Ο γάμος των ομόφυλων θα στοιχίσει ακριβά στον κ. Μητσοτάκη (Γράφει ο Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος)

9 Ιανουαρίου 2024
18:32

 Επισπεύδει την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία  εκ μέρους τους ο κ. Μητσοτάκης, επειδή «αφ ενός οι μετρήσεις που έφθασαν στο Μαξίμου δείχνουν περιορισμένο έως ανύπαρκτο εκλογικό κόστος και αφ’ ετέρου για να είναι ο ίδιος συνεπής στις εξαγγελίες του» (εφημ. Καθημερινή 9.1.2024 σ.1).

     Το πόσο συνεπής στις εξαγγελίες του υπήρξε ο Πρωθυπουργός φάνηκε στο θέμα της φορολογίας, όπου υποσχέθηκε μειώσεις φόρων και αντ’ αυτών μας προέκυψαν ραγδαίες και οριζόντιες φοροαυξήσεις. Αλλά η εκτίμηση ότι ο γάμος των ομόφυλων θα έχει «περιορισμένο έως ανύπαρκτο εκλογικό κόστος» είναι εντελώς λανθασμένη και αυθαίρετη, και θα φανεί περίτρανα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Εκεί θα δειχθεί πόσο σφάλλει στις εκτιμήσεις του ο κ. Μητσοτάκης. Παρά την έντονη προπαγάνδα υπέρ των Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι. που ασκούν τα φιλικά προς αυτόν Μ.Μ.Ε., που ευθύνονται για την εν μέρει αλλοίωση του φρονήματος των Ορθοδόξων Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα μάλιστα οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και των δεξιά προς αυτήν κομμάτων, απορρίπτει τόσο τον γάμο  όσο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών[1]. Πού στηρίζεται επομένως ο κ. Μητσοτάκης και βλέπει «περιορισμένο έως ανύπαρκτο εκλογικό κόστος»;

     Πέρα όμως από τα δημοσκοπικά και στατιστικά στοιχεία, που δεν συμβιβάζονται με τις εκτιμήσεις του αυτές, είναι η ορθόδοξη συνείδηση της πλειονοψηφίας του ελληνικού λαού εκείνη που θα τιμωρήσει αυστηρά την μέχρι ύβρεως αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη:

     Το νομοσχέδιο που θέλει να καταθέσει στη Βουλή με την έπαρση του ισχυρού και αναμφισβήτητου ηγέτη είναι ευθεία ανατροπή του ιερού Ευαγγελίου. Υπογραμμίζω τις λέξεις, για να γίνει κατανοητή από τους φίλους αναγνώστες η αυθάδεια του δυσσεβούς εγχειρήματος. Φτάνει να ανατρέξει κανείς στην προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, που μιλάει για «βρομερές επιθυμίες» και «επαίσχυντα πάθη» μεταξύ ομόφυλων ανθρώπων[2], για να διαπιστώσει ποια ανατροπή του ιερού Ευαγγελίου επιχειρείται με το νομοθέτημα αυτό. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος σέβεται τη χριστιανική διδασκαλία,  δεν θα ανεχθεί τέτοιο ανοσιούργημα. Εάν οι βουλευτές της Ν.Δ. ψηφίσουν υπό την πίεση της ήκιστα δημοκρατικής «κομματικής πειθαρχίας» το ιερόσυλο αυτό κατασκεύασμα, στις προσεχείς ευρωεκλογές θα διαπιστώσουν την αντίδραση του λαού. Ας μη επαναπαύεται ο κ. Μητσοτάκης στους επαίνους των Αχρίστιανων του ελληνικού κοινοβουλίου. «Θεός ου μυκτηρίζεται». Θα γνωρίσει τέτοια συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματός του, που θα απογοητευθεί περισσότερο από την απογοήτευση που δοκίμασε από την είσοδο των κατά τη φρασεολογία του «ντεμέκ Χριστιανών» της ΝΙΚΗΣ στην Βουλή, που προσπάθησε πάση δυνάμει να αποτρέψει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Χριστιανός και ανοχή σε ανατρεπτικά του Ευαγγελίου νομοθετήματα δεν συμβιβάζονται. Ας το λάβουν αυτό σοβαρά υπ’ όψη και οι στοιχούντες στον Πρωθυπουργό βουλευτές.

[1]Βάσει μιας τελευταίας δημοσκόπησης της Eteron (Οκτ.’23) τον γάμο απορρίπτει το 51,5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. την δε τεκνοθεσία το 73,1%. Τα ποσοστά των δεξιά προς αυτήν κομμάτων είναι πολύ υψηλότερα της Νίκης (83,9%), των «Σπαρτιατών» (91,9%) και της «Ελληνικής Λύσης» (95,9%.

[2] Σύγκρ. Ρωμ. 1, 26

53 σχόλια

  • Δυστυχώς δε θα στοίχισει καθόλου τον Μητσοτακη γιατι Έχουμε κοντή μνήμη σαν Έλληνες(τοσα γεγονότα γίνανε μεσα σε αυτη την 4ετια επι κυβερνησεως ΝΔ)και πάλι αυτόν ψηφίσαμε για πρωθυπουργό….το κόμμα αυτό αυτή την 4ετια θα περάσει νομοσχέδια που θα τρίβουμε τα μάτια μας έρχονται μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς (υγεία,παιδιά,εργασιακα,)…

  • αφού το είπε ο Σαούλ που βαρέθηκε
    να σκοτώνει χιλιάδες χριστιανούς
    κι έγινε αποστολος,έτσι θαναι!
    Ο πράκτορας των Ρωμαιων!
    Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη
    ουδεις!
    και στο τέλος οι Ρωμαιοι;τον σκότωσαν κι αυτον!
    Δεν τον χρειάζονταν πλεον!

  • Θά εἴμαστε παγκοσμίως (!) ἡ μόνη Ὀρθόδοξη χώρα, πού θά ἔχει σέ ἰσχύ ἕναν τέτοιο νόμο!
    Πρίν 3.500 περίπου χρόνια, ἔβρεξε στά Σόδομα καί Γόμορρα θειάφι – φωτιά, καί ἔγιναν τά πάντα κάρβουνα (Γέν. 19:25).
    Μέχρι σήμερα δέν ὑπάρχει πιά ἐκεῖ ἴχνος ζωῆς· καί εἶναι πόλεις παραθαλάσσιες!
    Μυρίζουν ἀκόμα θειάφι! Σημεῖο ἀπό τό Θεό!

  • Πολύ τεκμηριωμένη άποψη!ποιος να τον ενημερώσει η να τολμήσει να του πει την αλήθεια του πρωθυπουργου?!?; Πάρτε για παράδειγμα από την περιοχή μας ο Στάθης !?;?Θα πρέπει να ρωτήσει τον Δήμου !!!! Ο Μιχάλης ?!?!Θα πρέπει να ρωτήσει τον Πλακεντα η τον Παντελίδη!!!!Ο Κασαπιδης !?;?Θα πρέπει να ξέρεις ρ!!!!ωτησει τον πνευματικό του!!!!!

  • Συμφωνω!
    Η αλαζονεια ειναι κακος συμβουλος!

    Ειναι ομως θλιβερο η Ελληνικη κοινωνια να παγιδευεται σε τετοιου επιεδου συζητησεις!

  • το ζητούμενο δεν είναι απλά η κοινωνική αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων, αλλά η πλήρης επικράτηση του αφύσικου εις βάρος του φυσικού.

  • ….τα φιλικά προς αυτόν Μ.Μ.Ε., που ευθύνονται για την εν μέρει αλλοίωση του φρονήματος των Ορθοδόξων Ελλήνων,……..

    Η κυβέρνηση μοίρασε πρόσφατα 6.250.000 € στα κανάλια! NewsBreak 11-5-23.

  • Συμφωνω απολυτα.Στις ευρωεκλογες το λαγο θα τον περασει η χελωνα.Ψηφισα ν.δ.ολα τα χρονια.Αν ψηφισει την παρενθετη μητερακαι την τεκνοθεσια δε θα ξαναψηφισω ν.δ.Αληθεια τα παιδια ποιος θα τα ρωτησει αν θελουν να εχουν αντρα για μαμα;Οτι και να κανουν τη φυση δε μπορουν να την αλλαξουν με τιποτα.

      • Ιδιωτική υγεία, ιδιωτική παιδεία, αισχροκέρδια στα καύσιμα, στο σούπερ, ληστεία στο ρεύμα….αλλά ο δεξιός ψηφοφόρος κάνει επανάσταση για τον τρόπο ζωής των ομοφυλόφιλων και όχι για την ίδια την φτωχοποιημένη την ζωή του….αχαχαχαχαχχαχααα το λες και παράνοια.

        • συμφωνω!…. απο τοτε που εμφανιστηκε ο αθεος υλισμος που πρεσβευεις, ζουμε στην απολυτη παρανοια σας….
          διαλυσατε τα παντα χωρις να εχετε βιωσιμη προταση.

          κανατε τα πειραματα σας στην ανατολ. ευρωπη και τωρα μεταφερθηκατε στην δυση.

          αν δεν το εχεις καταλαβει η “προοδευτικη” δημοκρατια σας. μας εφτασε εδω!!!

          εκτος αν επιλεγεις να μην βλεπεις χωρις τα κομματικα σου γυαλια!

          ολοκληρη την ακροαριστερη ατζεντα σας, υιοθετησε ο Μητσοτακης…γι’αυτο εξαφανιστηκατε απο αντιπολιτευση!

          οσονουπω προκηρυσσονται ευρωεκλογες απο την δημοκρατικη βρυξελιωτικη μητρα σας …
          ετσι θα καταλαβετε λιγο ποσο αστοχησατε, βαζωντας τα με ολους και με ολα.
          κατηγορωντας τους παντες με ενοχες,εκφοβισμους, ακυρωσεις και αισχρα συνθηματα (οπως φασιστες κτλπ).

  • Το αν θα στοιχίσει ακριβά όπως λέτε στον κύριο Μητσοτάκη, θα φανεί στο μέλλον. Όσο για την ανατροπή του Ευαγγελίου, αυτη δεν έχει καμία σχέση με τη θέσπιση νόμων. Άλλο θρησκεία άλλο κράτος!

    • Τι λες βρε καημένε εμείς έχουμε την Αλήθεια και όχι θρησκεία αλλά Πιστη σε αυτήν που κάποιοι στο παρελθόν στηρίχτηκαν και πολέμησαν για να ήμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι…!!! Οι νόμοι όταν προσβάλλουν τα ιδανικά της Πίστεως μας φυσικά και δεν θα είναι αποδεκτοί αλλά καταδικαστέοι.

  • Ο θεσμὸς της οικογένιας απετέλεσε μιά απὸ τις θεμελειώδεις αξίες της Ορθοδόξου Παραδόσεως της πατρίδας μας
    Είναι δυνατόν, η οποιαδήποτε στήριξη στο θεσμὸ της οικογένειας να χαρακτηρίζεται «αναχρονιστικὲς αντιλήψεις και συντηρητικὰ στερεότυπα», ἡ ακόμη «φοβικὰ σύνδρομα, στο όνομα μάς θρησκείας που είναι δομημένη στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο»;

  • κ.πρωθυπουργέ είστε απειλή για το ελληνικό έθνος.Μηδενισμός παντού!!

    Πρωθυπουργός : με το 41% «Προσκυνώ την Χάρη σου Λαέ μου & Θαυμάζω τα έργα σου». (από το τραγούδι, του Γιάννη Μαρκόπουλου.)

    ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς (ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ -ΑΡΔΗΝ-ΡΕΣΑΛΤΟ)

  • Τα λέτε και δεν ντρέπεστε κιόλας . Αλλά από κει φαίνονται ΠΟΛΛΑ .
    Εδώ Δεν στοίχησε το 41% του Μητσοτάκη ένα έγκλημα στα Τέμπη μερικούς μήνες πριν που πήρε τις ψυχές τόσων αθώων ανθρώπων και συγκλόνισε ολον τον κόσμο και θα του στοιχίσει τι ; τα δικαιώματα που θα δώσει σε ανθρώπους που υπάρχουν από πάντα και παλεύουν για αυτά γιατί αφορούν την ζωή τους ΚΑΙ ΜΟΝΟ ;
    Όσοι έχουν πρόβλημα με αυτό είναι είτε άνθρωποι χωρίς παιδεία , είτε καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι με οικογένειες και παιδιά που δεν ανέχονται να ξημερώσει μια άλλη μέρα για τις νέες απελευθερωμένες γενιές ομοφυλόφιλων γιατί εκείνοι αναγκάστηκαν να παίζουν καθημερινά έναν ρόλο που δεν είναι .
    Καμία άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει .
    Να σας νοιάζουν τα παιδιά που ζουν μέσα στην βία και στα κακά πρότυπα και τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν πότε γιατί ο στρέιτ ο αντρακλας ο μπαμπάς τους σκότωσε την μάνα τους και κλείστε το στόμα σας για οτιδήποτε άλλο !!

  • Η εκκλησία δεν πρέπει να μετράει εκλογικά ποσοστά. Ο καθένας τολμά να πιστεύει ότι εκφράζει τον λόγο Του, και νομίζει ότι είναι τι ; Πολιτικός εκπρόσωπός Του!

  • Σε μια χώρα που το νο1 πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα, το νσ προωθείται η ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα έτσι απροκάλυπτα, θα έπρεπε να είναι ποινικά επιλίψιμο.

  • δεν σας πειράζει ο μητσοτακης
    με το έγκλημα των τεμπων,
    με την καθημερινή εγκληματικοτητα,
    με τις ακριβειες,ο γάμος των ομοφυλων
    σας ενοχλησε!
    το κακό μας το κανει η επιτελική
    λαίλαπα κι όχι οι άνθρωποι που ορίζουν
    τις ζωές των όπως θελουν!

  • Δηλαδή κύριε Τσακαλίδη, το έγκλημα των Τεμπών δεν σε πείραξε και ψήφισες ΝΔ, το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν σε πείραξε και ψήφισες ΝΔ, η απίστευτη κερδοσκοπία σε καύσιμα, ρεύμα, διατροφή δεν σε πείραξε και ψήφισες ΝΔ…ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΔ λόγω ομόφυλων ζευγαριών.
    Έτσι εξηγούνται τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους οθωμανούς.

    • Αγαπητέ Ρόμπιν,

      Όποτε γράφω ή σχολιάζω, το κάνω επώνυμα. χωρίς καμιά εξαίρεση. Παρασύρθηκες από το ανώνυμο σχόλιο 9 Ιανουαρίου, 2024 at 21:54, ταύτισες τον σχολιογράφο με τον αρθρογράφο, και επιτίθεσαι ψευδωνύμως εναντίον μου, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα, ακόμη και για την ψήφο μου, που υποτίθεται ότι είναι μυστική. Σ’ ευχαριστώ.

  • Καλημέρα σας και καλή χρονιά.
    Ας πάμε μπροστά επιτέλους!
    Αυτό είναι το σύνθημα τις τελευταίες δεκαετίες.
    Με όλα αυτά τα “μπροστά” που πήγαμε φτιάξαμε μια κοινωνία που μας αρέσει!?
    Αν είμαστε ευχαριστημένοι από την σημερινή κοινωνία με βιασμούς, θανάτους,κτλ ας συνεχίσουμε το “μπροστά”.
    Αλλά χωριανοί μην κοιτάξουμε πίσω γιατί θα απογοητευτούμε!
    Το “χωριανοί” γιατί καταντησαμε την χώρα μας πολύ μικρή ανά τον κόσμο.

  • Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την υπογεννητικότητα. Οι μισθοί πείνας, η ακρίβεια είναι παράγοντες που επηρεάζουν την υπογεννητικότητα, αλλά δεν είδα να ενοχλούν κανέναν.

  • Ο γάμος είναι ένα Μυστήριο ένωσης δύο ανθρώπων με σκοπό τη δημιουργία της ζωής. Η ένωση έχει νόημα όταν αφορά σε συμπληρωματικές οντότητες, όχι ίδιες.
    Η συμπληρωματικότητα της βιολογίας έγκειται στο ότι τα ωάρια και σπερματοζωάρια έχουν απλοειδές γονιδίωμα και όχι διπλοειδές, αντίθετα με τα υπόλοιπα κύτταρα. Όταν το ένα βρίσκει και συμπληρώνει το άλλο, γεννιέται η ζωή. Σ’ αυτό αποσκοπεί η ευλογία της Εκκλησίας. Κανείς δεν μπόρεσε ποτέ με άλλο τρόπο να γεννήσει ζωή. Πώς λοιπόν να δεχθεί η Εκκλησία εναλλακτικό «γάμο» ή εναλλακτικό τύπο οικογένειας;

    • Δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο, αλλά για πολιτικό. Τον οποίο πολιτικό γάμο η εκκλησία δεν αποδέχεται ούτε για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Οπότε μην μας ζαλίζεται άλλο με μπαρουφες

  • Τι να του κοστισει του κυριακου?απο ποιον να χάσει?Απο τον αστείο η τον ολιγιστο?ας μην κάνετε όνειρα,γιατι…η αυγη,χαράζει!!!!

