Πτολεμαΐδα: Αύξηση κατά 40% των περιστατικών covid-19 και λοιμώξεων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

3 Ιανουαρίου 2024
13:20
Κανένα σχόλιο

Σε έξαρση τα περιστατικά με covid -19, αλλά και με ιώσεις, γρίπη, που καταφθάνουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, τόσο  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όσο και των Εξωτερικών Ιατρείων της Παιδιατρικής κλινικής. Ενδεικτικά, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στους δύο αυτούς τομείς  του Νοσοκομείου, προσήλθαν εκατό άτομα.

Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, στον θάλαμο υποδοχής περιστατικών covid-19, παραμένουν τέσσερα άτομα. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει σταθερή, χωρίς και μέχρι στιγμής, να χρειαστεί νοσηλεία  στη ΜΕΘ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις χορηγούνται μονοκλωνικά και οι νοσούντες επιστρέφουν  στο σπίτι τους, ενώ, εκτιμάται, πως το ποσοστό της αύξησης των κρουσμάτων, συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες, κυμαίνεται στο 40%.

Σε ό,τι αφορά στις  λοιμώξεις δίδονται αντιικά φάρμακα, ενώ, οι περιπτώσεις με γρίπη δεν είναι ανησυχητικές. Οι γιατροί αναμένουν, μετά την παρέλευση του δεκαπενθημέρου, υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι