prwtoselida


       

kozan.gr: Κοζάνη: Ενημερωτική εκδήλωση, παρουσία του Υφυπουργού Σ. Κωνσταντινίδη, με θέμα «ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions – Νέα εποχή για τις μικροχρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/1 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ στην Κοζάνη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

10 Ιανουαρίου 2024
19:19

Ενημερωτική εκδήλωση, παρουσία του Υφυπουργού Σ. Κωνσταντινίδη, με θέμα «ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions – Νέα εποχή για τις μικροχρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/1 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ στην Κοζάνη. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ  κ. Στέργιος Μεν. Κιάνας και ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, ενώ παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος. Τη νέα εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων παρουσίασε ο CEO της ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, κ. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος.

Στα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Πολιτεία για τη στήριξη, ενίσχυση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιούνται όσον αφορά στη διαμόρφωση και εμπέδωση μιας φιλοεπενδυτικής νοοτροπίας στη χώρα μας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Κοζάνη το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΜΕΔΕ, με θέμα την παρουσίαση του σχήματος μικροχρηματοδοτήσεων ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υφυπουργός σημείωσε ότι βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση των μικροχρηματοδοτήσεων το 2020 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια νομοθετική παρέμβαση που ανταποκρινόταν σε μια πραγματική ανάγκη και ένα αίτημα της αγοράς.

«Κύρια στόχευση μας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να είναι διατηρήσιμη, βιώσιμη, συμπεριληπτική περιλαμβάνοντας περισσότερες οικονομικές οντότητες και δραστηριότητες, αλλά και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι το ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που χορηγεί με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς κόστος φακέλου δάνεια κεφαλαίου κίνησης ή επενδυτικού σκοπού έως 25.000 ευρώ, διαμορφώνοντας κατάλληλες προϋποθέσεις σε νέους επιστήμονες να ξεκινήσουν τα πρώτα επιχειρηματικά βήματά τους στον κατασκευαστικό κλάδο.

Όπως εξήγησε: «Με αυτόν τον τρόπο όσοι δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και υποστήριξη ή δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, μπορούν να αποκτήσουν ρευστότητα και να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αφού δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σύσταση-έναρξη νέων επιχειρήσεων, καθώς και για την αναβάθμιση και ανάπτυξη υφισταμένων».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Κωνσταντινίδη, το ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions απευθύνεται στους πολλούς επαγγελματίες του κλάδου, αποτελεί τον πρώτο θεσμικό φορέα μικροχρηματοδοτήσεων στη χώρα μας που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας, αλλάζει το τοπίο στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και πολλαπλασιάζει την οικονομική ισχύ του τεχνικού κόσμου.

 «Με σχέδιο, αποφασιστικότητα, ρεαλισμό, δημοσιονομική σταθερότητα και κοινωνική ευαισθησία, κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε. Δίνουμε δυναμική ώθηση στην επιχειρηματική κοινότητα να δραστηριοποιηθεί σε μια οικονομία παραγωγική, καινοτόμα, εξωστρεφή και δίκαιη, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, σε μια Ελλάδα ανθεκτική, αναπτυσσόμενη, πρωτοπόρα, με προοπτική και σταθερότητα, με έμφαση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.

10 σχόλια

  • Το Δυναμικό ΤΕΕ απουσίαζε και καλώς απουσίαζε.Στις εκλογές Δυναμικό ΤΕΕ μόνο.Ο Κίανας θα το χάσει.Εχασαν περιφέρεια ήρθε η ώρα του ΤΕΕ. Ο Μαυροματίδης ξέρει από εκλογές.

    • Μα το “Δυναμικό ΤΕΕ” γενικώς την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία γενικός απουσιάζει από τα πάντα που αφορούν το ΤΕΕ. Είναι όμως παρόν στην συνεχόμενη γκρίνια. Συνεπώς δεν είναι “Δυναμικό ΤΕΕ” αλλά “Διαμαρτυρόμενο ΤΕΕ”.

    • Κανένας Μηχανικός δεν πρέπει να απουσιάζει από θέματα που τον αφορούν άμεσα.
      Το συλλογικό καλό είναι πάνω από το εγώ.

  • Εκλογές έρχονται και ενεργοποιήθηκε ξανά το ΤΕΕ μετά από τόσα χρόνια. Μέχρι και ο Στάθης ήρθε. Από τις εκλογές της Περιφέρειας δεν κατάλαβε τι έγινε

  • Το μισό γραφείο του υπουργού ήταν εκεί, υπάλληλοι της ΔΕΗ, δημόσιοι υπάλληλοι, κομματικά τακτοποιημένοι κλπ κλπ. Από την πραγματικά ενεργή τάξη των μηχανικών διακρίνονται πολύ λίγα και νεαρά πρόσωπα. Μακάρι να βοηθηθούν γιατί οι μεγαλύτεροι έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς το ΤΕΕ.
    Μία κλασική, κομματική και πολιτική εκδήλωση, μακριά από τον ρόλο του ΤΕΕ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι