Εορδαία: Mαθητές Δημοτικών Σχολείων μαθαίνουν κολύμβηση

21 Νοεμβρίου 2023
14:09
Κανένα σχόλιο

Τριακόσιοι ενενήντα οκτώ (398) μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης (Γ’) τάξης από 22 Δημοτικά Σχολεία της Εορδαίας, παρακολουθούν μαθήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, με βάση το Αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών για το αντικείμενο της κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Σκοπός της διδασκαλίας Κολύμβησης, είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας, σε ότι αφορά στην απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, στον χειρισμό έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, αποφυγή πνιγμού, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, στην εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, καθώς και στην ανάπτυξη της συνεργασίας, της κοινωνικότητας, συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με συντονίστρια την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Αμπατζίδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.