Εργαζόμενοι Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης: ” Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο μελλοντικός Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Παναγιώτης Ματιάκης δεσμεύτηκαν πως θ’ αγωνιστούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην περάσει και το νερό στα χέρια των λίγων”

26 Δεκεμβρίου 2023
11:29

 

Η Κυβέρνηση παρόλο που αποφάσισε να προχωρήσει στη συνένωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης τη χώρας μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ποιο είναι το πραγματικό της σχέδιο και πώς θα υλοποιηθεί αυτό, αφήνοντας αναπάντητα μια σειρά κρίσιμα και καίρια ερωτήματα.Μόνο ο στόχος της είναι ξεκάθαρος και αυτός είναι το να αλλάξει προς όφελος των ιδιωτών τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών στην χώρα μας.

Αν συμβεί αυτό, το πρόβλημα δεν θα είναι αν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νερό ως κοινωνικό αγαθό, όπως:

– η τιμή που θα καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες

– η διασφάλιση της ποιότητας του,

– οι παρεχόμενες υπηρεσίες,

– η εξασφάλιση πως δεν θα το στερηθεί κανένας όπου και αν κατοικεί κ.α.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΔΕΥΑ, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τους εργασιακούς τους εκπροσώπους αλλά και το Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΕ- ΔΕΥΑ Σπύρο Μπαλατσούκα για τις διάφορες επαφές που έγιναν μέχρι σήμερα με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και διαφόρων άλλων φορέων, και κατέληξαν στην απόφαση πως μόνο ο αγώνας όλων μπορεί να ακυρώσει στην πράξη το σχέδιο της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης Νίκος Ζαφείρης επεσήμανε την ανάγκη για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να μη ζήσουμε και με το νερό ό,τι ζούμε ήδη με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το παρόν στη Γ.Σ έδωσαν ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο μελλοντικός Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Παναγιώτης Ματιάκης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν πως θ’ αγωνιστούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην περάσει και το νερό στα χέρια των λίγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά να παραμείνει αυτό που πρέπει να είναι, ένα κοινωνικό αγαθό για όλους.

Στη Γ.Σ. συζητήθηκε ακόμα και το θέμα της τηλεθέρμανσης και το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία της, με τον κ. Κοκκαλιάρη και τον κ. Ματιάκη να συμμερίζονται την αγωνία τόσο των εργαζομένων για το θέμα αυτό όσο και των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και να διαβεβαιώνουν πως είναι και γι’ αυτούς η πρώτη και βασική τους προτεραιότητα για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

26 σχόλια

  • Θα τους ρωτήσουν από την Αθήνα. Κάτι τέτοια μας έφεραν ως περιοχή στα σημερινά χάλια. Από ότι δείχνει και η καινούρια δημοτική αρχή στα ίδια ροζ συννεφάκια αιωρείται οπως και η προηγούμενη. Κρίμα.

  • Μακαρι η κυβερνηση να προχωρησει στη συνενωση των ΔΕΥΑ μηπως και εμεις πληρωνουμε το νερο οπως οι υπολοιποι Ελληνες.Γιατι εμεις να αποτελουμε εξαιρεση και να πληρωνουμε το ακριβοτερο νερο στην Ελλαδα;Καποτε ειμασταν πλουσιοι λογω δεη και δε μας ενδιεφερε και τοσο πολυ η τιμη του νερου,τωρα ομως που και εμεις γιναμε φτωχοι τι θα γινει;θα συνεχισουμε να πληρωνουμε τετοιους μισθους στη ΔΕΥΑΚ;

    • Αυτή είναι η αλήθεια.Οι τιμές του νερού είναι στα ύψη λόγω του μισθολογικού κόστους;Ας μας ενημερώσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για να μη γράφονται τυχόν ανακρίβειες.

    • Με διαφορά ακριβότερο από άλλες επαρχιακές πόλεις αλλά πολλοί εδώ για διάφορους λόγους δείχνουν εδώ και χρόνια μια απάθεια και δεν αντιδρούν στο φαινόμενο ΔΕΥΑΚ!!!
      Πώς δηλαδή μια δημοτική επιχείρηση με ακριβές υπηρεσίες και έξτρα έσοδα αφού πουλάει και θέρμανση έχει μπει μέσα με τα τσαρούχια και οι γελάνε και οι καρέκλες τους με τις βλακείες που λένε ως δικαιολογία!!

    • Όταν λέτε είμασταν πλούσιοι εννοείται όλους ή μερίδα ανθρώπων;;; Γιατί ανέκαθεν η Κοζάνη ήταν η πόλη δυο κατηγοριών και γώ που σας γράφω ήμουν πάντα στη δεύτερη κατηγορία αυτή που προσπαθούσε και προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην…

  • Ε βεβαια μην τυχον και μειωθουν οι μισθαρες τους!!! Αλλα το ποταμι δεν γυριζει πισω,ντουγρου για το ενιαιο μισθολογιο!!!!!!

  • Πως θα γίνει αυτό εσείς θα είστε η εξαίρεση τον δευα της χώρας
    Υπάρχει κάπου γραμμένη η δέσμευση η σε βίντεο να το δούμε και εμείς.

  • Αγαπητοί μπορείτε να μας πείτε ποιο είναι το μισθόλογικό κόστος και πόσο αυτό επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά;
    Μετά ευχαρίστως να ακούσουμε τις δηλώσεις σας.

  • Τον κουκο μπουφο θα φκθασει παλι…Να μην ξεχναμε οτι ο σημερινος δημαρχος κοκκαλιαρης διατελεσε προεδρος εναν καιρο στην ΔΕΥΑΚ…τι εκανε τοτε???? Τ Ι Π Ο Τ Α…το ιδιο θα κανει τωρα και στην ΔΕΥΑΚ αλλα και στο δημαρχειο..

  • Μην τρωγόμαστε από τώρα σαν Μάντεις κακών .!
    Θα δούμε τις πράξεις τους , θα κρίνουμε θα προτείνουμε και θα διεκδικούμε τα καλύτερα δυνατά με τεκμηρίωση..
    Χρόνια πολλά καλή χρονιά και να μην κρίνουμε ελαφρά…

  • δεσμεύτηκαν πως θ’ αγωνιστούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην περάσει και το νερό στα χέρια των λίγων. Με λίγα λόγια στα χέρια των υπαλλήλων της για να διατηρήσουν τα κεκτημένα όπως μας τα λένε οι συνδικαλιστές τους. (Φθηνό νερό μας λένε, δείτε λογαριασμούς με ένα (1) κυβικό κατανάλωση 30 ευρώ λογαριασμό).

  • Επειδή είναι κοινωνικό αγαθό παίζει ρόλο ποιος θα το παράγει? Αν εξυγιανθει και ιδιωτικοποιηθει η Δευακ είναι κακό? Ισα ισα που θα εξυγιανθει και θα λειτουργησει καλύτερα. Είδαμε και την ΔΕΗ όσο ήταν κρατική που την οδήγησαν.Οπου έκανε μπίζνες το κράτος τα έκανε σκατα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.