Γ. Κασαπίδης: Παραλάβαμε το πρόγραμμα σαν ουραγοί τον Ιούλιο 2019 και σήμερα δεν θα έχουμε καμία απώλεια πόρων χάριν στην επίπονη και εργώδη προσπάθεια

15 Νοεμβρίου 2023
12:16
Σε τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου συζήτησαν σχετικά με τα έργα του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στο κτίριο της Περιφέρειας.Ο κ Σκάλκος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη παρουσία του Προϊσταμένου στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού των Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΕΥΣΠεΠ) Χρήστου Κύρκογλου και στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, η απορροφητικότητα του προγράμματος σήμερα αγγίζει το 85%, όταν τον Ιούλιο του 2019 ήταν μόλις 17 %. Πέρυσι έφτασε περίπου στο 50% και μέσα σ’ ένα χρόνο έγινε μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό, εκτιμώντας πως στο τέλος του έτους η απορρόφηση θα φτάσει το 100%.

 

Ο κ. Σκάλκος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημείωσε πως: «Το πρόγραμμα κλείνει χωρίς ουσιαστικές απώλειες για την περιοχή, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα που υπήρχαν, εξαιτίας της έλλειψης στελεχιακού επιστημονικού δυναμικού, των γραφειοκρατικών διαδικασιών όπου καθυστερούσαν σημαντικά και ουσιαστικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Όμως καταφέραμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ταυτόχρονα η ανάγκη μεγάλης χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Δυτικής Μακεδονίας λόγω απολιγνιτοποίησης, επιβάλλει στο σχεδιασμό των προγραμμάτων ΠΕΠ να έχουν αυξημένη χρηματοδοτική ενίσχυση γιατί αφορούν έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, δίνουν θέσεις εργασίας και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών».

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για τη στήριξη και την βοήθειά του στο επιτυχημένο κλείσιμο του προγράμματος ΠΕΠ 2014-2020 τονίζοντας πως: «Παραλάβαμε το πρόγραμμα σαν ουραγοί τον Ιούλιο 2019 και σήμερα δεν θα έχουμε καμία απώλεια πόρων χάριν στην επίπονη και εργώδη προσπάθεια», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του, ευχαριστώντας τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

16 σχόλια

  • Το παρελαβες ουραγος και το παραδιδεις ουραγος. 85% σημαινει αφησες ενα 15% να παει χαμενο και επισης απο τα 300 εκατομ του ΠΕΠ τα 80 τα εδωσες για Κλεισουρα. Ακομη να καταλαβεις γιατι εχασες….

    • Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή κακία και η ζήλια δεν σου επιτρέπουν να δεις!!
      Διάβασε, αν δεν σου κάνει κόπο, ΟΛΟ το κείμενο!!!
      Έλεος πια!!!

    • Προφανώς σε ενόχλησε η σήραγγα γιατί είναι μακριά από την Κοζάνη.
      Η αρχή της Κοζάνης είναι ότι όλα τα χρήματα της Περιφέρειας πρέπει να τα παίρνει η Κοζάνη.

  • Είναι οδυνηρό να χάνεις μια εξουσία 24 χρόνων!!!!
    Αλλα ακόμα οδυνηρότερο να μην ξέρεις γιατί έχασες…
    Ψάξε τώρα για καρέκλα…

  • Τον Καρυπίδη δεν τον φτάνεις ουτε στο μικρό του δαχτυλάκι ανυπαρκτε των κήπων. Ουραγοι γιναμε χαρις των δικων σου πεπραγμένων αλλα ευτυχως σε στειλαμε ξανα πισω στα κοτετσια και τους σταβλους να κανεις αντιπολιτευση στις κοτες που ηθελες να ταιζουμε…γιατι εκει ειναι η θεση σου. Ισως εκει να καταλαβεις για ποιο λογο εχασες ουραγε της αληθειας!

  • ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΤΈΛΟΣ!!!!
    Ένας πολιτικά ανίκανος πολιτικα υποκριτής και άφιλος πήρε το δρόμο για το χρονοντούλαπο της ιστορίας
    Αποδείχτηκε περίτρανα ότι αυτός και οι αυλικοι με όλη την στήριξη της κυβέρνησης ήταν ανίκανοι να κόψουν το δρόμο στον Αμανατίδη.
    Ο Αμανατίδης σε δύο μήνες έγινε περιφερειάρχης και ο κασαπιδης δε θέλει να το πιστέψει ότι τον τελείωσαν αυτοί που τους έριξε παίζοντας το αυτοκράτορας.

  • Γιώργο θα καταλάβουν το λάθος τους αλλά θα είναι αργά..το έργο σου θα φανεί και πάνω σε αυτό θα πατήσουν οι επόμενοι…κρίμα αλλά δεν θα χαθείς είσαι φωτεινό διαμάντι για την Δυτική Μακεδονία…Κασαπιδης 50% και στις επόμενες εκλογές

  • Σου έχουν γίνει έμμονη ιδέα οι κότες και τα κοτέτσια. Τοσο μίσος και εμπάθεια για τον Κασαπιδη!! Γιατί άραγε;; Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να έχουμε τις κοτουλες μας και τα φρέσκα αυγουλάκια μας για τα παιδιά μας!!! Εσύ μάλλον δεν είσαι ικανός ούτε κοτέτσι ούτε κότες να έχεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι