

    • Ενω εσυ εισαι ο σχετικος που τα ξερεις ολα και κυριως τα ενεργειακα θεματα κυριε ταδε ε?
      Αστο καλυτερα την τραγουδιστρια που ετσι κι αλλιως εχει και ωραια φωνη παρα τον καθε τρεχαγυρευοπουλο του πληκτρολογιου που παριστανει τον ξερολα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι