Εορδαία: Αδιάθετοι τρείς χιλιάδες τόνοι καλαμποκιού

18 Ιανουαρίου 2024
10:50

Τρεις χιλιάδες τόνοι καλαμπόκι από τον περασμένο Οκτώβριο,  παραμένει  στις αποθήκες(σιλό) του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας, στο Δροσερό, χωρίς και μέχρι στιγμής να διαφαίνεται η προοπτική  διάθεσης  του στην αγορά, γιατί, δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δαμιανός Παπαδόπουλος η παραγωγή του 2023, εξ αιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών, παρουσίασε πτώση της τάξης του 40%, αποδίδοντας 1200-1300 κιλά ανά στρέμμα, όταν τις προηγούμενες χρονιές, έφθανε ακόμη και στα 1700 κιλά.

«Ασύμφορη» για τον παραγωγό η τιμή πώλησης του προϊόντος που δεν υπερβαίνει τα 18 λεπτά το κιλό, ενώ, η δαπάνη καλλιέργειας ανά στρέμμα υπολογίζεται στα 260 ευρώ, θεωρώντας ότι «έπρεπε η τιμή να είχε διαμορφωθεί στα 25 λεπτά το κιλό για να πάει καλά ο παραγωγός».

Οι πληροφορίες που φθάνουν από άλλες περιοχές, όπου η εικόνα είναι παρόμοια με αυτήν της Εορδαίας, αλλά και από τους προμηθευτές, κάνουν λόγο για στασιμότητα στην αγορά, και αποδίδεται στην περιορισμένη ζήτηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.