To ΣΕΕΕΝ Δ. Μακεδονίας: για το νέο ΕΣΕΚ – Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης την Τετάρτη 15 Νοέμβρη

11 Νοεμβρίου 2023
10:42

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Με βάση την κατάθεση από την κυβέρνηση του νέου αναθεωρημένου ΕΣΕΚ «για έγκριση» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας δρομολογείται η διαδικασία επιτάχυνσης για το κλείσιμο των 4 λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στα τέλη του 2023.

Σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων έχουν οδηγήσει σε πολέμους με τον κίνδυνο επέκτασής τους ορατό, η κυβέρνηση δρομολογεί την επιτάχυνση της απόσυρσης των 4 λιγνιτικών μονάδων που βάζουν σε κίνδυνο  την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας, παράλληλα με τις τραγικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής, με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της ενεργειακής φτώχειας, με πρώτα θύματα το έκτακτο προσωπικό (εργολαβικοί, οχτάμηνα) και μπροστά στο χειμώνα αφήνουν την πόλη της Κοζάνης χωρίς τηλεθέρμανση.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της ΔΕΗ Α.Ε. δεν αναιρούν τις ευθύνες που έχουν δημοτικές και περιφερειακές αρχές, που στήριξαν διαχρονικά την απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργειας και συμμετείχαν στο σχεδιασμό της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΕΝΟΠ και πρωτοβάθμια σωματεία, που αφού έβαλαν πλάτη να περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και ΔΕΗ Α.Ε., σήμερα αντί να οργανώσουν τον αγώνα για μην κλείσουν οι μονάδες, διαφημίζουν το νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που εντελώς τυχαία βγήκε λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης για το νέο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας, τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικά το λαό της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν στις νέες εξελίξεις.

Διεκδικούμε:

Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό.

Να μην κλείσουν οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τα ορυχεία που την τροφοδοτούν.

Να παρθούν όλα τα μέτρα για μη μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Κοζάνη

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν μια πρώτη απάντηση με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία του Νομού Κοζάνης για τη θέρμανση, στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 στις 6μμ.

Πτολεμαΐδα 10.11.2023

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.