Λ. Ιωαννίδης: “Νομίζω είναι μια λάθος απόφαση”

14 Νοεμβρίου 2023
23:00
Πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με “ομόφωνη” εισήγηση της “Απερχόμενης” και “Επερχόμενης” Δημοτικής Αρχής αρνήθηκε να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών την διατήρηση της Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης ως ανεξάρτητου νομικού προσώπου, όπως προτείναμε ως Κοζάνη Τόπος να Ζεις.
Νομίζω είναι μια λάθος απόφαση, γιατί:
1. Η γραφειοκρατία του Δήμου είναι σημαντική και υπάρχει ο κίνδυνος η ενσωμάτωση στον Δήμο να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που πιθανών να λύσει.
2. Περιορίζει τη συμμετοχή μη εκλεγμένων πολιτών ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της βιβλιοθήκης, κάτι που η βιβλιοθήκη χρειάζεται.
3. Μόνο η βιβλιοθήκη πληρεί τις προϋποθέσεις του Νόμου για να διεκδικηθεί η διατήρηση της ως διακριτού Νομικού Προσώπου
4. Τα επιχειρήματα για την διατήρηση της βιβλιοθήκης που υπήρχαν το 2011 συνεχίζουν και υπάρχουν και σήμερα. (απόφαση Δ.Σ. 5/2011).
5. Ακόμα και λάθος να είναι η απόφαση διατήρησης μπορεί να ανατραπεί, ενώ αν καταργηθεί το Ν.Π. σήμερα δεν υπάρχει γυρισμός.
6. Η Βιβλιοθήκη με το εκτόπισμα που έχει, θα πρέπει να είναι ένας διακριτός πολιτιστικός οργανισμός.
Καλή συνέχεια.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.