Διάκριση για δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο GreenTech Challenge

3 Ιανουαρίου 2024
12:04
Κανένα σχόλιο

 

Δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), οι οποίες συστάθηκαν υπό την καθοδήγηση της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 290 προτάσεις  στο GreenTech Challenge, που διεξήχθη στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Το GreenTech Challenge αποτελεί  το μεγαλύτερο πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας στη χώρα, υπό την επιστημονική ευθύνη της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία, και διοργάνωση της Mantis Beyond Innovation με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες ΜμΕ, φοιτητές και ερευνητές στον τομέα του Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες και η ανάλυση κρίσιμων θεμάτων για την επίλυση των περιβαλλοντικών προκλήσεων με τη χρήση πράσινων τεχνολογιών.

 Η ομάδα “Adamant“, αποτελούμενη από τους Φίλιππο Ξαγοράρη, Σπύρο Χειρδάρη, Μάριο Ζιώκο και Γιάννη Κετρόι, απέσπασε το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού στην κατηγορία Innovation Idea Holders, ενώ η ομάδα “Walkbag“, με τους Πατέλλη Ορφέα, Σαρρή Εμμανουέλα-Χρυσούλα, Καρρά Ευθυμία, Τουφεκτσίδου Κυριακή και Ζαφειρίου Νικολέττα, απέσπασε το βραβείο του κοινού.

Οι εν λόγω διακρίσεις αποδεικνύουν έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως φορέα που προωθεί την καινοτομία, την αριστεία και τη βιωσιμότητα.

Η Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς τους σπουδαστές της για την εξαιρετική τους επίδοση και ευελπιστεί στην επιτυχία των ιδεών τους στην αγορά.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.