  • Καταργούν τα δυο φύλα με Προεδρικό Διάταγμα Πατέλη!
    10.01.2024 • 17:29
    Δεν είναι μόνον ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών – Πως εξηφανίσθησαν μέσα σε μια νύκτα οι έννοιες των φύλων «άρρεν – θήλυ»
    Breaknews

  • H οικογένεια όπως την ξέρουμε εκφράζει μία προαιώνια παγκόσμια πολιτισμική σταθερά. Είναι σαφές ότι εδώ πρόκειται για μία ραψωδία «φωταδισμού» της κυβέρνησης.
    Δεν μετράνε οι κραυγές των παιδιών που είχαν αυτή τη δυστυχία ;
    Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι ζούμε σε μεταχριστιανική ειδωλολατρεία ;

  • Πρώτον, τα κείμενα του Αποστόλου Παύλου, δεν αποτελούν ”Ευαγγέλιο”. Δεύτερον, ο Απόστολος Παύλος θεωρεί αμαρτία την ομοφυλοφιλία, δηλ. τη σαρκική ένωση ατόμων του ιδίου φύλου. Συνεπώς αφού και χωρίς την ύπαρξη γάμου, η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, κατά την Εκκλησία, όπως αμαρτία είναι και η σαρκική ένωση ατόμων διαφορετικού φύλου χωρίς την ιερολόγηση με γάμο, για ποιό λόγο η αντίδραση κατά του (πολιτικού) γάμου των ομοφυλοφίλων;

  • Τοποθέτηση ορθώς δομημένη, βασισμένη σε Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό τεκμηριωμένο «background» και διατυπωμένη ευθαρσώς από ένα ειδικό Dr επιστήμονα κύρους, τον κ. Τσακαλίδη Γεώργιο!
    Τι κρίμα…σε σύγκριση με δήθεν «Dr ή όχι» λιλιπούτειες περσόνες, οι οποίες μεταξύ άλλων αρνητικών παραμέτρων, ζουν υπό τη δαμόκλεια σπάθη εκφοβισμού απώλειας οικονομικών και άλλων τινών δήθεν δικαιωμάτων από μία εκμαυλισμένη συνομοταξία πολιτικάντηδων με ημερομηνία λήξης…
    Έρχεται η ώρα της ρεβάνς Άνωθεν καταβαίνουσας … εάν δεν υπάρξει μετάνοια συνειδητή. Μακάρι να υπάρξει. Διαφορετικά φευ! Αναμένεται η Άνωθεν καταβαίνουσα «άγουσα εις απώλειαν« με συνοδό τριγμό οδόντων… Μαράν αθά (Α’ Κορινθίους ,16,22)

    Υποσημειούμαι
    Ι.Κουντουράς
    Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

  • Τοποθέτηση ορθώς δομημένη, βασισμένη σε Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό τεκμηριωμένο «background» και διατυπωμένη ευθαρσώς από ένα ειδικό Dr επιστήμονα κύρους, τον κ. Τσακαλίδη Γεώργιο!
    Τι κρίμα…σε σύγκριση με δήθεν «Dr ή όχι» λιλιπούτειες περσόνες, οι οποίες μεταξύ άλλων αρνητικών παραμέτρων, ζουν υπό τη δαμόκλεια σπάθη εκφοβισμού απώλειας οικονομικών και άλλων τινών δήθεν δικαιωμάτων από μία εκμαυλισμένη συνομοταξία πολιτικάντηδων με ημερομηνία λήξης…
    Έρχεται η ώρα της ρεβάνς Άνωθεν καταβαίνουσας … εάν δεν υπάρξει μετάνοια συνειδητή. Μακάρι να υπάρξει. Διαφορετικά φευ! Αναμένεται η Άνωθεν καταβαίνουσα «άγουσα εις απώλειαν« με συνοδό τριγμό οδόντων… Μαράν αθά (Α’ Κορινθίους ,16,22)

    Υποσημειούμαι
    Ι.Κουντουράς
    Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.