Η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων απέσπασε το 1ο βραβείο φοιτητικής συμμετοχής στον 6ο εθνικό διαγωνισμό ετικέτας του Greek Label Awards 2023 (Φωτογραφίες)

15 Νοεμβρίου 2023
12:05

 

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, απονεμήθηκε στην φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (https://ide.uowm.gr/) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το πρώτο βραβείο φοιτητικής συμμετοχής στον 6ο εθνικό διαγωνισμό ετικέτας του Greek Label Awards 2023. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το κλαδικό περιοδικό All Pack Hellas (https://www.allpackhellas.gr/) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ετικετοποιών (https://www.elset.gr/). 

Η ομάδα που αποτελούνταν από τους φοιτητές Παναγιώτα Λίγκα, Βασίλειο Καλαμαράκη και Κωνσταντίνα Κέφου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος Παναγιώτη Κυράτση και Νικόλαου Ευκολίδη, διαγωνίστηκαν στην κατηγορία «Σχεδιασμός πολυτελούς συσκευασίας» και πρότειναν τη δική τους ιδέα για μια «Συσκευασία αρώματος» βασισμένη στην έννοια της «Λάβας». Ο τελικός σχεδιασμός της συσκευασίας περιλαμβάνει γραφικά και γεωμετρίες εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα, τον Άδη και τα Ηλύσια Πεδία.

Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό της βραβευμένης συσκευασίας, χρησιμοποιήθηκαν με συστηματικό τρόπο μια σειρά από μεθοδολογικά εργαλεία σχεδιασμού, εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, σύγχρονα συστήματα CAD και φωτορεαλιστικών απεικονίσεων, τεχνικών φωτογράφησης με εφέ, σύγχρονες τεχνικές πρωτοτυποποίησης κλπ. 

Ένα σχόλιο

  • Καθηγήτρια ΠΔΜ
    Ειλικρινή Συγχαρητήρια σε όλη την Ομάδα Φοιτητών και Καθηγητών.
    Τέτοιες δράσεις των νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου μας είναι φορείς ελπίδας και μας δίνουν ανάσες ζωής σ’ αυτό το απρόβλεπτα ευμετάβλητο
    κοινωνικοοικονομικό Οικοσύστημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.