kozan.gr: Γιώργος Αδαμίδης για Ευτυχία Αχτσιόγλου: “Για τους “αριστερούς” που την αριστερά την καπηλεύονται με απόλυτη ιδιοτέλεια”

21 Νοεμβρίου 2023
10:50
Δύο λόγια για την κυρία Ευτυχία Αχτσιόγλου που εσχάτως απέκτησε ενέργεια και τους “αριστερούς” συντρόφους – συνεργάτες της στο υπουργείο εργασίας. Όταν τον Δεκέμβριο του 2018 και Γενάρη του 2019 (εκτός μνημονίου), ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μαζί με τα σωματεία προσφύγαμε σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, γιατί η διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ αρνούνταν να υπογράψει ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους της θυγατρικής ΔΕΗΑΝ, αντιμετωπίσαμε δυστυχώς την αδιάλλακτη στάση του υπουργείου η οποία ταυτιζόταν απολύτως με την θέση της τότε διοίκησης.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι εργαζόμενοι να εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και να δοθεί άλλοθι στον μετέπειτα υπουργό Χατζηδάκη, ο οποίος επικαλούμενος στην βουλή την πρακτική Αχτσιόγλου, να ψηφίσει τον νόμο 4643/19, με τον οποίο απαγορεύεται στους νέους εργαζόμενους να ενταχθούν στους ισχύοντες Κανονισμούς Προσωπικού και στις ΕΣΣΕ.
Από τότε έχουν προσληφθεί στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ εκατοντάδες εργαζόμενοι δυστυχώς με ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα.
Αυτά προς ώρας για τους “αριστερούς” που την αριστερά την καπηλεύονται με απόλυτη ιδιοτέλεια.

15 σχόλια

  • Η πολιτική πρακτική δεν είναι απόφαση ενός υπουργού αλλά συνολικά της κυβέρνησης. Άρα φταίει συνολικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μην κρύβεσαι Γιώργο πίσω από την Ευτυχία.

  • Πεστα όλα Γιώργο, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, τι τραβουσαμε εμείς οι εργαζόμενοι.
    Αλήθεια τότε εσυ και το συνάφι σου τι άποψη είχατε, μετα, τότε που τριγυριζες τον υπουργό ενέργειας στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ και συμφωνουσες με τον υπουργό και δεν έδινες κιόλας το λόγο σε άλλους εργαζόμενους ούτε καν για να πουν αυτά που λες σήμερα εσυ.
    Όταν με δική σου πρόταση διέγραψες τους εργαζόμενους απο διανομή & μεταφορά γιατί προσυμφωνησες την τριχοτομηση ?
    Πέστα όλα Γιώργο, πες όμως ότι εσύ πηγές στον ΣΥΡΙΖΑ και στηριξες και το 3ο μνημόνιο
    Πέστα όλα έτσι κι αλλιώς η ιστορία έγραψε

  • Ο Μητσοτάκης – Χατζηδάκης δίνει μετά από ανάπτυξη επενδυτικές βαθμίδες κτλ. 352 εκ € επιταγή ακρίβειας.
    Να υπενθυμίσουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα του ΣΥΡΙΖΑ (με μνημόνια) ηταν:
    Δεκ. 2016 – 629 εκ €
    Δεκ. 2017 – 750 εκ €
    Δεκ. 2018 – 780 εκ €

    Για να μην ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε

    Μήπως και για αυτό φταίει η ΑΧΤΖΙΟΓΛΟΥ ;

  • Ο αδαμιδης περήφανος Πασοκος τότε που αυτοι που έχτισαν τον Συριζα πάλευαν με τα συστημικα θεριά ζητάει μαζί και με άλλους τύπου στο καλό και από το πεζοδρόμιο τα ρέστα. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε

  • ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ;ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . ΞΕΧΑΣΑ Ο ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ.

  • Οσο και να θελεις να εισαι στην επικαιροτητα δεν τραβας.Οσα και να γραψεις για τους μεχρι χθες συντροφους σου δεν τραβας.Ευτυχως που ειπες εκεινο το αμιμητο”ολοι κατω,ξαπλα” σε………….. χιλιαδες απεργους 05 και εσυ 06 και θα μεινεις στην ιστορια.

  • ΕΣΥ ΡΕ ΑΔΑΜΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ? ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ? ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΔΙΩΞΕ

  • Εσύ Γιώργο τι θαυμάζεις από τον Κασελάκη και κάνεις τόσο φανατικά προπαγάνδα υπέρ του;
    Πήρες εντολή από κάπου και εμείς δεν το κατανοούμε;

    • Εσεις απο που πηρατε εντολη και θαυμαζετε τοσο φανατικα τον Κουλη για να τον ψηφιζετε 2 φορες κιολας και με μεγαλυτερο ποσοστο κιολας την 2η φορα απο οτι την πρωτη? Βολεμενοι ειστε η ανοητοι που τρωτε αμασητη την προπαγανδα που σας πουλαει απ το 2019?

  • Εγώ θα ρωτήσω το άλλο, είναι δυνατόν πλέον που το δημόσιο δεν κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΔΕΗ (και πλέον για την ΔΕΗ ισχύει ό,τι ισχύει για οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία) να υπάρχουν εργαζόμενοι που να είναι εκτός της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας;
    Από πότε μπορεί ένας νόμος να επιβάλλει σε μια ιδιωτική εταιρεία σε ποιούς θα εφαρμόζει και σε ποιούς όχι την ΕΣΣΕ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι