O Φούντογλου Αναστάσιος για την ανάληψη καθηκόντων, από τη νέα χρονιά, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής: “Όπου χρειάζεται θα συγκρουστούμε, όπου απαιτείται θα διεκδικήσουμε αλλά κυρίως θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε δυνάμεις”

25 Δεκεμβρίου 2023
06:54

Οι θέσεις ευθύνης υπάρχουν για να υπηρετείς τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Ούτε αξία παίρνουμε από αυτές αλλά ούτε και τις διεκδικούμε για να το παίζουμε καμπόσοι. Σε αυτήν την πρώτη μου ενασχόληση, λοιπόν, με τα κοινά από θέση ευθύνης θα προσπαθήσω με λογοδοσία, διαφάνεια και πλήρη δημοσιότητα των αποφάσεων μας να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της θέσης που μου εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης. Όπου χρειάζεται θα συγκρουστούμε, όπου απαιτείται θα διεκδικήσουμε αλλά κυρίως θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε δυνάμεις και να καταστρώσουμε τη δική μας περιφερειακή στρατηγική υγείας και κοινωνικής συνοχής. Οι πόροι υπάρχουν, οι άνθρωποι υπάρχουν – και ευελπιστούμε να πολλαπλασιαστούν-, οι υποδομές υπάρχουν (οπότε οχι άλλο τσιμέντο και μπετόν) οπότε πάμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έναν σύγχρονο και λειτουργικό υγειονομικό χάρτη για τη Δυτική Μακεδονία με όρους ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας και φυσικά με ενδυνάμωση και εξορθολογισμό των νοσοκομειακών υπηρεσιών υγείας και ταυτόχρονη ανάπτυξη σύγχρονων δομών αποκατάστασης και παρηγορητικής φροντίδας.
Κυρίως όμως με προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί αν αποτύχουμε σε αυτήν, αν δεν καταφέρουμε να πάμε όλοι μπροστά και αφήσουμε τμήματα της κοινωνίας στο περιθώριο, καμία ανάπτυξη και κανένας σχεδιασμός δεν θα είναι ικανά να μας κάνουνε αυτό που θέλουμε να γίνουμε. Μια σύγχρονη, ευνομούμενη και αναπτυγμένη περιφέρεια της Ευρώπης. Μπορούμε; Θα δείξει……

9 σχόλια

  • Μακάρι να σταθείτε στο ύψος των δεινών περιστάσεων και να μην υποκύψετε στις περοσωπικες σκοπιμότητες στις οικείες εξυπηρετήσεις και κύριως στις πολιτικες πιέσεις από τους κυβερνώντες .!
    Εμείς που σας στηρίξαμε μπροστά στην ανιστόρητη ανυπαρξία και πολιτικους συμβιβασμούς των προηγούμενων είμαστε υποχρεωμένοι να σας ελέγχουμε.!!!

  • Ήρθε η ώρα οι διάφορες θεωρίες να γίνουν πράξεις. Να φανούν πραγματικά αποτελέσματα και όχι ανούσια κατεβατά σε διάφορες ιστοσελίδες ή έντυπα. Θα φανεί εαν ο καινούργιος περιφεριαρχης και όσοι βγήκαν μαζί του όντως θα κάνουν αυτά που τόσο καιρό έλεγαν ή απλά θα συνεχίσουν να κρατάνε ζεστές τις καρέκλες όπως οι προηγούμενοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.