Χαρίσιος Γκοβεδάρος (περιφερειακός σύμβουλος): “Πολύ στενάχωρη η χθεσινή μέρα για την πόλη της Κοζάνης λόγω της ακατανόητης-κατά πλειοψηφία-απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου”

15 Νοεμβρίου 2023
14:50
Πολύ στενάχωρη η χθεσινή μέρα για την πόλη της Κοζάνης λόγω της ακατανόητης-κατά πλειοψηφία-απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την κατάργηση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ως διακριτού ΝΠΔΔ και την ενσωμάτωσή της στο Δήμο Κοζάνης.
Αντί της διαρκούς προσπάθειας για εξωστρέφεια και στελέχωσή της με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με στόχο την πλήρη και οριστική αυτονομία της, οδηγείται στα γρανάζια ενός δύσκαμπτου και δυσκίνητου οργανισμού.
Ένα Κοζανίτικο καμάρι πανελληνίου -και όχι μόνο-βεληνεκούς είχαμε σε αυτή την έρμη την πόλη που φθίνει συνεχώς, και αντί να του δώσουμε φτερά εξωστρέφειας και προσέλκυσης διεθνούς ενδιαφέροντος, μάλλον το “στραγγαλίζουμε”…
Με την ελπίδα ότι πρόκειται απλά για μία εσφαλμένη απόφαση, αλλά και για τη γρήγορη επαναφορά της αυτοτέλειας της ΚΔΒΚ, ώστε, μέσω του τεράστιου πλούτου της, να αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού για την Κοζάνη και όχι απλά ενός σύγχρονου κτιριακού κέντρου υποδοχής σημαντικών εκδηλώσεων.

12 σχόλια

  • Ο Δήμος Κοζάνης κατάφερε δύο πολύ σημαντικά πράγματα της πόλης, ΔΗΠΕΘΕ και βιβλιοθήκη να τα απαξιώσει. Κλείνουν τη θητεία τους αφήνοντας πίσω μηδενικό έργο και καταστροφή.

  • Χάρη όταν είσαι έξω από τον χορό πολλά θεωρητικά μπορεί να λες. Να σε δούμε και στα Περιφερειακά Συμβούλια που θα παίρνεις ο ίδιος αποφάσεις τι θα μας λες.

  • ” Πανελληνιου βεληνεκους και οχι μονο”.Λυπαμαι παρα πολυ,που ειμαι ελληνας απο τη Βεροια και δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοια βιβλιοθηκη.

    • Αυτό δείχνει πόσο “καλή” δουλειά έκανε το σύστημα Μαλούτα. Την απαξίωσε όσο μπορούσε, πώς να έχεις ακούσει γι΄αυτή;

  • Μάλλον μπερδεύεται ακόμα ο Χάρης. Πλέον βρίσκεται σε θέση διοίκησης και οι πολίτες περιμένουν λύσεις. Τελείωσαν οι διαπιστώσεις και τα ανέξοδα λόγια της προεκλογικής περιόδου. Αν έχει προτάσεις για τη στελέχωση της βιβλιοθήκης να τις πει. Η υποστελεχωση των ΟΤΑ είναι γνωστή σε όλους και ψάχνονται λύσεις για το καλό των πολιτών. Γιαυτό εκλέχθηκε άλλωστε..

  • Στο εξωτερικό και κυρίως στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο όλες οι βιβλιοθήκες είναι είτε δημοτικές είτε εθνικές (εκτός από ελάχιστες που ανήκουν σε εστίες και οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου) , επομένως εδώ στη μικρή μας χώρα γιατί θα πρέπει να μην είναι;;; Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα ώστε να μας διαφωτίσεις επιμέρους!!!

  • Από τη θέση του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου, με δευτερεύοντα ρόλο, θέτει τις βάσεις για να είναι ο δήμαρχος της επόμενης θητείας. Έτσι δουλεύουν αυτοί που βλέπουν μπροστά.

  • κ. Γκοβεδάρε ,

    Παρακαλούμε συγκεκριμμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες από σένα που είσαι πιά εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος και έχεις ΕΥΘΥΝΕΣ και όχι ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ !!!

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ .
    ΤΩΡΑ .!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι