prwtoselida


       

Γ. Αδαμίδης: “Τίτλοι τέλους για τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού”

17 Δεκεμβρίου 2023
14:35

 

Με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 14/ 12 / 2023, έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την άλλοτε κραταιά ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ, που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1950 για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος.Με την ψήφο του Ελληνικού Δημοσίου η Γενική Συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε μια σειρά από αλλαγές που στην ουσία μετατρέπουν τη ΔΕΗ σε πολυεθνική εταιρεία με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της και την αύξηση των υπερκερδών σε βάρος του καταναλωτή.

Πιο συγκεκριμένα, αποκτά το δικαίωμα, εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, να εμπορεύεται και να πουλά συναφή προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και εξοπλισμό τεχνολογίας, να ιδρύει ή να συμμετέχει σε εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών, να δραστηριοποιείται στον τομέα τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής, να συμμετέχει σε ΣΔΙΤ, να συμμετέχει με οποιοδήποτε ποσοστό στο κεφάλαιο υφισταμένων ή ιδρυόμενων εταιριών και να τις δανειοδοτεί.

Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στο κύριο Στάσση τον καθιστούν απόλυτο κυρίαρχο του παιγχνιδιού, αφού αυτός θα αποφασίζει πλέον και για το σύνολο των προσλήψεων καθώς και για την αμοιβή τους ωσάν να κληρονόμησε την οικογενειακή τους επιχείρηση μόνο που στην περίπτωση της ΔΕΗ πρόκειται για την επιχείρηση του ελληνικού λαού.

Επιπλέον στην προχθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής απόφασης, όταν μειώθηκε ο αριθμός των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ από δύο (2) που ήταν σε έναν (1), προκειμένου να καταλάβει την θέση του ο εκπρόσωπος του ξένου fund CVC, γνωστού σε όλους μας από την εργασία της σε αυτό ως investors relation manager κόρη του Έλληνα πρωθυπουργού, ο κύριος Στάσσης εισηγήθηκε και την κατάργηση του έτερου εκπροσώπου των εργαζομένων από το Δ.Σ της επιχείρησης.

Με δεδομένο ότι οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας λόγω του γνωστού νόμου Χατζηδάκη 4643/19, πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη κίνηση του κυρίου Στάσση και των υπολοίπων ακριβοπληρωμένων συμβούλων του Ομίλου ΔΕΗ, είναι η κατάργηση του ΚΚΠ/ΔΕΗ για περισσότερο ελαστικές σχέσεις εργασίας.

21 σχόλια

  • Οποιος δουλευει θα αμοιβεται οποιος ξυνεται δεν θα αμοιβεται!!! Παρτυ τελος,προκλητικα προνομια τελος,και καθε κατεργαρης στον παγκο του!!

    • Ναι μεν αλλά….
      Γιατί όπως διαβάζεις ,τα golden boys καλά κρατούν κ μάλιστα από τζάκια….
      Όχι που δεν θα εχωνε η οικογένεια Μητσοτάκη την ουρά της… Αλίμονο!…κι ολόκληρο να το καταπιεί αυτό το κράτος πάλι θα πεινάει.

      • 25 λεπτα το ρευμα? Το λες και προπαγανδα αλα συριζα,που το ειδες ρε τιτανοτεραστιε 25 λεπτα το ρευμα, ουτε ο καψελακης δεν τα λεει αυτα!!!!

    • Πλήρωνε διπλάσιο και τριπλάσιο ρεύμα και άσε τις αμπελοφιλοσοφίες για τον κάθε κατεργάρη!!!
      Κάθε μέρα και πιο φτωχός γίνεται ο Έλληνας!!!
      Ραγιάδες!!!

      • Που τον ιδες το φτωχό Έλληνα. Βασικός μισθός δεν υπάρχει πλέον. Τα super market δίνουν χιλιάρικο minimum και δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Το πάρτι των κοπανατζήδων συνδικαλιστων τελείωσε. Τραβάτε να δουλέψετε.

    • Το μυαλό σου και μια λίρα και λύρα ποντιακή. Αυτά που λες ισχύουν στο Αμέρικα. Στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα, όταν μιλάμε για υπαλλήλους, πάνε μπροστά μόνο οι ρουφιάνοι και οι γλύφτες. Όλοι οι άλλοι ικανοί, απλά κάνουν υπομονή, ελπίζοντας κάποια στιγμή ή να μπουν στο δημόσιο ή να κάνουν δική τους δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις ούτε ένα ένσημο σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία.

    • Πραγματι ετσι ειναι! Αλλωστε εχει πολλους τεμπελχαναδες δεξιους η ΔΕΗ και παλιοτερους και νεοτερους που γιναν μαγκες χωρις να κανουν τιποτα βαρωντας μια καρτα μονο.

      • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ .ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ;ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  • Όλα αυτά Αδαμιδη τα ακούγαμε από την Αγωνιστική Συνεργασία πριν χρόνια αλλά εμείς οι αφελής δυστυχώς για όλους μας ακούγαμε ψηφιζαμε εσένα και τα εξαπτέριγά σου.
    Καλά να πάθουμε αλλά τώρα καταστρεψαμε εμάς, τα παιδιά μας και την περιοχή όλη.
    Καληνύχτα μας

  • Δυστυχώς επειδή οι περισσότεροι δεν δούλευαν και τρώγανε πέσαν οι τίτλοι τέλους. Να αλλάξουν και το όνομα, αφού πλέον δεν είναι δημόσια, να τελειώνουμε.
    Πάντως μπορώ να πω ότι στις πωλήσεις σαν κράτος έχουμε μεγάλη επιτυχία.
    Δεν αφήσαμε τίποτα δημόσιο ή πέτρα που να μην τα πουλήσαμε.Κάθε κυβέρνηση που αναλαμβάνει αυτό το κράτος, έχει πουλήσει και κάτι. Και αν τυχόν τους ξέφυγε κάτι, προς Θεού πρέπει να τους ενημερώσουμε να το ξεπουλησουν και αυτό.
    “Άξιοι” λοιπόν και αυτοί και εμείς που τους ψηφίζουμε.

  • Σε έπιασε ο καημός. Εσείς οι ίδιοι βοηθήσατε να οδηγηθεί η ΔΕΗ εκεί που κατέληξε. Με την μηδενική παραγωγή έργου αλλά με εξωφρενικά υψηλούς μισθούς και προνόμια.

  • Επρεπε να ειχε γινει εδω και πολλα χρονια.Τι θα πει περιουσια του Ελληνικου λαου;για βα περνατε εσεις καλα;Τι προσφερατε τοσα χρονια στην κοινωνια της Κοζανης;Τιποτα.Α,ξεχασα.Ακριβεια.Εσεις δε ζητησατε τιποτα για βελτιωση της ποιοτητας ζωης των κατοικων.Εσεις που περισσοτερο απο ολους υποφερατε απο πνευμονοπαθειες δε ζητησατε ποτε να γινει κλινικη πνευμονολογικη στο Μποδοσακειο η στο Μαματσειο,που επι ΠΑΣΟΚ οτι και να ζητουσατε θα γινοτανε.Αντι ομως για προσφορα στο συνολο ζητουσατε αυξησεις και μονο για τον εαυτο σας.Τωρα προεδρε ειναι αργα για δακρυα και δε σε πιστευει κανεις,ουτε οι μεχρι χθες συντροφοι σου.

  • ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΖΗΛΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ; ΝΑ ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟ ΛΑΔΑ “ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ”.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!

  • Μπόνους ταξιδάκια και καλοπέραση υπαληλων και εργατοπατερων της ΔΕΗ σε Κίνα Γαλλία Γερμανία Βραζιλία με τα χρήματα των φορολογουμενων τελος, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, καταχρεωνανκαι ληδωρουσαν την επιχείρηση οι μάγκες, τώρα μέσα στα καβούκι τους

  • Μια φορά να μιλούσες ρε Αδαμίδη και να μην γράφανε από κάτω τα χειρότερα σχόλια… Επίτηδες το κάνες; σου αρέσει η ειρωνία και η απαξίωση;Αναρωτήθηκες έστω και τώρα αν κάπου έχουν δίκιο; Μπαααααα πέρα βρεχει

  • Βρε παιδιά για να καταλάβω η ΔΕΗ μόνη της έφτασε σε αυτό το σημείο? Αυτός ο Σωτήρακης που ήταν και τώρα βγαίνει και σχολιάζει το κάθε τι ? Θα μας τρελάνουν !!!

  • Αυτοί καλά γλεντανε και τρωνε.θα το κάνουν το μαγαζί οικογένειακο.σε 2 χρόνια η αφήγηση της πιο καλής εταιρείας που εξυγιανθηκε,θα είναι ότι πάει για φουντο.το ξεκοκαλησαν το μαγσζι.μπλνλυε μετοχές αυξησεις.οτι θέλουν λένε στα μίντια,όπως έλεγε ταχα ο καταφλος σωτήρας Χατζηδακης ότι δεν ειχε να αγορασει κολώνες η Δεη και ξαφνικά σε 6 μήνες ο Χουντίνι εβγακε λαγό από το καπελο.ντροπβ στα σιχαματα.εχουν ξεπουλήσει κ τη μάνα τους την ίδια.φυσικα τα σωμαυτεια ανυπαρκτα.κοιταζουν τις εθελούσιες πότε θα βγουν.ενδιαφερον μηδέν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι