Ολοκλήρωση εγκατάστασης 4 αντλιών θερμότητας στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας μέσω του Ευρωπαϊκού έργου «RESONANCE»

11 Ιανουαρίου 2024
12:25

 

Χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 4 αντλιών θερμότητας ως εναλλακτικό μέσο θέρμανσης του κτιρίου, στο πλαίσιο της πρώτης πιλοτικής φάσης υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «RESONANCE»,  το οποίο χρηματοδοτείται 100% από τo Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ωρίζων Ευρώπη (Horizon Europe)».

Οι 4 αντλίες θερμότητας αντικατέστησαν τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου και μαζί με το σύστημα τηλεθέρμανσης αποτελούν ένα υβριδικό σύστημα θέρμανσης σύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών, με σκοπό την κάλυψη των θερμικών αναγκών του κτιρίου, την βελτιστοποίηση των συνθηκών θερμικής άνεσής του, καθώς επίσης και την ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης.

Το υβριδικό σύστημα θέρμανσης ελέγχεται κεντρικά από ένα ελεγκτή που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου απαντώντας σε μία από τις βασικές του πτυχές, την διατομεακή ενεργειακή βελτιστοποίηση. Ο ελεγκτής λαμβάνοντας τις μεταβλητές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για την αντλία θερμότητας και του ζεστού νερού για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, θα χρησιμοποιεί  την πιο κατάλληλη και συμφέρουσα πηγή θέρμανσης.

Ο Δήμος Εορδαίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος (CluBE), εταίροι του έργου, συντόνισαν τη διαδικασία από την αρχή και έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα εργαλείο, η αξιοποίηση του οποίου θα επιτρέψει στον Δήμο Εορδαίας να είναι πρωτοπόρος στα ενεργειακά θέματα της χώρας, προσελκύοντας μελλοντικά και άλλες επενδύσεις καινοτομίας.

 

 

Ένα σχόλιο

  • Πόσο μας κόστισε; Θα μας πει κανείς; Τα λεφτά των Ευρ. Προγραμμάτων δεν πέφτουν απ’ τον ουρανό: χρήματα των φορολογούμενων είναι!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.