Χ. Γκοβεδάρος (Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών): “Για να μην υπάρχουν σκιές”

21 Ιανουαρίου 2024
12:26
Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ορίστηκε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: “Εμπρόθεσμη Νομική Προσβολή της άδειας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο ορυχείο Αμυνταίου”, στο οποίο δε μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Για να μην υπάρχουν σκιές, επαναλαμβάνω συνοπτικά τις σταθερές θέσεις μου τα τελευταία τρία χρόνια:
-Σε ότι αφορά ιδιωτικές ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΕΣ εκτάσεις της ΔΕΗ και στα πλαίσια της “ΔΙΚΑΙΗΣ” ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, μονόδρομο αποτελεί η ΕΠΑΝΑΠΟΔΟΣΗ τους σε ακτήμονες ή νέους αγρότες των όμορων οικισμών για καλλιέργειες συμβατές με το μικροκλίμα και τη σύνθεση του εδάφους της εκάστοτε περιοχής.
Επίσης θα μπορούσαν να παραχωρηθούν ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΕΣ εκτάσεις της ΔΕΗ ως κίνητρο για την προσέλκυση μεγάλων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ εμβληματικών επενδύσεων, με σκοπό το άμεσο τοπικό εργασιακό αποτύπωμα.
-Σε ότι αφορά δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις, προτεραιότητα στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων πρέπει να έχουν οι τοπικές ενεργειακές κοινότητες και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης-Τηλεθέρμανσης.
Οποιαδήποτε άλλη παραχώρηση σε μεγαλοεπενδυτή εκτός περιοχής, πρέπει να είναι σε συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες και σε συμφωνία με αυτές για σοβαρά ανταποδοτικά (π.χ. με δωρεάν συμμετοχή των κατοίκων στα φωτοβολταϊκά και όχι μόνο με δωρεάν κατασκευή μίας πλατείας ή μίας παιδικής χαράς).
-Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε ορεινούς όγκους μεγάλης οικολογικής αξίας, όπως π.χ.των Πιερίων ή του Μπούρινου, ξεκάθαρα η δική μου άποψη είναι αρνητική.
Θα ήταν πιο συνετό και στα πλαίσια της “ΔΙΚΑΙΗΣ” ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, η ΔΕΗ αντί να παραχωρεί τα τελευταία αδιατάρακτα εδάφη για χρήση φωτοβολταϊκών πάρκων, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για πλήρη αποκατάσταση των εδαφών των ορυχείων. ΝΑΙ μεν στις ΑΠΕ, με προϋποθέσεις δε…και απαραίτητα με νέο Χωροταξικό σχέδιο ΑΠΕ.
Ούτε γραμμή παρέκκλισής μου από τα παραπάνω, τα οποία άλλωστε έχω εκφράσει πολλάκις και δημόσια τα τελευταία τρία χρόνια.

12 σχόλια

  • κ. Αντιπεριφεριάρχη,δεν υπάρχει καμία σκιά.. Συμφωνήσατε η ΔΕΗ στις δικές της εκτάσεις να τις κάνει φωτοβολταικά. Εντάξει προεκλογικά έλεγες άλλα, σήμερα όμως ψήφισες.. Το καταλαβαίνω ότι ως πολίτης γράφεις άλλα ως διοίκηση κάνεις άλλα.
    Τώρα αυτά που γράφεις, τα αν, έπρεπε, ίσως δεν τα καταλαβαίνω..

  • Χάρη πολύ καλή και ξεκάθαρη η τοποθέτησή σου. Είναι πολύ καλή η απόφαση Αμανατίδη να βάλει εναν επιτυχημένο επαγγελματία στη θέση αυτή.
    Η επιτυχία είναι δεδομένη.

    • Τι καθαρή??? Διαφωνεί με αυτό που πρότεινε ο περιφεριαρχής και ψήφισαν οι συνάδερφοι του στο συνδιασμό του κ. Αμανατίδη. Λογικά ήταν καλή η απόφαση του κ. Αμανατίδη , γιατί ο Χάρης διαφωνεί μαζί του..

  • Σοβαρευτείτε,δουλεύστε και αφήστε κατά μέρος της προσωπικές σας θέσεις
    Τώρα είστε διοίκηση και έτσι θα κρίνεστε
    Οχι με το τι λέτε,αλλά με το το κανετε

  • Τώρα είσαι αντιπεριφερειάρχης. Διοικείς.Τέλος τα ποιήματα και οι προσωπικές απόψεις. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει. Ακραίος λαικισμός η ανακοίνωση. έλλειψη ομαδικότητας και κουτοπονηριά είναι τα λίγα πρώτα συμπερασμάτα αυτης της κίνησης.

  • Δυστυχώς σημερα οι μεγαλοπενδυτές όπως και η απουσία σημαντικων ανταποδοτικών είναι πραγματικότητα κ. Γκοβεδαρε.
    Θα πρέπει ή όχι να το αλλάξουμε αυτό; ο κ. Αμανατίδης ξεκάθαρα είπε πώς για όσα έγιναν η μοίρα μας χαρακτηκε και δεν μπορεί να αλλάξει.
    Από ότι θυμάμαι άλλα υπερασπιζόσασταν στις δημόσιες τοποθετήσεις σας στο παρελθόν,μπορεί να τις ξεχάσατε όμως δείχνουν πως στρογγυλευετε πλέον τις γωνίες. Κρίμα.

  • Καταθέτεις σήμερα την παραίτηση σου και αφήνεις κάποιον που θα λέει ναι στον Αμανατίδη και στα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.