Δωρεά πίνακα ζωγραφικής στον Δήμο Φλώρινας από τη Μαρία Χατζηλάμπου

12 Ιανουαρίου 2024
12:34
Κανένα σχόλιο

Σε μία δωρεά τέχνης και πολιτισμού προς τον Δήμο Φλώρινας προχώρησε η ζωγράφος Μαρία Χατζηλάμπου.

Η Φλωρινιώτισσα καλλιτέχνης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και δώρισε τον πίνακα της με τίτλο “Gren”, ο οποίος κοσμεί το Δημαρχείο.

Ο πίνακας, διαστάσεων 120×60 εκ., φιλοτεχνήθηκε το 2021 με φύλλα χρυσού και ακριλικά χρώματα σε μουσαμά. Θέμα του το δέντρο, ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα της ζωής. Σύμφωνα με την κα Χατζηλάμπου, σκοπός της δωρεάς της είναι αφενός το έργο της να αποτελέσει μέρος πιθανής συλλογής έργων τέχνης του Δήμου και αφετέρου η προβολή του, καθώς θεωρείται ένα δείγμα των εικαστικών τάσεων της ελληνικής σύγχρονης τέχνης, αλλά και της εικαστικής ιστορίας της Φλώρινας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης ευχαρίστησε την κα Χατζηλάμπου για τη δωρεά της, τονίζοντας πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Φλώρινας, ενώ αναφέρθηκε και στην συνολική καλλιτεχνική της πορεία εκφράζοντας τον θαυμασμό του, αλλά και στην γενικότερη εικαστική παράδοση της Φλώρινας.

Σημειώνεται ότι η Μαρία Χατζηλάμπου είναι πτυχιούχος του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του University of Central Lancashire, Preston – United Kingdom. Αποφοίτησε το 1998 από το εργαστήριο ζωγραφικής της σημαντικής Βρετανίδας εικαστικού, Lubaina Himid. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είναι στο αντικείμενο στην Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη, του τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστήμων του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Παράλληλα με το εικαστικό της έργο, διδάσκει το μάθημα των Εικαστικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Από το 2000 έχει πραγματοποιήσει δεκαπέντε προσωπικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε εικοσιπέντε ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή έργων τέχνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.