ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Αποχαιρετισμός στο σύντροφο Σάκη Καραλιώτα

20 Ιανουαρίου 2024
12:41
Κανένα σχόλιο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αποχαιρετά τον Σάκη Καραλιώτα και τιμά τη μνήμη ενός αγωνιστή την Ανανεωτικής Αριστεράς με μεγάλη προσφορά στον τόπο και στην Αριστερά.

Η συμμετοχή του Σάκη στην Αριστερά ξεκινά από τα νεανικά του χρόνια όταν φοιτητής στο Οικονομικό του ΑΠΘ, το 1974, εντάσσεται στο «Ρήγα Φεραίο», την νεολαία του ΚΚΕ εσ. και πρωτοστατεί στη δημιουργία του συλλόγου «Κοζανιτών» στο πανεπιστήμιο. Δύσκολα τα χρόνια μετά τη χούντα, ο φόβος όμως δεν εμποδίζει τον Σάκη, που πάντα με συναινετικό λόγο και υπέρ των συνεργασιών, μαζί με τους συντρόφους του και από άλλους αριστερούς χώρους, προάγουν τον αγώνα για το κοινό καλό και την Αριστερά.

Επιστρέφοντας στον τόπο του, μέλος του ΚΚΕ εσ. πια, γίνεται από τους κύριους εκφραστές της Ανανεωτικής Αριστεράς στην περιοχή. Τον χαρακτηρίζει ο ήρεμος συναινετικός λόγος, η ακεραιότητα και η εντιμότητα αλλά πάνω από όλα η διάθεση να αγωνιστεί για τις αξίες της Αριστεράς.

Με συνέχεια και συνέπεια συμμετέχει στα «κοινά» του τόπου και υπηρετεί από θέσεις ευθύνης την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Κοζάνης (1990-1994) και στη συνέχεια στην αιρετή Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, Νομαρχία (1995-2002).

Στο δημιούργημά του, το περιοδικό «Μοχλός» έβρισκαν βήμα όλες οι προοδευτικές απόψεις της περιοχής, ήταν ένα περιοδικό με μεγάλη απήχηση στους ενεργούς πολίτες του τόπου, μία πλατφόρμα διαλόγου και ζύμωσης ιδεών, απόψεων, τάσεων για τις τοπικές και όχι μόνο, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές εξελίξεις.

Η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Σάκη, ίσως η συμμετοχή του να περιορίστηκε αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να είναι ενεργός πολίτης.

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι λαμπρή, το παράδειγμά του ως ήρεμος, συνενωτικός, συνεργατικός και κυρίως, τίμιος, ακέραιος, έντιμος πρέπει να εμπνέουν όλους όσους θέλουν να εκτεθούν και να καταλάβουν θέσεις ευθύνης.

Το κενό που αφήνει ο Σάκης είναι μεγάλο, θέλουμε να εκφράσουμε στους οικείους και φίλους τους τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι σύντροφε Σάκη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.