kozan.gr: Το ωράριο λειτουργίας χρήσης μουσικών οργάνων στα καφέ-μπαρ της περιοχής στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (Bίντεο)

24 Ιουλίου 2017
21:38

Το ωράριο λειτουργίας χρήσης μουσικών οργάνων στα καφέ-μπαρ της περιοχής (καθημερινές και Σάββατο) αλλά και το ζήτημα της τήρησής του, βρέθηκε στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Το νέο ωράριο – θερινό και χειμερινό- παρουσίασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης ο οποίος στάθηκε κυρίαρχα στην τήρησή του και ζήτησε την αποφυγή ηχορύπανσης ειδικά τις Καλοκαιρινές ημέρες.

«Θα πρέπει οι καταστηματάρχες να αντιληφθούν ποια είναι τα όρια τους, η τήρηση της νομοθεσίας και ο σεβασμός των περιοίκων. Δυστυχώς, η τήρηση της νομοθεσίας δεν επαφίεται στους Δήμους αλλά στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία θεωρώ πως προβαίνει στους απαραίτητους ελέγχους», τα χαρακτηριστικά λόγια του Δημάρχου Κοζάνης.

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr

9 σχόλια

  • θεωρεί πως η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, δλδ δεν είναι σίγουρος;

    Οι δημότες βέβαια πέριξ του κέντρου είναι βέβαιοι για την κατάσταση “ανομίας” αλλά δύσκολα κάποιος τα βάζει με αυτό που λέμε ελληνικό επαρχιακό modus vivendi. Κατάληψη χώρων, ηχορύπανση, ανομία.

    Ό τι μα ο τι μας αξίζει έχουμε

  • Μέχρι να πιάσει κάποιος από τους περίοικους το δίκανο και τότε θα ανοίξει μεγάααλη συζήτηση που θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία μέχρι και μία (!) ολόκληρη εβδομάδα…

    • ναι ρε φιλε γιαννακη? οταν κλεισουν τα μαγαζια και θα δελεις το δικανο για πασ σπιτι σου απο ολα τα αποβρασματα που θα μαζευτουν τοτε τα λεμε …
      και μην ξεχνασ μενεις στο κεντρο τησ πολησ σε καθε πολυ ανα το κοσμο ετσι ειναι αν ενοχλησε μπορεισ να πασ στο χωριο σου να μεινεισ και αν εισαι σουρδοσ ντιπ και δεν εχεις χωριο να πασ στισ γυναικασ σου

  • Η επιθυμία των ανθρώπων να μην ενοχλούνται από την ηχορρύπανση, δεν είναι ιδιοτροπία κάποιων παράξενων, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, είναι ανθρώπινο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο, μέσω της συνταγματικής αρχής για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.
    Η ηχορρύπανση είναι μια παράνομη συμπεριφορά, είναι ένα αδίκημα, η τέλεση του οποίου τιμωρείται από το Νόμο με ποινές. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3, τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα που προκαλούν θόρυβο (εργασίες, ραδιόφωνα, χοροί, τραγούδια, φωνασκίες, διαπληκτισμοί).Καμία ανοχή, καμία αναμονή.
    Όπως απαγορεύεται να ρυπαίνει κανείς τη θάλασσα, έτσι απαγορεύεται και το να ηχορρυπαίνει.

    • συμφωνα με τα λεγομενα σου κατα τις ωρες κοινης ησυχιας η ηρεμιας στα χωριατικα εγω που μενω στο απο κατω διαμερισμα αυτες τις ωρες δεν γουσταρω ουτε να πηγαινεις τουαλετα και να τραβας το καζανακι αλλα ουτε και να κανεις θορυβο αμα κανεις ντουζ και φυσικα ουτε να μαλωνεις με την γυναικα σου και ουτε κατα διανεια να εχεις τιποτα ζωηρα παιδα να ουρλιαζεις και εσυ και η γυναικα σου και τα παιδια σου ..
      και ουτε τα λεωφορια να περνανε απο κεντρο κανουν θορυβο και εκπεμπουν καυσαερια, και το αμαξι σου το παλιο που δεν εχεις παρκινγκ στο κεντρο και κανεις φουρλες μια ωρα για να παρκαρεις και κανεις θορυβο και ρυπαινεις το περιβαλλον και στην ταβερνα που πας για φαι καθε χριστουγεννα ενοχλεις τουσ περιοικους γιατι πινεις δυο ποτηρια χυμα κρασι και χανεσαι και δεν μπορεις ουτε να οδηγησεις ..
      και στην τελικη φιλε μου με τα δικαιωματα σου που ορθα τα εχεις ΔΕΝ ταιζεις καμια οικογενεια απο αυτους που δουλευουν στα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος απο υπαλληλους μεχρι το σαιτ εδω που διαβαζεις τισ ειδισεις σου και γραφεις τα νομικα σου …
      επιλογη σου να μενεις στο κεντρο της πολης !!
      και οπως λενε στα κοζανιτκα αμα σαρες αμα δεν σαρες τραβα στο χωριο να κατσεις ..
      φιλικα και με αγαπη η ολη παρατηρηση δες λιγο πιο μακρυα απο αυτο που ακους!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.