Ἑορτὴ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου στον Ι.Ν. Δώδεκα Ἀποστόλων Σιατίστης, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

27 Νοεμβρίου 2023
15:52

Ἑορτὴ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου στον Ι.Ν. Δώδεκα Ἀποστόλων Σιατίστης, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Ένα σχόλιο

  • Ψαράς που ακολούθησε πρώτος τον Κύριο, χωρίς κανέναν δισταγμό και γι’ αυτό ονομάστηκε «Πρωτόκλητος» (Ιωάν.1,35-41).
    Μετά την Πεντηκοστή έκαμε ιεραποστολική περιοδεία και στον Εύξεινο Πόντο, όπου με κέντρο τη Σινώπη κήρυξε τον Χριστιανισμό μεταστρέφοντας πλήθος Ιουδαίων και ειδωλολατρών στη νέα πίστη. Ήρθε και στην Ελλάδα με κατάληξη στην Πάτρα.
    Στην Πάτρα ήταν ρωμαίος διοικητής ο ανθύπατος Αιγεάτης φανατικός ειδωλολάτρης. Λόγω μεταστροφής της συζύγου του, Μαξιμίλλας, η οποία πίστεψε στο Χριστό, συνέλαβε τον άγιο Ανδρέα, τον καταδίκασε σε σταυρικό θάνατο, σε σταυρό σχήματος Χ., με το κεφάλι προς τα κάτω, επί εποχής Νέρωνα (54-68 μ. Χ.).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.