Σωτήρης Βόσδου για Λύσσανδρο Μεταξά: “Κατανοώ την έλλειψη εμπειρίας του κ. Μεταξά. Κανένας δεν ξεκίνησε γνωρίζοντας τα πάντα”

20 Ιανουαρίου 2024
12:15

Προφανέστατη είναι η επιθυμία του αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων να αναζητήσει ρόλο, που μάλλον δεν του έχει ανατεθεί, μέσα στον συνδυασμό της πλειοψηφίας. Ο κ. Λύσσανδρος Μεταξάς, από την «παρθενική» παρουσία στα μέσα μαζικής επικοινωνίας την κατάστησε έκδηλη. Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, σημεία της οποίας δημοσιεύτηκαν σε τοπική εφημερίδα (και με τίτλο πρωτοσέλιδο), αναφέρθηκε στην «παρθενική» του εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην «παρθενική» του, ουσιαστικά,  παρουσία σε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μάλιστα, μου έκανε την «τιμή» να αφιερώσει μεγάλο χρονικό διάστημα της συνέντευξης του στο άτομο μου.

Αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.

Αλλά ακόμα δεν κατάλαβε ότι η αδυναμία του να παρέχει διευκρινίσεις, σε ερωτήσεις που αφορούσαν την εισήγηση, που ο ίδιος υπέγραψε και παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δημιούργησε όλες τις εντάσεις.

Ο εισηγητής είναι υποχρεωμένος να παρέχει διευκρινίσεις σε όλα τα ζητήματα και να απαντά σε όλες ερωτήσεις που θα τεθούν. Πολλές φορές θα ζητήσει και την συνδρομή των υπηρεσιακών στελεχών, καθώς δεν είναι δυνατόν να μη του ξεφύγει κάτι. Δεν είναι κακό να την ζητήσεις. Και οι ερωτήσεις υποβάλλονται ώστε να ενημερωθούν όλα, μα όλα, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλες τις πτυχές των θεμάτων που έρχονται προς ψήφιση.

Αντιδράσεις του τύπου «άμα θέλεις το ψηφίζεις, άμα θέλεις δεν το ψηφίζεις, θα πάει κατά πλειοψηφία», εκτός του ότι είναι ενδεικτικές αλαζονικής συμπεριφοράς, δεν είναι επιτρεπτές και, φυσικά, προκάλεσαν, μεταξύ άλλων και την παρέμβαση του Γιώργου Κασαπίδη και της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου. Είμαι βέβαιος ότι στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι υποδείξεις του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ποτέ και σε κανέναν δεν υπέδειξα το τι και πως θα ψηφίσει.

Ούτε και αποδέχομαι ανάλογες υποδείξεις.

Αυτό πρεσβεύει η πολιτική σχολή που έχω θητεύσει επί δεκαετίες.

Το «απορία ψάλτου, βήξ» στην προκειμένη περίπτωση μετεξελίχθηκε σε «άμα θέλεις το ψηφίζεις», υπόδειξη, προφανώς, προς όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατανοώ την έλλειψη εμπειρίας του κ. Μεταξά. Κανένας δεν ξεκίνησε γνωρίζοντας τα πάντα.

Του εύχομαι καλή θητεία και, γιατί όχι, καλή συνεργασία.

Γιατί όπως συνηθίζω να λέω «μας εξέλεξαν για να συνεργαζόμαστε και όχι για να κάνουμε παρέα».

15 σχόλια

  • Δυστυχώς ο Μεταξάς ειναι για οπαδικά και χαμό , μια χαρά ηταν για κομματάρχης. Αμανατίδη συγχαρητήρια για τις επιλογές σου στο τέλος θα τα λουστεις εσυ

  • Τουλάχιστον αυτόν τον βρίσκουμε στο γραφείο του. Εσάς που είχατε κλειστές τις πόρτες . Μην αναφέρεται για έπαρση . Που για να σας συναντήσουν έπρεπε να γίνει αίτημα στο πατριαρχείο !

  • Φίλε Μεταξά στοχοποιηθηκες γιατί είσαι δυναμική προσωπικότητα σε σχέση με αρκετούς άλλους.επαιξες και παίζεις πρωταγωνιστικό ρόλο.η τακτική τους θα είναι άκρως προεκλογική για αυτό πρέπει ο Αμανατίδης να αναπτύξει πολιτικό σχεδιασμό αντιπροβληματικο σ αυτή την εξέλιξη κι όχι σχεδιασμό όπως ξημερώσει.

  • Κατανοούμε και εμείς κ Βόσδου το σοκ που αισθάνεστε εσείς οι σίγουροι τις δεκαετίας και βάλε Κασαπίδης. Καλά να περνατε πέντε χρόνια….. Από 23 Ιουλίου έναν άνθρωπο βλέπετε στον ύπνο σας. Καληνύχτα

  • Ο Κ.Μεταξας είναι νέος με όρεξη και έχει να δώσει πολλά!!!δεν γεννιέσαι με εμπειρία την αποκτάς,είναι και θα είναι η πόρτα του πάντα ανοιχτή για μα βοηθήσει και να ακούσει τα προβλήματα των συνανθρώπων του!

  • Σας επέλεξαν κ. Βόσδου για να παράγεται έργο (ότι ακριβώς δεν κάνατε και δεν κάνετε ούτε καν για το Νομό σας) κι όχι για ασκείται ακροδεξιό πολιτικό υποτιθέμενο «ακτιβισμό».

    Η πολιτική συμπεριφορά σας αλλά και το έργο σας μας είναι γνωστά!!!!!!

    Πολιτικάντης αλλά δυστυχώς όχι πολιτικός, γι’ αυτό έχετε κατά νου ότι «κρείττον του λαλείν το σιγάν»

  • Η αναζήτηση ρόλου αγαπητέ κύριε Βοσδου είναι δική σας και σε σύνολο της αντιπολίτευσης. Φαίνεται εξάλλου το ότι το τίποτα το κάνατε θέμα μονο και μόνο για να σας ακούσουν, και να γράψετε και αυτά που γράφεται.

    Δε θα αναφερθώ ότι πλέον έχετε γίνει μια παράταξη και με την κυρία Ζεμπιλιαδου.

    Ας βρείτε ρόλο αρχικά εσείς και μετά υποδείξεις.

  • Εχεις κουράσει και εσύ και οι υπόλοιποι Κασαπιδικοί. Στο πρώτο περιφερειακό την τρίχα την έκανες τριχιά. Γι’αυτό ο κόσμος σας έστειλε στην θέση που σας αξίζει. Νομίζετε οτι ειστε ξερόλες και η αλαζονεία πάει σύννεφο. Επι της ουσίας ομως τίποτα. Στο καλό και καιρός ειναι να αφήσετε το υφάκι του παντογνώστη.

  • Χαχχαχα μιλαει ο Βοσδου . Εμπειρία πως απέκτησε ο Βοσδου από τις διορισμένες θεσεις που τον εδιναν τοσα χρονια ….. Ας σοβαρευτεί μεγαλος ανθρωπος ειναι …

  • Αλλαζονικη συμπεριφορα του Μεταξα ο οποιος δειχνει σαν να μην γνωριζει διαδικασιες αλλα και το τι ειναι πολιτικη εν γενει!Πρεπει να καταλαβει οτι δεν θεωρειται νεος πλεον ουτε στην πολιτικη ουτε και στην ηλικια για να επιδεικνυει τετοια αλλαζονικη συμπεριφορα!

  • μια απορία κύριε Βοσδου τελικά τώρα που γίνατε μια παράταξη ποιος είναι επικεφαλής η κυρία Ζεμπιλιαδου ή ο Κασαπίδης . Όσο αφορά την εμπειρία κάντε λίγο σοβαρή αντιπολίτευση και όχι μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού . Δυστυχώς για εσάς κριθήκατε .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι