Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2023
19:13
Κανένα σχόλιο

 

 Το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης είχε την τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο χώρο του σχολείου το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Ευστρατίου και η Μαρία Κωνσταντά  παρουσίασαν την παράσταση: “Το γεφύρι της Άρτας και οι λυγερές του Κάτω Κόσμου”, μια πρωτότυπη σύνθεση με δημοτική ποίηση, αφήγηση, ζωντανή μουσική και τραγούδια. Η συγκεκριμένη παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα από την Εφηβική Σκηνή του ιστορικού θεάτρου και είναι ειδικά προσαρμοσμένη να μεταφέρεται και σε σχολεία.

            Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ  παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση και  μυήθηκαν στην απαράμιλλη ομορφιά της δημοτικής ποίησης που αποτυπώνει την κοινωνία, τα ήθη, τη θέση της γυναίκας και του άντρα στην λαϊκή παράδοση. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ηθοποιούς γύρω από τα στερεότυπα των φύλων, τις διακρίσεις, τις προκαταλήψεις, την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία σήμερα.

            Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν που ταξίδεψε στην Κοζάνη και έδωσε την μοναδική ευκαιρία στους μαθητές μας να παρακολουθήσουν υψηλής ποιότητας θέαμα και συγχρόνως να προβληματιστούν γύρω από επίκαιρα θέματα.

                                                                        2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.